7/3/19

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ από το ΔΣ του ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες σας ενημερώνουμε για τις αποφάσεις που λάβαμε στη χτεσινή (6/3/19) συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του σωματείου:

1) Ολοκληρώθηκε η διαδικασία των αιτήσεων για τις δικαστικές αγωγές χορήγησης των αναδρομικών του 13ου και 14ου μισθού και, με τη βοήθεια των συναδέλφων μας στα γραφεία προσωπικού και μισθοδοσίας, μέχρι αύριο Παρασκευή θα έχουν δοθεί στο νομικό γραφείο όλα τα απαραίτητα στοιχεία υπηρεσιακών μεταβολών για να ολοκληρωθεί ο απαιτούμενος φάκελος των δικαιολογητικών.

2) Για το πρόγραμμα δράσης:
α) Την Πέμπτη 14/3 έχει προκηρυχτεί 24ωρη πανελλαδική απεργία από την ΠΟΕΔΗΝ. Ταυτόχρονα υπάρχει συσπείρωση δεκάδων σωματείων του δημοσίου από όλους τους κλάδους (υγεία, εκπαίδευση, ΟΤΑ, υπουργεία) για στάση εργασίας και συγκέντρωση στην Κλαυθμώνος στις 1 το μεσημέρι. Το κεντρικό αίτημα της κινητοποίησης είναι η πάλη για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους τους συμβασιούχους που έχουν πλημμυρίσει το δημόσιο (επικουρικοί, αναπληρωτές, κοινωφελή, ΕΣΠΑ, εργολαβικοί κλπ), ενάντια στις απολύσεις τους, τη διαρκή εργασιακή τους ομηρία. Το σωματείο μας εκτίμησε ότι είναι ιδιαίτερα σημαντική κινητοποίηση, μας αφορά και άμεσα, και για το λόγο αυτό καλεί σε μαζική συμμετοχή στην απεργία και στη συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 1 μμ.
β) Την Κυριακή 17/3 πραγματοποιείται έξω από την πύλη του ΑΤΤΙΚΟΥ συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στην υποβάθμιση της υγείας στη Δυτική Αθήνα και ιδιαίτερα για τα προβλήματα του νοσοκομείου μας (ράντζα, ελλείψεις). Τη συγκέντρωση διοργανώνουν δεκάδες σωματεία και φορείς της περιοχής και στηρίζει ο δήμος Χαϊδαρίου. Μετά τη συγκέντρωση θα ακολουθήσει πορεία προς το ΨΝΑ και το Παλατάκι. Η μαζική μας συμμετοχή είναι θεωρούμε αυτονόητη.
γ) Επειδή οι δικαστικές διεκδικήσεις των αναδρομικών δεν ξέρουμε πότε και αν ευοδωθούν, επειδή εκατοντάδες χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι παραμένουν στη μισθολογική υποβάθμιση και επειδή η κυβέρνηση δεν δεσμεύεται ούτε για τα αναδρομικά ούτε - το κυριότερο - για την άμεση επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού (πολύ περισσότερο για τις υπόλοιπες περικοπές από τα μνημόνια), το σωματείο μας αποφάσισε να αναλάβει πρωτοβουλία και να καλέσει σε σύσκεψη σωματεία του υπόλοιπου δημόσιου τομέα για οργάνωση ΑΠΕΡΓΙΑΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ για την επαναφορά των "δώρων" και για τα υπόλοιπα αιτήματα μας (ενδεικτική ημερομηνία της σύσκεψης η 26/3). Δεν θέλουμε μόνο λόγια, είναι η ώρα και για δράση.
 
3) Επειδή χρειάζεται και η διασκέδαση, αποφασίσαμε να οργανώσουμε λαϊκό γλέντι του σωματείου την Παρασκευή 29/3 στο κέντρο "Άρωμα Ελλάδας" με φαγητό, ποτά, μουσική και πάνω απ' όλα καλή διάθεση. Η πρόσκληση θα κυκλοφορήσει τις επόμενες μέρες και θα είναι όσο το δυνατόν πιο φτηνή.
 
4) Τέλος, να μην ξεχνάμε ότι αύριο 8 Μάρτη είναι η μέρα της γυναίκας. Παρά τα υποκριτικά λόγια των ημερών για τα δικαιώματα της γυναίκας, δεν ξεχνάμε ότι και οι γυναίκες συναδέλφισσές μας, που στο νοσοκομείο μας είναι και η πλειοψηφία, βιώνουν μια διπλή εργασιακή καταπίεση ως μητέρες, ως εγκυμονούσες, ως προστάτιδες μονογονεϊκών οικογενειών και πολλά άλλα. Για αύριο Παρασκευή 8/3/2019 πάντως η ΑΔΕΔΥ έχει προκηρύξει δίωρη στάση εργασίας και συγκέντρωση στην Πλατεία Κλαυθμώνος στις 2 μμ, ενώ θα υπάρχουν και απογευματινές κινητοποιήσεις στο κέντρο της Αθήνας για το γυναικείο ζήτημα στις μέρες μας.
 
5) Το σωματείο, εκτός από την ηλεκτρονική ενημέρωση, θα οργανώσει και συγκεντρώσεις ανά τμήμα και ανά υπηρεσία για να συζητήσουμε τα παραπάνω ζητήματα και ό,τι άλλο προκύψει.
 
Συγγνώμη για το μακροσκελές της ενημέρωσης, αλλά θεωρούμε ότι αφορούν σημαντικά θέματα.
7/3/2019                ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ                

Ενημερωθείτε και από το μπλογκ του Σωματείου www.somateioattikon.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να αφήσετε τα σχόλιά σας εδώ, σεβόμενοι το χώρο (και το χρόνο μας).