18/5/20

Δωρεές και Δικαιώματα

Ακολουθεί ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ του ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ για κοινό αγώνα όλων των υγειονομικών, απέναντι σε όλους όσους θέλουν να μας διασπάσουν.


Καλούμε τη Τετάρτη 20 Μαΐου 2020 στις 14:30 σε συνέλευση όλους τους συμβασιούχους εργαζόμενους του Νοσοκομείου (επικουρικούς, ΟΑΕΔ, ΙΔΟΧ, εργολαβικούς).

Επιπλέον και αναφορικά με τις δωρεές - η θέση μας εκφράζεται ξεκάθαρα στην ανακοίνωση - θα θέλαμε να σας ενημερώνουμε:
  • Μετά τη μεγάλη διάσταση που έχουν πάρει όσα λέγονται για τη Δωρεά του Ιδρύματος Νιάρχου, το σωματείο επικοινώνησε με στέλεχος του Ιδρύματος, το οποίο μας διαβεβαίωσε ότι δεν έχει δοθεί κανένα ποσό σε κανένα νοσοκομείο. Επίσης ανέφερε ότι δεν έχουν έρθει στο Αττικό. Αυτό θα γίνει αρχές Ιούνη και η δωρεά θα δοθεί απευθείας από το Ίδρυμα στους εργαζόμενους που αυτό θα επιλέξει.
  • Για τις λοιπές δωρεές προς το προσωπικό του νοσοκομείου, έχουμε κάνει παρέμβαση στη Διοίκηση και τη Διεύθυνση Νοσηλευτικής, όπου ζητήσαμε οι δωρεές να μοιραστούν ισότιμα και με διαφάνεια. Καλούμε τη Διοίκηση να προβεί σε ενημέρωση προς όλους τους συναδέλφους για τις δωρεές που έχουν γίνει αποδεκτές, ποιες έχουν έρθει  στο Νοσοκομείο, ποιες έχουν μοιραστεί και σε ποια τμήματα.
το Διοικητικό Συμβούλιο
 
 
Χαϊδάρι, 18/5/2020
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,
τις τελευταίες μέρες φαίνεται ότι είναι σε εξέλιξη μια συντονισμένη προσπάθεια της κυβέρνησης και διάφορων πρόθυμων συμβούλων της, να διασπάσουν και να χωρίσουν ακόμα περισσότερο τους υγειονομικούς των δημόσιων νοσοκομείων, γιατί προφανώς έχουν αντιληφθεί την αξία και τη δύναμή μας. Θέλουν να εμποδίσουν την ανάπτυξη ενός ενιαίου υγειονομικού κινήματος που θα επιβάλλει κατακτήσεις και δικαιώματα που μας έχουν στερήσει για χρόνια.

Έχουμε λοιπόν:

-Τις συνεχείς δηλώσεις του υπουργού κ. Κικίλια ότι θα μονιμοποιηθούν οι επικουρικοί νοσηλευτές που προσλήφθηκαν λόγω κορωνοϊού. Οι υπόλοιποι δηλαδή επικουρικοί νοσηλευτές δεν θα μονιμοποιηθούν, θα παραμείνουν επικουρικοί ή θα απολυθούν με τη λήξη της σύμβασης; Οι επικουρικοί των άλλων κλάδων (διοικητικοί, τεχνολόγοι, τεχνικοί, τραυματιοφορείς);

-Το Υπουργείο Υγείας προωθεί διάταξη με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου σύστασης δύο κλάδων Νοσηλευτικού Προσωπικού. Ο ένας κλάδος θα περιλαμβάνει τους ΠΕ και ΤΕ Νοσηλευτές και ο δεύτερος κλάδος τους ΔΕ βοηθούς Νοσηλευτές. Διασπά δηλαδή τον ενιαίο νοσηλευτικό κλάδο (με απροσδιόριστες συνέπειες στις βάρδιες, τους μισθούς, το καθηκοντολόγιο), κάτι που όλοι γνωρίζουν ότι γίνεται με προτροπή της ΕΝΕ. Θέλει επιπλέον να εισάγει την έννοια της νοσηλευτικής ειδικότητας για να βγάζουν πλέον τη λάντζα των νοσοκομείων οι ειδικευόμενοι νοσηλευτές (όπως γίνεται ήδη με τους ειδικευόμενους γιατρούς).

-Με συνεχείς διατάξεις ακόμα και σε άσχετα για την υγεία νομοσχέδια, αναπαράγονται και διευρύνεται η διαφοροποίηση των πανεπιστημιακών σε σχέση με τους γιατρούς ΕΣΥ.

-Τις κατευθυνόμενες διαδόσεις ότι θα αποκλειστούν από το ανθυγιεινό επίδομα και τα ΒΑΕ μια σειρά υγειονομικών κλάδων.

Δεν φτάνει που έχουν πλημμυρίσει τα νοσοκομεία με πληθώρα εργασιακών σχέσεων (άλλοι μόνιμοι ΔΥ, άλλοι ΙΔΑΧ, άλλοι επικουρικοί, άλλοι ΟΑΕΔ, άλλοι ΕΛΚΕ, άλλοι με ατομικές συμβάσεις, άλλοι στους εργολάβους) για να μας κρατάνε διασπασμένους και - τους συμβασιούχους - υπό ομηρία.
Δεν φτάνει ότι μας διαχωρίζουν εκπαιδευτικά, διαιωνίζοντας το "εμπόριο μετεκπαίδευσης" (πληθώρα μεταπτυχιακών επί πληρωμή) και την επίδειξη “καλής διαγωγής” για το ποιος θα πρωτοπάρει εκπαιδευτική άδεια ή θα απαλλαγεί από τα νυχτέρια.
Δεν φτάνει που μας βάζουν να τσακωνόμαστε για τα προγράμματα, τα αλλότρια και τα καθηκοντολόγια, ακριβώς γιατί λείπει το αναγκαίο προσωπικό.

Τελευταία μπήκαν και οι δωρητές στο παιχνίδι του διαχωρισμού, αφού με βάση κάποιο περίεργο «εκθεσιόμετρο» στον κορωνοϊό που διαθέτουν, αποφασίζουν σε ποιους συναδέλφους θα δοθεί η δωρεά τους και σε ποιους όχι.

Οι διάφοροι δωρητές που δίνουν ένα ψίχουλο από τα πλούτη που βγάζουν ξεζουμίζοντας τους εργαζόμενους τους, δεν το κάνουν γιατί εκτίμησαν τον αγώνα των υγειονομικών. Κάνουν διαφήμιση, δείχνουν φιλάνθρωπο προφίλ αλά καρτ και με το αζημίωτο, καθώς επιζητούν φοροαπαλλαγές από τις κυβερνήσεις. Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις, που όπως γινόταν παλαιότερα, εταιρείες με πρόσχημα τον κορωνοϊό προσπαθούν με δωρεές να εισβάλλουν στα νοσοκομεία για να αυξήσουν τα κέρδη τους (π.χ. δωρίζοντας μηχανήματα των οποίων τα αναλώσιμα πουλάνε μόνο αυτοί).

ΑΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΚΑΤΙ ΝΑ ΤΟ ΔΩΣΟΥΝ ΣΕ ΟΛΟΥΣ
ΟΣΟΥΣ ΗΤΑΝ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ, ΜΕ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ, ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑΤΑ

Το υγειονομικό κίνημα ποτέ δεν ζητιάνευε, ποτέ δε ζήτησε δωρεές.
ΑΠΑΙΤΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ.

ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΕΝΩΜΕΝΟΙ. ΔΕΝ ΜΑΣ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ Η ΜΙΖΕΡΙΑ.
ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΟΛΑ
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΟΜΟΥΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΓΙΑ:

-Μόνιμες προσλήψεις – μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, όλων
των κατηγοριών
-Νοσοκομεία χωρίς εργολάβους – όχι στις ΣΔΙΤ
-Ένταξη όλων στα ΒΑΕ και επέκταση του επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας
-Γενναία ενίσχυση της δημόσιας χρηματοδότησης και των υποδομών στα νοσοκομεία
-Αυξήσεις σε όλους τους μισθούς και μόνιμη επιστροφή του 13ου και 14ου μισθού.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να αφήσετε τα σχόλιά σας εδώ, σεβόμενοι το χώρο (και το χρόνο μας).