29/1/18

ΨΗΦΙΣΜΑΤΑ: ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ, ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΔΕΔΥ

Μετά τη διοργάνωση του εθνικιστικού συλλαλητηρίου της 21ης Γενάρη στη Θεσσαλονίκη με αφορμή το «όνομα της Μακεδονίας» και μπροστά στην πρόθεση διοργάνωσης αντίστοιχου και στην Αθήνα, θεωρούμε ότι οι εργαζόμενοι, τα σωματεία και το μαζικό τους κίνημα πρέπει να πάρουν ξεκάθαρη θέση:
1)   Οι εργαζόμενοι όλου του κόσμου, κάθε εθνότητας και χώρας δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα μεταξύ τους. Είναι θύματα της εκμετάλλευσης των επιχειρηματικών ομίλων, των τραπεζιτών, των κυβερνήσεων και των πολιτικών τους. Παλεύουμε για τη συναδέλφωση των λαών, ενάντια στον πόλεμο και τις επεκτατικές βλέψεις από όπου κι αν προέρχονται.
2)   Ο εθνικισμός σε κάθε χώρα βοηθάει τους «ισχυρούς», την πλουτοκρατία και τα συμφέροντά της. Καταγγέλλουμε την καλλιέργεια του εθνικισμού, του φασισμού, του σκοταδισμού και της πολεμοκαπηλείας. Δεν συμμετέχουμε σε διαδηλώσεις και συλλαλητήρια τέτοιου περιεχομένου.
3)   Είμαστε ενάντια και φέρνουμε στην πρώτη γραμμή την πάλη ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και ανταγωνισμούς στα Βαλκάνια για τους αγωγούς και τα ενεργειακά κοιτάσματα, τμήμα των οποίων είναι και η συζήτηση για τους όρους ένταξης της FYROM στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ, που είναι η ουσία του ζητήματος πίσω από την διαμάχη για το «όνομα».
4)   Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που υπηρετεί τους σχεδιασμούς του ιμπεριαλισμού και του ΝΑΤΟ στην περιοχή, εξυπηρετώντας τα συμφέροντα της ελληνικής ολιγαρχίας και του ευρωμνημονιακού σφαγείου. Παλεύουμε για την έξοδο από το ΝΑΤΟ, για να φύγουν οι βάσεις και τα πυρηνικά από τη χώρα.
5)   Καταγγέλλουμε εκείνο το πολιτικό προσωπικό και τους φασίστες, που ενώ είναι ΝΑΤΟϊκότεροι του ΝΑΤΟ, τώρα προσπαθούν να στρέψουν την οργή του κόσμου από τα Μνημόνια προς τον εθνικισμό και την ακροδεξιά.
6)   Ο μόνος δρόμος που μπορεί να εξασφαλίσει την ειρήνη στην περιοχή των Βαλκανίων είναι η ενότητα της εργατικής τάξης και των λαών ενάντια στους εκμεταλλευτές μας, τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και τους ανταγωνισμούς.
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ΑΛΛΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΣΕ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΙΤΗΜΑΤΑ
Το Διοικητικό Συμβούλιο
-----------------------------------------------------------------------------

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ
Θεωρούμε απαράδεκτη τη στάση της πλειοψηφίας της ΑΔΕΔΥ να μην κηρύξει απεργία στην πιο κρίσιμη στιγμή, δηλαδή στη στιγμή που η κυβέρνηση έφερε στη βουλή ένα αντιλαϊκό πολυνομοσχέδιο, που ανάμεσά του έχει και την ουσιαστική κατάργηση του απεργιακού δικαιώματος. Αποτελεί μνημείο κυβερνητικού συνδικαλισμού και απερίφραστα το καταδικάζουμε, να αρνηθεί να καλύψει το αίτημά μας για προκήρυξη απεργιακής κινητοποίησης.
Πρόκειται για πράξη που ικανοποιεί τις απαιτήσεις ΣΕΒ & τραπεζών, που διευκολύνει τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς για να προχωράνε απρόσκοπτα στην τσαλαπάτηση των δικαιωμάτων μας, για να έχουν εργαζόμενους σκυφτούς και υπάκουους στην κερδοφορία τους. Και γι αυτό έχουν ιστορικές ευθύνες.
Το νέο πολυνομοσχέδιο, που καταργεί το δικαίωμα στην απεργία, που οδηγεί χιλιάδες λαϊκά νοικοκυριά στους πλειστηριασμούς, που στέλνει χιλιάδες συμβασιούχους στην ανεργία και φέρνει την υπογραφή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και των στρατηγικών της εταίρων, αποτελεί πρόκληση για τους εργαζόμενους και το συνδικαλιστικό κίνημα.
Οι εργαζόμενοι, που το καταψηφίσαμε στο δρόμο του αγώνα, είμαστε αποφασισμένοι να το καταψηφίσουμε στη πράξη, να μην το εφαρμόσουμε.
Γι αυτό θα σταθούμε απέναντι σε κάθε έναν που θα προσπαθήσει να βάλει πλάτη στην υλοποίηση της απεργοκτόνας ρύθμισης.

Θα σταθούμε απέναντι σε κάθε συνδικαλιστική ηγεσία, που θα προσπαθήσει με κάθε πρόσχημα να μας κάνει κυβερνητικούς συνοδοιπόρους, που θα βάλει πλάτη για να περάσει η αντιδραστική αξιολόγηση, που θα προσπαθήσει να τροποποιήσει, να ακυρώσει την προηγούμενη απόφαση για «αποχή» από τις διαδικασίες της αξιολόγησης. 
Το Διοικητικό Συμβούλιο

1 σχόλιο:

  1. Αλήθεια το θεωρείτε Εθνικιστικό το Συλλαλητήριο, να υπερσπιζόμαστε την Ιστορία μας; Το αυτονοητό για την Μακεδονία;;Πάτε καλά;
    .
    Δηλαδή εγώ που πήγα κι άλλοι φίλοι μας, μας θεωρείτε Εθνιστικοί; Φασίστες; Εμείς πρέπει να σας ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΟΥΜΕ στο Εισαγγελέα που μας είπατε Φασίστες και Εθνιστικές, διότι εμείς ΔΕΝ είμαστε. Είμαστε Αγνοί Πατριώτες και μάθετε κι αυτό, πως το σκοπιανό είναι η συνέχεια του Μνημονίου..το γνωρίζετε αυτό;;
    .
    Εφόσον παλεύετε εναντίον του Μνημόνιου...και δεν παλέυετε για την Μακεδονία, που αναφέρει το Μνημόνιο, άρα είστε ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΙ, ότι σας πει το κόμμα, [δεν γνωρίζω ποιο κόμμα σας τα λέει αυτά, μπορεί και φίλη σας μνημονιακή Χρυσή Αυγή, έχει ψηφίσει 70% του Μνημονίου Βαρουφάκη ή ο φίλος σας το ΚΚΕ, το όποιο έχει ψηφίσει μνημονιακή Πράξη Νομοθετικού Περιεχομενου, πίστευτε ή όχι σας έχω αδιάφορους, διότι υπάρχουν στα Πρακτικά της Βουλής], απ' ότι κατάλαβα ακολουθείτε τα χνάρια του Χίτλερ..διότι σαν είστε υπέρ της Μακεδονίας στα Σκόπια, τότε που παράδωσε ο Χίτλερ στους Βουγλάρους...αυτό θα πει εθνιστικό και φαστισικό.
    .
    Βρε δεν θα σας πάρει κανένας σοβαρά, μ' αυτά που λέτε, μόνο ρεζίλι είστε...ιστορικά είσαι ΜΕΙΟΝ ΜΗΔΕΝ!
    .
    Υπογραφή: ΘΥΜΑΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΤΟΧΗΣ κι ΕΞΩ ΤΑ ΞΕΝΟΦΕΡΤΕΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΕΣ ΤΩΝ ΦΑΣΙΣΜΩΝ ΤΟΥ ΝΑΖΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΥ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μπορείτε να αφήσετε τα σχόλιά σας εδώ, σεβόμενοι το χώρο (και το χρόνο μας).