18/2/14

ΤΟ ΑΤΤΙΚΟ ΒΟΥΛΙΑΖΕΙ - Η ΥΓΕΙΑ ΔΙΑΛΥΕΤΑΙ - ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ 17/2

Η Γενική Συνέλευση γιατρών και εργαζομένων του ΑΤΤΙΚΟΥ νοσοκομείου αποφάσισε ομόφωνα:
1)    Την Πέμπτη 20/2 συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πύλη του νοσοκομείου 7-9 το πρωί με κλείσιμο των ταμείων στα Εξωτερικά Ιατρεία, ανοιχτή συνέντευξη τύπου και στη συνέχεια μαζική διαμαρτυρία στα γραφεία της Διοίκησης.
2)    Κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς κατά των υπευθύνων (πρόεδρος ΕΚΕΠΥ, διοικητής ΔΥΠΕ, διοίκηση νοσοκομείου) γιατί ανέχονται, επιβάλλουν και δεν λαμβάνουν κανένα ουσιαστικό μέτρο αντιμετώπισης της επικίνδυνης και άθλιας - για ασθενείς και προσωπικό - λειτουργίας του ΑΤΤΙΚΟΥ.
3)    Απεργιακή συγκέντρωση διαμαρτυρίας τις αμέσως επόμενες ημέρες στο Υπουργείο Υγείας.
4)    Συμμετοχή στις κινητοποιήσεις μαζί με τα άλλα νοσοκομεία και τους κλάδους του δημοσίου ενάντια στις απολύσεις-διαθεσιμότητες, τη διάλυση και ιδιωτικοποίηση των δημόσιων αγαθών και την «αξιολόγηση» - καρμανιόλα, προθάλαμο μαζικών απολύσεων και διώξεων των εργαζομένων στο δημόσιο.
Διεκδικούμε:
-Έκτακτη επιχορήγηση του ΑΤΤΙΚΟΥ για να καλύψει όλες τις ανάγκες λειτουργίας του. Αλλιώς οι ελλείψεις υλικών, φαρμάκων, εξοπλισμού και συντήρησης, οδηγούν το νοσοκομείο στην καταστροφή. Άμεση καταβολή όλων των χρεών του ΕΟΠΠΥ προς το νοσοκομείο.
- Συνεφημέρευση του νοσοκομείου με άλλο ή άλλα νοσοκομεία. Δεν θα ανεχτούμε άλλο την επικίνδυνη αθλιότητα των ράντζων. Ειδική μέριμνα μεταφοράς όλων των ασθενών στα ράντζα σε κενές κλίνες άλλων νοσοκομείων.
- Άμεση επαναλειτουργία των πολυϊατρείων του ΕΟΠΠΥ.
- Άμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για την κάλυψη όλων των αναγκών και την τήρηση του νόμιμου ωραρίου.
- Άμεση καταβολή όλων των δεδουλευμένων (εφημερίες, ώρες, απογευματινά, νυχτερινά).
- Επαναπρόσληψη του γιατρού εργασίας.

- Να σταματήσει η τρομοκρατία της διοίκησης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να αφήσετε τα σχόλιά σας εδώ, σεβόμενοι το χώρο (και το χρόνο μας).