4/5/18

Απόφαση Γενικής Συνέλευσης για διεκδικητικό πλαίσιο σωματείου

1. Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλους τους κλάδους και ειδικότητες σύμφωνα με τις ανάγκες (μόνο με το επικαιροποιημένο οργανόγραμμα του νοσοκομείου τα οργανικά κενά προσεγγίζουν τις 400 θέσεις).
2. Να σταματήσει το απαράδεκτο καθεστώς των επικουριών – Μόνιμη στελέχωση των ΤΕΠ. Να σταματήσουν οι μετακινήσεις του νοσηλευτικού προσωπικού από τμήμα σε τμήμα (που αρκετές φορές γίνεται για εκδικητικούς λόγους). Να υπάρχει πλήρης αιτιολόγηση και διαφάνεια οποιασδήποτε μετακίνησης.
3. Να φύγουν οι εργολάβοι από το νοσοκομείο, όχι στο αίσχος των ατομικών συμβάσεων. Οι εργαζόμενοι σε καθαριότητα, φύλαξη καλύπτουν βασικές, διαρκείς ανάγκες και πρέπει να προσληφθούν όλοι με μόνιμη και σταθερή σχέση εργασίας. Κυβέρνηση – διοίκηση είναι υπεύθυνοι για τη διατήρηση του καθεστώτος των υπεργολαβιών, για την απληρωσιά των εργαζομένων με σύμβαση ορισμένου χρόνου (εργαζόμενοι στη security) και για τις διώξεις των εργολάβων στο προσωπικό (απολύσεις, τρομοκρατία, καθυστερήσεις πληρωμών, παραβίαση συμβάσεων εργασίας).
4. Καμιά απόλυση επικουρικού, εργαζόμενου σε κοινωφελή προγράμματα ΟΑΕΔ, ΚΕΕΛΠΝΟ, εργολαβικού. Μονιμοποίηση όλων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
5. Όχι απλά να μην περικοπεί το ανθυγιεινό επίδομα, αλλά να διπλασιαστεί και να επεκταθεί (με την απαραίτητη κλιμάκωση) σε όλους τους κλάδους: φυσικοθεραπευτές, εργαζόμενους στην επιστασία, διοικητικούς κλπ.
6. Να φύγουν τα ράντζα από το ΑΤΤΙΚΟ με προσλήψεις προσωπικού, άνοιγμα όλων των κλειστών κλινών ΜΕΘ, νοσηλευτικών πτερύγων και χειρουργικών αιθουσών του νοσοκομείου, πλήρη επαναλειτουργία του Λοιμωδών, αξιοποίηση όλων των κενών κλινών του ΕΣΥ, δημιουργία πλήρους-δημόσιου δωρεάν συστήματος ΠΦΥ.
7. Να λειτουργήσει παιδικός σταθμός στο ΑΤΤΙΚΟ και να δημιουργηθεί επιτέλους πλήρης.
8. Συχνή λεωφορειακή σύνδεση του ΑΤΤΙΚΟΥ με τους σταθμούς Ανθούπολη και Αγία Μαρίνα του ΜΕΤΡΟ, κυρίως για την εξυπηρέτηση των εργαζομένων.
9. Να σταματήσουν οι αδικίες, οι επιλεκτικές γνωμοδοτήσεις των υπηρεσιών, οι παραβιάσεις των αποφάσεων των υπηρεσιακών συμβουλίων από το διοικητή σε ότι αφορά τις εσωτερικές μετατάξεις του προσωπικού που πληροί τα τυπικά προσόντα.

10. Όχι στους νέους οργανισμούς των νοσοκομείων που μειώνουν κλίνες, κλινικές, ειδικότητες και θέσεις. Νοσοκομείο και ανάπτυξή του σύμφωνα με τις ανάγκες και τις θέσεις των εργαζομένων κόντρα στα μνημόνια, την επιχειρηματική δράση και τους δημοσιονομικούς περιορισμούς της Ε.Ε. και του ΔΝΤ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να αφήσετε τα σχόλιά σας εδώ, σεβόμενοι το χώρο (και το χρόνο μας).