16/5/18

Για τη νέα σφαγή του παλαιστινιακού λαού (15/5/2018)

Καταγγέλλουμε με αποτροπιασμό τη νέα δολοφονική επίθεση του Ισραήλ ενάντια στον παλαιστινιακό λαό.
Η νέα σφαγή Παλαιστινίων με εν ψυχρώ δολοφονίες δεκάδων άοπλων διαδηλωτών έχει ονοματεπώνυμο. Το κράτος-τρομοκράτη του Ισραήλ που κλιμακώνει τη δολοφονική του βία και την προκλητική στήριξη των ΗΠΑ.
Η απόφαση της κυβέρνησης Τραμπ να εγκαινιάσει τη νέα του πρεσβεία στην Ιερουσαλήμ, αναγνωρίζοντάς την ουσιαστικά ως "πρωτεύουσα" του Ισραήλ, προμηνύει νέες αρνητικές εξελίξεις σε βάρος του Παλαιστινιακού και όλων των λαών της περιοχής.
Αποτέλεσμα: την ώρα που οι ιμπεριαλιστές έπιναν σαμπάνιες λίγα χιλιόμετρα πιο κει να υπάρχουν 59 νεκροί στη σφαγή της Δευτέρας και 2771 να έχουν τραυματιστεί από σφαίρες Ισραηλινών στρατιωτών οι οποίοι πυροβολούσαν εν ψυχρώ τους διαδηλωτές που είχαν συγκεντρωθεί στον τοποθετημένο από το Ισραήλ  -αυθαίρετα και κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου - φράκτη προκειμένου να οριοθετήσεις τα «σύνορα» με την Λωρίδα της Γάζας. Μεταξύ των νεκρών τουλάχιστον εννιά είναι ανήλικοι κάτω των 16 ετών.

Το Διοικητικό Συμβούλιο εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση σε όλο τον παλαιστινιακό λαό, που διεκδικεί νόμιμα και δίκαια το δικαίωμα να έχει τη δική του πατρίδα, το δικό του ανεξάρτητο και κυρίαρχο κράτος.

Καλούμε τους εργαζόμενους να δυναμώσουν τον αγώνα ενάντια στην επικίνδυνη και υποκριτική πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που από τη μια θεωρεί υπερβολική (!!!) τη χρήση βίας του Ισραήλ και από την άλλη έχει αναπτύξει στρατηγική στρατιωτική συνεργασία μαζί του ενώ έχει παραχωρήσει δεκάδες νέες βάσεις στους Αμερικάνους.

ΥΓ: Η προσπάθεια των δολοφόνων να αποσπάσουν τη στήριξη των εργαζομένων στους επικίνδυνους σχεδιασμούς τους φαίνεται ότι περιλαμβάνει και τον... "αμαρτωλό υποκουλτουριάρικο" διαγωνισμό της Eurovision. Πώς αλλιώς να εξηγηθεί ότι η Ιερουσαλήμ αναφέρθηκε ουσιαστικά από την ισραηλινή νικήτρια του διαγωνισμού σαν "πρωτεύουσα" του Ισραήλ; Ενώ την προσβλητική για τον παλαιστινιακό λαό "ατάκα" της νικήτριας αμέσως την αναπαρήγαγε και ο Νετανιάχου, πρωθυπουργός του Ισραήλ;;;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να αφήσετε τα σχόλιά σας εδώ, σεβόμενοι το χώρο (και το χρόνο μας).