6/4/13

ΤΟ ΑΤΤΙΚΟ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 11 ΑΠΡΙΛΙΟΥ, 11.30 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ



ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ

-Γιατί έχουμε αξιοπρέπεια. Δεν ανεχόμαστε τις άθλιες συνθήκες εφημερίας, τα ράντζα, τους καθημερινούς προπηλακισμούς από αγανακτισμένους ασθενείς και συνοδούς.
-Γιατί δεν αντέχουμε άλλο. Να δουλεύουμε ασταμάτητα, χωρίς ρεπό, νόμιμες άδειες και ανάπαυση. Οι νοσηλευτές, τραυματιοφορείς, παρασκευαστές και τεχνολόγοι με διπλοβάρδιες, οι γιατροί με καθημερινά 12ωρα και 48ωρες εφημερίες, οι διοικητικοί και οι τεχνικοί κάνοντας αλλότρια καθήκοντα και δουλεύοντας για δύο.
-Γιατί αντιστεκόμαστε στη βαρβαρότητα. Ενός συστήματος που αφήνει πάνω από 1.500.000 ανέργους, φτωχούς, ξενιτεμένους και εξαθλιωμένους, αντί να προσλάβει νοσηλευτές, τραυματιοφορείς, τεχνολόγους, παρασκευαστές, τεχνικούς και γιατρούς. Που προτιμά να κλείνει κρεβάτια ΜΕΘ και μονάδες νεογνών για να ανακεφαλοποιεί τις τράπεζες. Να μειώνει τις δημόσιες δαπάνες για την υγεία και τα κοινωνικά αγαθά για να εξυπηρετεί το δημοσιονομικό σφαγείο της Ε.Ε. και του ΔΝΤ.
-Γιατί δεν υπομένουμε άλλο το δούλεμα και την υποκρισία των κυβερνώντων. Που κλείνουν νοσοκομεία και τμήματα νοσοκομείων (ή τα αφήνουν με πληρότητα 20 και 30%) όταν το ΑΤΤΙΚΟ ξεχειλίζει από ράντζα και προσέλευση στα ΤΕΙ και τα ΤΕΠ. Που κατηγορούν γιατρούς και προσωπικό ότι είναι τεμπέληδες, λουφαδόροι και διεφθαρμένοι, όταν ανέχονται και ενισχύουν την παρανομία των ράντζων, τα επιχειρηματικά συμφέροντα και την εμπορευματοποίηση στην υγεία.
-Γιατί δεν μπορούμε να ζήσουμε. Με αυτούς τους μισθούς, με απλήρωτες εφημερίες, βάρδιες και νυχτερινά, με τη ληστεία δεδουλευμένων (γιατί έτσι ορίζει η τρόϊκα) ολόκληρων μηνών. Με την καθημερινή τρομοκρατία και τον αυταρχισμό, τις ΕΔΕ και τις δήθεν αξιολογήσεις, προάγγελους απολύσεων και διαθεσιμοτήτων.
-Πριν απ’ όλα όμως γιατί είμαστε μαζί με τους ασθενείς και τους συμπολίτες μας. Όσο κι αν θέλει η κυβέρνηση και ο «κοινωνικός αυτοματισμός» της να μας βάλει απέναντι. Για δωρεάν υγεία για όλους. Για κάθε άνεργο, ανασφάλιστο ή μετανάστη. Για να μην πληρώνουν οι πολίτες για εξετάσεις, νοσηλεία ή θεραπευτική αγωγή σε δημόσιο νοσοκομείο.   
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΝΑ ΠΡΟΩΘΗΣΕΙ ΑΜΕΣΗ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΓΙΑ:
-Συνεφημέρευση του ΑΤΤΙΚΟΥ με άλλο ή άλλα μικρότερα νοσοκομεία.
-Να ανοίξουν όλα τα κλειστά κρεβάτια ΜΕΘ, οι χειρουργικές αίθουσες και η Ουρολογική κλινική.
-Να σταματήσει τώρα η αθλιότητα των ράντζων. Να ανοίξουν νοσοκομεία και κρεβάτια και όχι να μετατρέπουν τα υπάρχοντα νοσοκομεία σε αποθήκες ανθρώπων.
-Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και γιατρών σύμφωνα με τις ανάγκες του νοσοκομείου και την απαιτούμενη αναλογία νοσηλευτών σε κάθε τμήμα.
-Καταβολή όλων των δεδουλευμένων.

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΜΕ ΠΟΥΛΜΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΥΛΗ ΣΤΙΣ 11 ΤΟ ΠΡΩΙ ΓΙΑ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να αφήσετε τα σχόλιά σας εδώ, σεβόμενοι το χώρο (και το χρόνο μας).