15/9/14

ΦΙΕΣΤΑ: Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΣΤΟΝ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟ (16/9/14, 5 μ.μ.)

Τρίτη 16/9, στις 5 μ.μ. καλούμε όλους τους υγειονομικούς, με τους συλλόγους κ' τις ομοσπονδίες τους, καθώς και συλλόγους ασθενών / πασχόντων σε διαμαρτυρία στον Ευαγγελισμό, ενόψει των εγκαινίων από τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά των Νέων Χειρουργείων του Ιδρύματος. Καταγγέλλουμε την κυβερνητική-προεκλογική φιέστα, που στήνεται κυριολεκτικά μες στα μούτρα μας, τη στιγμή που περικόπτουν ένα σωρό εξετάσεις απ' τον ΕΟΠΥΥ, τη στιγμή που ολόκληρος ο Ευαγγελισμός είναι σε αποδιάρθρωση. 
Πάνω από 450 κενές θέσεις νοσηλευτικού προσωπικού, 200 κενές θέσεις ιατρικού, με εκατοντάδες εργολαβικούς / επικουρικούς / πρακτικά ασκούμενους, με επισφαλείς αναλογίες νοσηλευτή / ασθενών 1/50 στις κλινικές, 1/3-4 στις εντατικές, με 20 ψυχιατρικούς ασθενείς σε ράντζα στον διάδρομο της Ψυχιατρικής σε κάθε εφημερία, με συνθήκες Βαγδάτης στα ΤΕΠ και με επιθέσεις εξαγριωμένων ασθενών / συγγενών προς τους υγειονομικούς! 
Καταγγέλλουμε την πρόθεση της κυβέρνησης να συνδυάσει την λειτουργία των Νέων Χειρουργείων με τον ελεεινό θεσμό των ιδιωτικών απογευματινών χειρουργείων και δηλώνουμε ότι δε θα το επιτρέψουμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να αφήσετε τα σχόλιά σας εδώ, σεβόμενοι το χώρο (και το χρόνο μας).