10/12/15

Για τον ξυλοδαρμό του συναδέλφου μας ειδικευόμενου οφθαλμίατρου

Το ΔΣ του σωματείου εργαζομένων του ΑΤΤΙΚΟΥ νοσοκομείου καταγγέλλει απερίφραστα τον ξυλοδαρμό του συναδέλφου μας, ειδικευόμενου οφθαλμιάτρου, σε γενική εφημερία από ανεγκέφαλο αλητήριο, επειδή δεν δέχτηκε να συνταγογραφήσει γυαλιά οράσεως στα Επείγοντα Ιατρεία και σε μέρα γενικής εφημερίας!!!
Το περιστατικό αυτό αναδεικνύει με τον πιο γλαφυρό τρόπο, τις συνθήκες εργασίας του προσωπικού, τις αντιξοότητες που καθημερινά αντιμετωπίζει για να φέρει σε πέρας χιλιάδες περιστατικά σε ένα υποστελεχωμένο δημόσιο σύστημα υγείας.
Για το γεγονός αυτό, βαρύτατες ευθύνες έχουν η σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, όπως και οι προηγούμενες, που έχουν φτάσει το δημόσιο σύστημα υγείας σε απελπιστική κατάσταση και ειδικά την πρωτοβάθμια υγεία, που ουσιαστικά είναι διαλυμένη και ανύπαρκτη, με κλειστά νοσοκομεία (πχ Λοιμωδών) και πολυϊατρεία του ΕΟΠΥΥ. Έτσι φτάνει να καταφεύγει στη γενική εφημερία ενός πανεπιστημιακού νοσοκομείου όλο το φάσμα των περιστατικών, επειγόντων και μη, ανεξάρτητα από τη βαρύτητά τους.
Ευθύνη έχουν όλοι αυτοί, που όλα αυτά τα χρόνια καλλιεργούν για το δημόσιο τομέα την αντίληψη ότι πρόκειται για «τεμπέληδες» και «αργόσχολους» υπαλλήλους. Στόχος τους είναι να διαιρούνται οι εργαζόμενοι και να χωρίζονται σε «δημόσιους και ιδιωτικούς», να είναι αντίπαλοι ασθενείς και υγειονομικοί. Έτσι μένουν στο απυρόβλητο οι πραγματικοί υπεύθυνοι, αυτοί που σχεδιάζουν και υλοποιούν την αντιλαϊκή πολιτική, που πλήττει όλους τους εργαζόμενους.
Απαιτούμε την παραδειγματική τιμωρία του τραμπούκου και τη λήψη άμεσων μέτρων για την σωστή λειτουργία αυτόνομου Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών. Οριστική λύση θα υπάρξει σε ένα σύστημα αποκλειστικά δημόσιας και δωρεάν υγείας, που θα προσφέρει την περίθαλψη που ο λαός έχει ανάγκη και θα είναι επαρκώς στελεχωμένο με μόνιμο προσωπικό, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης σε ανθρώπινες συνθήκες εργασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να αφήσετε τα σχόλιά σας εδώ, σεβόμενοι το χώρο (και το χρόνο μας).