28/3/14

Κυβέρνηση και ΕΕ μας θέλουν δεμένους και φτηνούς

Η νέα συμφωνία κυβέρνησης-τρόικας σηματοδοτεί μια νέα κλιμάκωση στον πόλεμο των δυνάμεων του κεφαλαίου, της Ε.Ε. και του ΔΝΤ ενάντια στους εργαζόμενους και την λαϊκή πλειοψηφία.
Η άθλια συγκυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου τις αμέσως επόμενες ημέρες θα επιχειρήσει να νομοθετήσει:
-Μια νέα τεράστια μείωση μισθών και πλήρη κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων πέρα από την κατάργηση των τριετιών και των ωριμάνσεων.
-Την επισημοποίηση των απολύσεων και της «αξιολόγησης – λαιμητόμου» στο δημόσιο μαζί με το νέο κύμα διαθεσιμότητας, αυτή τη φορά για τους οδηγούς ασθενοφόρων και τους τεχνικούς.
-Τη μείωση των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών κατά 3%, που θα προκαλέσει απώλεια σοκ πάνω από 800 εκ € στα ταμεία! Μετά την εξαφάνιση των εσόδων λόγω της τρομακτικής ανεργίας και του PSI, που είχε σαν βασικό στόχο την διάλυση των ταμείων, πρόκειται για το τελειωτικό χτύπημα. Αυτό που θα ακολουθήσει είναι νέες περικοπές στην υγεία, στις συντάξεις και αυξήσεις των ορίων συνταξιοδότησης με τελικό στόχο να καταργηθεί ολοσχερώς η εργοδοτική και κρατική χρηματοδότηση και το κόστος της ιδιωτικής πλέον περίθαλψης και ασφάλισης να φορτωθεί ολόκληρο σε εμάς.
-Απελευθερώνεται η λειτουργία των Εταιρειών Προσωρινής Απασχόλησης, τα σκλαβοπάζαρα της ενοικίασης εργαζομένων, ανεξάρτητα από το αν καλύπτουν «προσωρινές ανάγκες» ή όχι. Στην ουσία όλη η εργασία γίνεται μαύρη και ελαστική.
-Προχωράει στην πλήρη εφαρμογή των ομαδικών απολύσεων και την κατάργηση του δικαιώματος της απεργίας με απαγορευτικά όρια για την προκήρυξη μιας απεργίας, κατάργηση της αυτονομίας των συνδικάτων, επαναφορά του λοκ άουτ.
-Η συμφωνία προβλέπει μαζικές ιδιωτικοποιήσεις και αυξήσεις τιμών σε όλα τα δημόσια αγαθά. ΄
-Τα μέτρα για την πλήρη καταστροφή των μικρομεσαίων κτηνοτρόφων και των άλλων αυτοαπασχολούμενων στρωμάτων προκειμένου να συγκεντρωθεί η αγορά στα χέρια των ντόπιων μεγαλοκαρχαριών και των πολυεθνικών ξέρουμε ότι στο τέλος θα γυρίσουν και πάνω μας. Εμείς θα πληρώσουμε τον λογαριασμό με αύξηση της ανεργίας, με αυξήσεις των τιμών και με τρόφιμα για τα σκουπίδια.

Στην ουσία θέλουν να μας στείλουν όλους στο βασικό μισθό πείνας των 580 ευρώ μικτά, που και αυτόν τον θεωρούν υψηλό και βάζουν θέμα μείωσής του.

Το μοίρασμα των ψίχουλων μπροστά στις εκλογές είναι βαθιά υποτιμητικό για τον λαό. Δείχνει πόσο υποτιμούν την νοημοσύνη μας οι Σαμαράς - Βενιζέλος. Άλλωστε έδειξαν την προτίμησή τους. Οι πιο ευνοημένοι από τα ψίχουλα είναι οι πραιτωριανοί των δυνάμεων καταστολής.

Απέναντι στο νέο αντεργατικό σφαγείο το σωματείο εργαζομένων του ΑΤΤΙΚΟΥ νοσοκομείου μαζί με άλλα σωματεία και φορείς καλεί:
1)     Σε κινητοποίηση στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 30 ΜΑΡΤΗ στις 6μμ και
2)     Σε συμμετοχή όλων μας στη μαζική κινητοποίηση της Τρίτης 1 Απρίλη 6μμ στα Προπύλαια ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΙΚΥΡΩΘΕΙ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟ EUROGROUP που συγκαλείται στην Αθήνα 1-2 Απρίλη.

Πανεργατικός αγώνας τώρα. Όλοι στους δρόμους!
Να μην ψηφιστεί η νέα αντεργατική αντιλαϊκή συμφωνία κυβέρνησης-Τρόικας ούτε στη Βουλή ούτε στο Eurogroup στις 1-2 Απρίλη!


Εμείς δεν υπογράφουμε τα αντεργατικά μέτρα που καταργούν τη ζωή μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να αφήσετε τα σχόλιά σας εδώ, σεβόμενοι το χώρο (και το χρόνο μας).