17/7/18

ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗ ΜΚΟ ΑΡΣΙΣ

Δηλώνουμε την αλληλεγγύη μας και τη στήριξη στον αγώνα των εργαζομένων στη ΜΚΟ ΑΡΣΙΣ και στο υπό σύσταση σωματείο τους. Οι εργαζόμενες και οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε κινητοποιήσεις, μετά τις εκδικητικές απολύσεις δύο μελών του υπό σύσταση σωματείου, ενώ ο ένας είναι μέλος της προσωρινής διοικούσας.
Στις 31 Μαΐου, ανακοινώθηκε η απόλυση σε τρεις εργαζόμενους και η προφορική ανανέωση συμβάσεων εργασίας δίμηνης διάρκειας σε άλλους τρείς με το πρόσχημα της «αρνητικής αξιολόγησης» σε αντίθεση με άλλους εργαζόμενους στην ίδια δομή. Η αξιολόγηση αυτή, εκτός από ότι δεν πληροί κανένα τυπικό, επίσημο, προκαθορισμένο κριτήριο, αποτελεί έναν προσχηματικό τρόπο ώστε η Διοίκηση της οργάνωσης να προχωρήσει σε εκδικητικές απολύσεις ενάντια στα ιδρυτικά μέλη του υπό σύσταση σωματείου και της συνδικαλιστικής τους δράσης.
Μετά τις μαζικές και δυναμικές κινητοποιήσεις των εργαζομένων, οι απολύσεις ανακλήθηκαν. Την Παρασκευή 13 Ιουλίου εργαζόμενοι και συνδικαλιστές του υπό σύσταση σωματείου κλήθηκαν σε συνάντηση για την υπογραφή νέων συμβάσεων τους. Εκεί τους ανακοινώθηκε το εκβιαστικό δίλημμα ή της υπογραφής μιας σύμβασης με ημερομηνία λήξης 31.7.2018 και λήξης της συνεργασίας ή της απόλυσή τους από Δευτέρα. Προφανώς οι απολύσεις σχετίζονται άμεσα με τις κινητοποιήσεις των μελών του υπό σύσταση σωματείου και τη διεκδίκηση συμβάσεων αορίστου χρόνου για όλες και όλους.
Είναι γνωστό το καθεστώς στις ΜΚΟ, όπου στην πλειοψηφία τους οι εργαζόμενοι/ες υπογράφουν συμβάσεις ορισμένου χρόνου, που ανανεώνονται διαρκώς, καθώς προφανώς καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες (και συνεπώς κατοχυρώνονται ως συμβάσεις εξαρτημένης εργασίας αορίστου χρόνου).
Δηλώνουμε τη στήριξή μας στα αιτήματα του υπό σύσταση σωματείου στη ΜΚΟ ΑΡΣΙΣ και απαιτούμε την άμεση ικανοποίησή τους:
- Ανάκληση των απολύσεων!
- Συμβάσεις αορίστου χρόνου σε όλους τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες!
- Υπεράσπιση των εργασιακών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων!
- Καμία εκδικητική δίωξη των εργαζομένων!

Το Διοικητικό Συμβούλιο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να αφήσετε τα σχόλιά σας εδώ, σεβόμενοι το χώρο (και το χρόνο μας).