14/5/20

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ 13-5-2020 - ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 14/5, 11-15

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 12/5 αγωνιστική συγκέντρωση του σωματείου για την παγκόσμια μέρα του νοσηλευτή. 

Στη συνέλευση που ακολούθησε τονίστηκε ότι:
Δεν είμαστε ούτε ήρωες ούτε ζητιάνοι, είμαστε εργαζόμενοι και διεκδικούμε το σύνολο των δικαιωμάτων μας
-Μόνιμες προσλήψεις - μονιμοποίηση ΟΛΩΝ των συμβασιούχων
-Νοσοκομεία χωρίς εργολάβους - όχι στις ΣΔΙΤ
-Ένταξη όλων στα ΒΑΕ και επέκταση του επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας
-Γενναία ενίσχυση της δημόσιας χρηματοδότησης και των υποδομών στα νοσοκομεία. Δημόσια, δωρεάν υγεία για όλους και για το σύνολο των αναγκών
-Αυξήσεις στους μισθούς και μόνιμη επιστροφή του 13ου και 14ου μισθού.
Στη συνέχεια και μέσα στο αμφιθέατρο έγινε συνάντηση του σωματείου και των συγκεντρωμένων συναδέλφων με τον υποδιοικητή όπου:

1. Ενημέρωσε ότι δεν δεν υπάρχει καμιά νέα εντολή για άρση αδειών ειδικού σκοπού, άρα αυτές  ισχύουν, και δεν έχει δικαίωμα κανένας προϊστάμενος να τις αναστείλει.

2. Ότι δεν έχει έρθει καμιά επίσημη ειδοποίηση, ούτε κάποιος υπεύθυνος για τις δωρεές του ιδρύματος Νιάρχου, οι οποίες έχουν πλημμυρίσει όλα τα sites και τα ΜΜΕ.

3. Ότι για την καθυστέρηση πληρωμής των επικουρικών φταίει η Ενιαία Αρχή Πληρωμών και ότι το μόνο που κατάφερε η διοίκηση είναι η πληρωμή να γίνει στις 22/5.

Επιπλέον:
-Την Πέμπτη 14/5/20 στο πλαίσιο και της στάσης εργασίας της ΠΟΕΔΗΝ (11 πμ - 3 μμ), που διαμαρτύρεται για τις αλλαγές στο νοσηλευτικό κλάδο (επισυνάπτουμε την απόφαση) αντιπροσωπεία του σωματείου με όσους συναδέλφους το επιθυμούν (καλύπτονται από τη στάση εργασίας της ΠΟΕΔΗΝ) θα μεταβούν στο υπουργείο (στις 12), για να θέσουν ξανά την άμεση πολιτική παρέμβαση για άμεση πληρωμή όλων των επικουρικών.
-Την επόμενη εβδομάδα προγραμματίζουμε  συνέλευση όλων των συμβασιούχων -  ελαστικά εργαζόμενων συναδέλφων (επικουρικοί, ΟΕΑΔ, ΙΔΟΧ, εργολαβικοί).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να αφήσετε τα σχόλιά σας εδώ, σεβόμενοι το χώρο (και το χρόνο μας).