14/3/17

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ

Θεωρούμε αντιδεοντολογική, απαξιωτική για το ρόλο του υπηρεσιακού συμβουλίου και στρεφόμενη κατά των εργαζομένων, τη συμπεριφορά του διοικητή του ΑΤΤΙΚΟΥ Νοσοκομείου κ. Δραγώνα, ο οποίος εδώ και μήνες μετά τη γνωμοδότηση του υπηρεσιακού συμβουλίου, εξακολουθεί και “παγώνει” τις εσωτερικές μετατάξεις και τη μισθολογική αναβάθμιση δεκαεπτά συναδέλφων μας.

-Δεν δεχόμαστε το επιχείρημα της “έλλειψης προσωπικού” ως δικαιολογία γι' αυτή τη στάση. Πρώτο, γιατί το αίτημα αυτό πρέπει να το απευθύνει προς τους πολιτικούς του προϊστάμενους στο Υπουργείο Υγείας, για να υλοποιηθούν επιτέλους οι προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλα τα οργανικά κενά, όπως επί χρόνια παλεύει το σωματείο μας και όλο το υγειονομικό κίνημα. Δεύτερο, γιατί οι συγκεκριμένοι συνάδελφοι δεν “θα φύγουν για διακοπές”, ούτε για “βυσματικές μεταθέσεις” που κατ' εξακολούθηση συνεχίζουν να γίνονται με “διαταγές” της ΔΥΠΕ και του Υπουργείου Υγείας, αλλά θα στελεχώσουν άλλες θέσεις στο νοσοκομείο, όπου εξίσου υπάρχει ανάγκη. Τρίτο, γιατί ήδη έρχονται, έστω και με 12μηνες συμβάσεις (που το σωματείο θα παλέψει να γίνουν αορίστου χρόνου παρά τις κυβερνητικές θελήσεις και τις επιταγές ΕΕ-ΔΝΤ), νέοι συνάδελφοι, ενώ υπάρχουν συνεχείς ανακοινώσεις από το υπουργείο και για ολοκλήρωση κάποιων μόνιμων διορισμών.

-Δεν δεχόμαστε επίσης το επιχείρημα “του φαύλου κύκλου” δηλ. ότι διαρκώς θα ζητάνε κι άλλοι, κι άλλοι, κι άλλοι μετάταξη κι επόμενα αυτή η κατάσταση δεν έχει τελειωμό. Πρώτο, γιατί αν θέλει να σταματήσει η κυβέρνηση αυτό το φαύλο κύκλο μπορεί να το κάνει και δεν την εμποδίζει κανένας: Καλύπτοντας όλα τα οργανικά κενά, δίνοντας βαρέα κι ανθυγιεινά σε όλους του υγειονομικούς, και μειώνοντας το όριο συντάξιμου χρόνου, ειδικά στον επίπονο κλάδο των νοσηλευτών και των τραυματιοφορέων. Κι έτσι να απαγορεύσει, πλην ειδικών περιπτώσεων υγείας, οικογενειακής κατάστασης κλπ τις μετατάξεις. Σε αυτό θα είμαστε μαζί της. ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΟΜΩΣ. Γιατί και αυτή η κυβέρνηση διατηρεί, έστω και με νέο τρόπο, τα πολύπλοκα δίκτυα εξυπηρετήσεων, εμπορίου “εκπαίδευσης, πτυχίων και μεταπτυχιακών”, “αδειών άνευ αποδοχών, υποχρεωτικής κινητικότητας (άλλοτε τιμωρητικής, άλλοτε βοηθητικής, ανάλογα με το ποιος είναι με ποιον) για να ενσωματώνει τους εργαζόμενους στην κυρίαρχη πολιτική.

-Επιπλέον, για μερικούς από αυτούς τους συναδέλφους το πάγωμα της μισθολογικής αναβάθμισης σε τέτοιες εποχές προκαλεί σημαντική οικονομική επιβάρυνση.
-Τέλος, να μην ξεχνάμε ότι τίθεται και θέμα επιλεκτικής μεταχείρισης συναδέλφων και αποφάσεων υπηρεσιακού συμβουλίου. Άλλους δηλ. να τους ικανοποιούμε και άλλους όχι, με διαβλητά και μη αντικειμενικά κριτήρια, που δημιουργεί και μείζον θέμα ισονομίας.


Απαιτούμε να υλοποιηθούν τώρα οι αποφάσεις του Υπηρεσιακού Συμβουλίου για τους 17 συναδέλφους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να αφήσετε τα σχόλιά σας εδώ, σεβόμενοι το χώρο (και το χρόνο μας).