10/2/17

Ζητούμε την άμεση επαναπρόσληψη των καθαριστριών, που απολύθηκαν από τον εργολάβο στο νοσοκομείο ΚΑΤ!

Η τρομοκρατία δεν πρέπει να περάσει!
Καταγγέλλουμε την απόλυση δύο καθαριστριών του νοσοκομείου KAT από την εργολαβική εταιρεία ICM στα τέλη του Δεκέμβρη μετά από εφτά-οχτώ μηνών σκληρή δουλειά. Η απόλυση από τον εργολάβο Βενάκη ήρθε ως κατάληξη μιας σειράς κινήσεων τρομοκράτησης όλου του προσωπικού καθαριότητας, αλλά και ιδιαίτερα της μιας από τις απολυμένες καθαρίστριες, η οποία «τόλμησε» να διεκδικήσει τα αυτονόητα δικαιώματά της: να διαβάζει τα χαρτιά που την υποχρέωναν να υπογράφει κάθε μήνα, να μην υπογράφει σε... λευκά χαρτιά, να παίρνει την άδεια που δικαιούται, να παίρνει τα ρεπό που της χρωστάνε, να πληρώνεται κανονικά και στην ώρα της! Κι επιπλέον, «τόλμησε» να έρθει σ’ επαφή με το σωματείο των εργαζομένων του νοσοκομείου! Η δε άλλη καθαρίστρια απολύθηκε διότι... συναναστρεφόταν με την πρώτη, αναζητώντας κι αυτή έναν τρόπο να βρει το δίκιο της! 
Είναι χαρακτηριστικό ότι κατά την απόλυση των δύο καθαριστριών ο εργολάβος τους χρώσταγε (και συνεχίζει να τους χρωστάει) δεδουλευμένα που αγγίζουν τα 2.000 ευρώ για την καθεμιά! Κι όλα αυτά από εργαζόμενες που - για μια τόσο σκληρή και επικίνδυνη δουλειά (καθώς έρχονται σε επαφή με απόβλητα νοσοκομείου) - πληρώνονταν με την πενιχρή αμοιβή των 350-389 ευρώ το μήνα!
Απειλητικά σημειώματα στην τσάντα, προσωπικές απειλές από τα τσιράκια του εργολάβου, δυσμενείς αλλαγές πόστου και βάρδιας χωρίς προειδοποίηση και χωρίς την προβλεπόμενη βοήθεια, ήταν μερικές από τις μεθόδους τρομοκράτησης που χρησιμοποιούσε η εταιρεία. Σκοπός της, να προλάβει τα «χειρότερα». Δηλαδή, να προλάβει την οργανωμένη αντίδραση όλων των καθαριστριών ενάντια στις άθλιες συνθήκες εργασίας, η οποία είχε ήδη αρχίσει να εκδηλώνεται.
Στις μέρες μας οι εργασιακές συνθήκες και πόσο μάλλον των εργαζομένων σε εργολάβους, που δεν έχουν καμιά συνδικαλιστική προστασία, θυμίζουν μεσαίωνα. Η τρομοκρατία είναι καθεστώς και η άθλιες συνθήκες δουλειάς, κανόνας. Ενάντια σε αυτόν τον νέο εργασιακό μεσαίωνα, οι εργαζόμενοι οφείλουν να ορθώσουν συλλογικά και μαζικά το ανάστημά τους. Να διεκδικήσουν αυτά που δικαιούνται, αυτά που τους αρνούνται. Να αντισταθούν στην άγρια αντεργατική επίθεση που εκδηλώνεται στους χώρους δουλειάς και την οποία στηρίζει η πολιτική της κυβέρνησης, του κεφάλαιου, της ΕΕ και του ΔΝΤ.
Δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στις απολυμένες καθαρίστριες και απαιτούμε την άμεση επαναπρόσληψή τους!

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να αφήσετε τα σχόλιά σας εδώ, σεβόμενοι το χώρο (και το χρόνο μας).