18/9/13

ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΙΑΤΡΩΝ ΤΟΥ Π.Γ.Ν. «ΑΤΤΙΚΟΝ» 16/9/2013



Την Δευτέρα 16/9 πραγματοποιήθηκε μαζική γενική συνέλευση των ιατρών του Π.Γ.Ν. «ΑΤΤΙΚΟΝ», που αποφάσισε τα εξής:
1. Απορρίπτουμε κατηγορηματικά τις ρυθμίσεις του υπ. Υγείας που εξαγγέλθηκαν πρόσφατα, για κλείσιμο 8 νοσοκομείων στην Αττική και την είσοδο σε διαθεσιμότητα-απόλυση εκατοντάδων εργαζομένων. Είναι προφανές ότι πρόκειται για μέτρα που οδηγούν στην πλήρη κατάρρευση της δημόσιας περίθαλψης, τα οποία -όπως ομολογείται στα ίδια τα κείμενα- καταρτίστηκαν με κριτήριο την περικοπή δαπανών από το εφημεριακό έργο των γιατρών, τις βάρδιες των νοσηλευτών, τα φάρμακα και τα υλικά. Η κυβέρνηση και η τρόϊκα αποδεικνύουν και με αυτή την αφορμή ότι ουδόλως ενδιαφέρονται για την ίδια τη ζωή του Ελληνικού λαού παρά μόνο για την αδιέξοδη, καταστροφική και αντιλαϊκή οικονομική τους πολιτική.
2. Ειδικότερα στο νοσοκομείο μας, οι εφημερίες των γιατρών για τους μήνες Φεβρουάριο, Μάιο, Ιούνιο, Ιούλιο και Αύγουστο 2013 παραμένουν απλήρωτες. Επίσης εκκρεμούν δεδουλευμένα από παρελθόντα έτη τα οποία φαίνεται ότι μάλλον οδεύουν προς διαγραφή με νέα νομοθετική ρύθμιση του Υπ. Υγείας. Πέραν από την πολιτεία, ευθύνη φέρουν και οι διοικητικές υπηρεσίες του Νοσοκομείου μας που διαμόρφωσαν αλλά και αποδέχτηκαν μηνιαίο ποσό εφημεριών, καταφανώς μειωμένο σε σχέση με τις πραγματικές ανάγκες εφημέρευσης του νοσοκομείου μας.
3. Ας μην ξεχνάμε ότι το "ΑΤΤΙΚΟΝ" είναι ένα νοσοκομείο 650 κλινών που εφημερεύει ανά τέσσερις ημέρες για όλη τη 2η Υγειονομική Περιφέρεια της Αθήνας και που διαθέτει γιατρούς και τμήματα όλων των ειδικοτήτων, με πληθώρα ειδικών διαγνωστικών και θεραπευτικών παρεμβάσεων. Ως εκ τούτου, οι εφημερίες των ιατρών είναι απόλυτα απαραίτητες αλλά και σε αρκετά τμήματα οι πραγματικές ανάγκες υπερβαίνουν τα υπάρχοντα προγράμματα εφημεριών.
Με βάση τα ανωτέρω αποφασίζουμε, μέχρις ότου πραγματοποιηθεί η πλήρης αποπληρωμή των δεδουλευμένων εφημεριών για τα έτη 2012-2013:

·      Την μη πραγματοποίηση των κατατεθειμένων προγραμμάτων εφημεριών για τον μήνα Οκτώβριο.
·        Την μη κατάθεση προγραμμάτων εφημεριών για τον Νοέμβριο.
·        Παράσταση διαμαρτυρίας στο Δ.Σ. του νοσοκομείου την Τετάρτη 18/9 στις 3:00 μ.μ.
·        Παράσταση διαμαρτυρίας στην Δ.Υ.ΠΕ.
·        Νέα γενική συνέλευση την ερχόμενη εβδομάδα. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να αφήσετε τα σχόλιά σας εδώ, σεβόμενοι το χώρο (και το χρόνο μας).