5/9/13

ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ 5/9/2013 - ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 6 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2013
·        7-9 Συγκέντρωση στο Αίθριο -
·        9 ενημέρωση στα τμήματα
·        11 ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΗ 
  • ΜΠΑΙΝΟΥΜΕ ΣΕ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ

- ΟΧΙ διαθεσιμότητα - απολύσεις. Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σύμφωνα με τις προτάσεις του σωματείου και τον ιδρυτικό οργανισμό του νοσοκομείου. Δεν μπορεί άλλο πια 11 τραυματιοφορείς να εξυπηρετούν τέτοιο όγκο ασθενών και στις κλινικές να καλύπτουν τις ανάγκες νοσηλείας με σπουδαστές και όχι το εξειδικευμένο και απαιτούμενο προσωπικό. Δεν μπορεί οι Β/Θ να εξυπηρετούν δύο και τρεις πτέρυγες νοσηλείας ο καθένας. Δεν μπορεί ειδικευόμενοι γιατροί να κάνουν 10 και 12 εφημερίες το μήνα ή ολόκληρη Ν/Χ κλινική να έχει μόνο 3 γιατρούς. Δεν γίνεται οι τεχνολόγοι και οι παρασκευαστές να έχουν βάρδια σε όλες τις γενικές εφημερίες επειδή δεν βγαίνει το πρόγραμμα. Δεν μπορεί ολόκληρο νοσοκομείο να έχει έναν εργάτη-μεταφορέα για φαρμακείο, αποθήκες, ιματισμό. Δεν μπορεί να υπολειτουργούν διοικητικά τμήματα με τόσες απαιτήσεις και να ρίχνουν τις ευθύνες στους συναδέλφους διοικητικούς για τη μη έγκαιρη καταβολή του μισθού, των υπερωριών, των πληρωμών σε προμηθευτές (πχ λογιστήριο, μισθοδοσία, γραφεία προσωπικού και προμηθειών). Δεν μπορεί η μεγάλη έλλειψη προσωπικού στην τεχνική υπηρεσία του νοσοκομείου μας σε όλες τις ειδικότητες να οδηγεί στην παράδοση της υπηρεσίας στους εργολάβους και να θέτει σε κίνδυνο βαριά πάσχοντες ασθενείς λόγω ελλιπούς συντήρησης βασικών μηχανημάτων (αναπνευστήρες κλπ). Σε όλα τα παραπάνω είναι τεράστια η ευθύνη και της διοίκησης του νοσοκομείου.
- Να ανοίξουν όλα τα κρεβάτια ΜΕΘ, όλες οι χειρουργικές αίθουσες, οι μονάδες Παίδων και νεογνών, και η ουρολογική κλινική. Να δημιουργηθεί αυτοτελές τμήμα ΤΕΠ με μόνιμο προσωπικό (διοικητικό, νοσηλευτικό, βοηθητικό) και να σταματήσουν οι συνεχείς επικουρίες από τα τακτικά εξωτερικά ιατρεία και κλινικές.
- Τώρα να καταβληθούν όλα τα δεδουλευμένα (εφημερίες, νυχτερινά, υπερωρίες, απογευματινά) καθώς και τα δεδουλευμένα στους εργαζόμενους στις εργολαβίες (security, καθαρίστριες) που τους τα καθυστερούν παράνομα.
- Κανένα άνοιγμα κλινικής στο νοσοκομείο αν δεν προσληφθεί προσωπικό (τουλάχιστον 350 εργαζόμενοι).
- Να δοθούν τώρα όλα τα ρεπό και οι κανονικές άδειες του 2012 σε όλους τους συναδέλφους ειδάλλως θα προχωρήσουμε άμεσα σε αγωγές για την καταπάτηση στοιχειωδών εργασιακών δικαιωμάτων.

ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ!
ü      Δε χρωστάμε, δεν πληρώνουμε το χρέος τους
ü      Δεν πουλάμε! Δεν παραχωρούμε το δημόσιο πλούτο!
ü      Παιδεία – υγεία – ασφάλιση –ρεύμα και νερό για όλο το λαό
ü      Ανατροπή της πολιτικής κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 6 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2013
·        7-9 Συγκέντρωση στο Αίθριο -
·        9 ενημέρωση στα τμήματα
·        11 ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΗ


ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ, ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να αφήσετε τα σχόλιά σας εδώ, σεβόμενοι το χώρο (και το χρόνο μας).