17/1/13

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΔΥΠΕ - ΤΕΡΜΑ Η ΚΟΡΟΪΔΙΑ!ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ 17/01/2013

Η κατάσταση με τα ράντζα και την έλλειψη προσωπικού στο Αττικό έχει φτάσει στο απροχώρητο. Για τους λόγους αυτούς σε μαζική γενική συνέλευση την Πέμπτη 17/01/2013 αποφασίσαμε:

·         Να ανασταλεί η γενική εφημερία του Νοσοκομείου την Τρίτη 22/01/2012 και το Σάββατο 26/01/2013 καθώς και όλες οι τακτικές εισαγωγές, εκτός των ογκολογικών ασθενών που είναι σε πρόγραμμα ΧΜΘ ή Ακτινοθεραπείας, των παιδιών (Παιδιατρική Κλινική), των επιτόκων (Μαιευτική Κλινική) και των αιμοκαθαρόμενων ασθενών.
·         Στο διάστημα αυτό επιδιώκουμε να σταματήσει οριστικά και αμετάκλητα το καθεστώς των ράντζων / «φορείων» στο Νοσοκομείο και να ομαλοποιηθεί η λειτουργία του με ασφαλή τρόπο και ανθρωπιστικό πνεύμα για τους ασθενείς και τους εργαζόμενούς του.
·         Η εφημερία της 30/01/2013 να πραγματοποιηθεί κανονικά υπό την προϋπόθεση της θεσμοθετημένης από την Πολιτεία και το ΕΚΕΠΥ συνεφημέρευσης του ΑΤΤΙΚΟΥ με άλλα Νοσοκομεία. Επί πλέον πρέπει να υπάρχει σαφής υποχρέωση των εκάστοτε Κλινικών, που εφημερεύουν, να ξεκινάνε την Γενική Εφημερία με κενές κλίνες του 25% τουλάχιστον της δύναμής τους.
·         Εάν, και παρά τις παραπάνω προϋποθέσεις, στη γενική εφημερία παρουσιαστούν και πάλι προβλήματα υπερκάλυψης των αντίστοιχων Τομέων με ασθενείς, τότε αυτόματα η γενική εφημερία θα διακόπτεται και το ΕΚΑΒ θα διοχετεύει τους ασθενείς σε άλλα συνεφημερεύοντα Νοσοκομεία.
·         Θεωρούμε ότι, αντίθετα με ό,τι ισχυρίζονται οι υπεύθυνοι της Κυβέρνησης, υπάρχουν Νοσοκομεία του ΕΣΥ που μπορούν να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση της υπερπληρότητας του Αττικού, αρκεί να σταματήσει να στραγγαλίζει οικονομικά το ΕΣΥ και τη Δημόσια Υγεία, να κλείνει νοσοκομεία, τμήματα και κλίνες, να απολύει ή να θέτει σε διαθεσιμότητα εργαζόμενους, αντί να προσλαμβάνει το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό.
·         Για όλα τα παραπάνω απαιτούμε την έγγραφη δέσμευση του Διοικητή του Νοσοκομείου, του Επιστημονικού Συμβουλίου και της Ιατρικής Υπηρεσίας, του Διοικητή της 2ης ΥΠΕ, του ΕΚΕΠΥ και του Υπουργείου Υγείας.
·         Προχωράμε σε μαζική κινητοποίηση στην έδρα της 2ης ΥΠΕ την Δευτέρα 21/01/2013, με συγκέντρωση εργαζομένων στο αίθριο του Νοσοκομείου 7-9 και ραντεβού αναχώρησης με πούλμαν στις 10 πμ.
·         Συμμετέχουμε στο συλλαλητήριο και υπογράφουμε ψήφισμα ενάντια στο κυβερνητικό σχέδιο απάτη για την ανεργία των νέων την Πέμπτη 24/01/2013.
·          Συμμετέχουμε στην πανυγειονομική απεργία της 31/1/2013, που κήρυξε η ΠΟΕΔΗΝ και η ΟΕΝΓΕ για την ανατροπή των πολιτικών υποβάθμισης και διάλυσης του ΕΣΥ και την αποτροπή των απολύσεων – διαθεσιμοτήτων μέσω της έκδοσης νέων οργανισμών.
·         Προχωράμε στη δημιουργία Επιτροπής Υγιεινής και Ασφάλειας και εξουσιοδοτείται το ΔΣ να προχωρήσει στην προκήρυξη των πρώτων εκλογών για αυτή μέσα στο Φεβρουάριο.
·         Απορρίπτουμε το νέο Οργανισμό του Π.Γ.Ν. ΑΤΤΙΚΟΝ (ΦΕΚ 1250/Β/11-4-2012) και θεωρούμε ότι κινείται στην κατεύθυνση του μνημονίου και της τρόικας για μείωση των νοσηλευτικών κλινών κατά 11.000 και συγχώνευση / κλείσιμο 660 τμημάτων και κλινικών, που θα οδηγήσει τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία σε «διαθεσιμότητες» / απολύσεις. Διαφωνούμε με την επιλογή μόνο της κατηγορίας ΠΕ για την ανάληψη θέσεων ευθύνης (σε διευθύνσεις και τμήματα), παρότι η υφιστάμενη νομοθεσία (νόμος 4024/2011, άρθρο 10) προβλέπει «την ΠΕ ή ΤΕ κατηγορία» και «την ΠΕ ή ΤΕ ή ΔΕ κατηγορία) για την κάλυψη ανάλογων θέσεων σε διευθύνσεις ή τμήματα αντίστοιχα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να αφήσετε τα σχόλιά σας εδώ, σεβόμενοι το χώρο (και το χρόνο μας).