29/5/13

ΥΠΕΡΩΡΙΕΣ – ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συνάδελφοι, μετά από επίμονη προσπάθεια του σωματείου - και έπειτα από αποφάσεις Γενικών Συνελεύσεων, οι υπερωρίες (ο κωδικός 511), οι λεγόμενες "ώρες", θα μοιράζονται στο εξής ισότιμα, δίκαια και με διαφάνεια (ανάρτηση στον πίνακα ανακοινώσεων) σε όλους τους συναδέλφους. Εξασφαλίσαμε ότι θα κατανέμονται από το Γραφείο Προσωπικού (όχι από τις υπηρεσίες), όπως γίνεται σε όλα τα Νοσοκομεία, εξοικονομώντας προσωπικό από αλλότρια καθήκοντα και επιταχύνοντας την πληρωμή τους. Αυτό επικυρώθηκε από το ΔΣ του νοσοκομείου με την 11η / θ. 3ο / 22-4-2013 απόφασή του.
Με τον τρόπο αυτό παύει οριστικά ένα χρόνιο καθεστώς αδιαφάνειας και επιλεκτικής μοιρασιάς του μηνιαίου ποσού, που προβλέπεται για τον κωδικό 511 στο νοσοκομείο μας, το οποίο στήριζαν συγκεκριμένα κατεστημένα συμφέροντα.
Ακόμα όμως και τώρα τα συμφέροντα αυτά δεν σταματάνε την υπονόμευση και την κωλυσιεργία. Τη μια επικαλούνται έλλειψη προσωπικού (για μια απλή εργασία λίγων ημερών), όταν λείπουν εκατοντάδες νοσηλευτές, τραυματιοφορείς, βοηθ. Θαλάμων, παρασκευαστές-τεχνολόγοι, τεχνικοί, εργάτες, ταξινόμοι και διοικητικοί υπάλληλοι από κρίσιμα πόστα. Την άλλη ισχυρίζονται ότι δεν πρέπει να μοιράζονται εξίσου τα ποσά γιατί άλλοι είναι εργατικοί και άλλοι τεμπέληδες(!), παίζοντας καταφανώς το παιχνίδι της κυβέρνησης, που θέλει να μας διασπάσει και να μας συκοφαντήσει. Έφτασαν ακόμα και στο σημείο να ανακοινώσουν με δυσφορία (με 20 μέρες καθυστέρηση) την απόφαση της ισότιμης κατανομής των ωρών με μια "ανακοίνωση" (επείγουσα με προθεσμία 3 μέρες) αποθάρρυνσης των εργαζομένων από το να λάβουν το ποσό που δικαιούμαστε, καθώς λόγω έλλειψης προσωπικού, όλοι μας δουλεύουμε παραπάνω. Διαδίδουν αστείες φήμες για "αναγκαστική υπερωριακή απασχόληση" και "μετακινήσεις τιμωρίας από τμήμα σε τμήμα", για το τρομερό ποσό των 30 και 40 ευρώ, που αναλογεί σε κάθε εργαζόμενο. Ξέρουν πολύ καλά, ότι οι υπερωρίες έχουν σαφή όριο (έως 20 το μήνα) και ισχύουν μόνο για ανάγκες σε συγκεκριμένο τμήμα - χωρίς μετακινήσεις. Απλά θέλουν να σκορπίσουν τη σύγχυση αντιστρέφοντας την πραγματικότητα. Διότι με το προηγούμενο καθεστώς, που δεν εννοούν να εγκαταλείψουν, ώρες που όλοι δουλεύουμε, "τρύπες" που όλοι καλύπτουμε, δεν πληρώνονταν αλλά πληρώνονταν ανελλιπώς σε όφελος των ημέτερων. Και ας μην μιλήσουμε για τα ρεπό και τις άδειες που μας χρωστάνε.
Ας το καταλάβουν μερικοί καλά! Τέρμα η ληστεία της δουλειάς μας. Τέρμα οι απλήρωτες ώρες, με τις λεγόμενες "υπερβάσεις", τα "λάθη" και τα "διπλά-παράνομα" προγράμματα. Τέρμα η τρομοκρατία και η διαίρεση των εργαζομένων.
Κλείστε τα αυτιά σας συνάδελφοι. Διεκδικήστε αυτά που δικαιούστε! Να σπάσουμε το φόβο και την υποταγή. Εξάλλου έχουμε πολύ σοβαρότερα πράγματα να κάνουμε. Να τα βάλουμε με τα μνημόνια, τις απολύσεις που έρχονται, τις κυβερνήσεις, την Ε.Ε. και το ΔΝΤ. Να πάρουμε πίσω όσα μας στέρησαν και όσα θα πάρουν ακόμα αν δεν τους σταματήσουμε.
ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ!

ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΠΟΛΛΟΙ ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΚΙΟ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να αφήσετε τα σχόλιά σας εδώ, σεβόμενοι το χώρο (και το χρόνο μας).