27/2/13

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΑΣ


Στο νοσοκομείο ΑΤΤΙΚΟΝ η σημερινή γενική εφημερία στις 27 Φεβρουαρίου 2013 έχει καταστεί άκρως επικίνδυνη για την ασφάλεια των ασθενών. Από το ξεκίνημά της στις 8 π.μ. και μέχρι τις 4 μ.μ. υπήρχαν ήδη στους διαδρόμους πάνω από 100 ράντζα και φορεία. Απαιτούμε από την Πολιτεία να πάρει άμεσα μέτρα.
Παρά την σαφή νομοθετική ρύθμιση, που προβλέπει η Εφημερία ενός νοσοκομείου να κλείνει όταν καλυφθούν όλες οι διαθέσιμες κλίνες του, στο ΑΤΤΙΚΟ συνεχίζεται η αθλιότητα της νοσηλείας σε ράντζα στους διαδρόμους, με αποκλειστική ευθύνη των αρμόδιων κυβερνητικών μηχανισμών. Στα προβλήματα της τραγικής έλλειψης προσωπικού, των κλειστών χειρουργικών αιθουσών και της μείωσης κλινών Εντατικής Θεραπείας από 27 σε 17, προστίθεται και το πλήρες αδιέξοδο με τη γενική εφημερία του νοσοκομείου μας.
Το Σωματείο Εργαζόμενων του Νοσοκομείου «ΑΤΤΙΚΟΝ» με τον νομικό του σύμβουλο, γιατρούς και προϊστάμενες τμημάτων κατέθεσε σήμερα στο Αστυνομικό Τμήμα Χαϊδαρίου μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου και κλήση του εισαγγελέα υπηρεσίας για να επέμβει άμεσα στην απαράδεκτη αυτή κατάσταση. Πιστεύουμε ότι η Δικαιοσύνη θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και θα αντιμετωπίσει την υγειονομική βόμβα που δημιουργεί σε όλη την Δυτική Αθήνα η κατάρρευση της «ναυαρχίδας» του ΕΣΥ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να αφήσετε τα σχόλιά σας εδώ, σεβόμενοι το χώρο (και το χρόνο μας).