1/6/18

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ στον Αγώνα των ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΩΝ



            Για Τρίτη μέρα συνεχίζουν την απεργία οι εργαζόμενοι στην Cosco (στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ) με το σωματείο τους ΕΝΕΔΕΠ, διεκδικώντας την υπογραφή συλλογικής σύμβασης, την ένταξη όλων των εργαζόμενων στις προβλήτες της Cosco στα Βαρέα, την μόνιμη και σταθερή δουλειά, την εξασφάλιση των αναγκαίων μέτρων Υγιεινής και Ασφάλειας. Μαζί τους απεργούν όλες αυτές τις ημέρες και οι Λιμενεργάτες του ΟΛΠ διεκδικώντας και αυτοί την υπογραφή συλλογικής σύμβασης. 
        Με καθημερινές γενικές Συνελεύσεις, που αποφασίζουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι, με μαζική περιφρούρηση στις πύλες, και με την αλληλεγγύη χιλιάδων, οι εργαζόμενοι στο Λιμάνι έχουν τρομοκρατήσει τη διοίκηση της Cosco, και την κυβέρνηση. Γι’ αυτό και προσέφυγαν στα δικαστήρια και έβγαλαν αποφάσεις ότι οι απεργίες είναι παράνομες και καταχρηστικές. Παρόλα αυτά οι εργαζόμενοι στο λιμάνι συνεχίζουν απεργιακά με την κάλυψη του Εργατικού Κέντρου Πειραιά και δεν πρόκειται να σταματήσουν αν δεν δικαιωθούν.
        Πρόκειται για μια απεργία που έρχεται σαν συνέχεια μετά την πανεργατική στις 30 Μάη και δείχνει τον δρόμο για όλους τους εργαζόμενους. Το αφήγημα της κυβέρνησης ότι βγαίνουμε από τα μνημόνια και θα έρθουν «καλύτερες ημέρες» για όλους μας αν αφήσουμε τους «επενδυτές» να φέρουν την ανάπτυξη, γίνεται θρύψαλα από τον αγώνα των λιμενεργατών.
        Χαιρετίζουμε τον αγώνα των εργαζόμενων στο λιμάνι του Πειραιά για να κερδίσουν τα δίκαια αιτήματα τους και δηλώνουμε ότι θα βρεθούμε στο πλευρό τους με κάθε τρόπο για να νικήσουν

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να αφήσετε τα σχόλιά σας εδώ, σεβόμενοι το χώρο (και το χρόνο μας).