ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ προς τους πολίτες


Αγαπητέ ασθενή - συνοδέ
Ήρθες σε ένα νοσοκομείο που έχει διαφημιστεί από τα κανάλια ως υπόδειγμα, επειδή νοσηλεύει ακόμα και κυβερνητικά στελέχη. Σε προειδοποιούμε ότι αυτό που νομίζεις δεν ισχύει, ήρθες σε ένα νοσοκομείο που έχει ξεπεράσει εδώ και καιρό το όριο ασφαλείας για τους ασθενείς (21/1/13 ασθενής με θρομβοπενία σε διάδρομο έπεσε από φορείο / «ράντζο» και έπαθε εγκεφαλική αιμορραγία, καθημερινά ΟΛΟΙ κινδυνεύουμε από ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις).
Εμείς οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου σε ενημερώνουμε, ότι μετά το τέλος κάθε εφημερίας υπάρχουν πάνω από 100 φορεία παραταγμένα στους διαδρόμους των κλινικών. ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙΣ ΣΕ ΔΙΑΔΡΟΜΟ ΣΕ «ΡΑΝΤΖΟ»!
Θα σε εξυπηρετήσουν άνθρωποι που έχουν φτάσει στα όρια αντοχής τους, θα το δεις στα πρόσωπα τους, θα προσπαθήσουν για το καλύτερο αλλά οι γνώσεις και η εξειδίκευση δεν φτάνουν, όταν δεν υπάρχουν τα μέσα, οι πόροι και ο σεβασμός, για να βγει η δουλειά.
Ταυτόχρονα αυτούς τους ανθρώπους, που με την δουλειά τους κρατούν το δημόσιο σύστημα υγείας όρθιο, τους ξεφτιλίζουν καθημερινά, πετσοκόβουν το μισθό τους, τους χρωστάνε για μήνες εφημερίες, υπερωρίες, αργίες, νυχτερινά, δεν τους δίνουν τα νόμιμα ρεπό τους για να ξεκουραστούν.
Μην επιτίθεσαι σε αυτούς!
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΕΙΝΑΙ η πολιτική της κυβέρνησης, της τρόικας και της Ε.Ε, οι περιφερειακές υπηρεσίες υγείας και οι διοικήσεις των νοσοκομείων, που την εφαρμόζουν, που συγχωνεύουν και καταργούν νοσοκομεία, απαγορεύουν προσλήψεις προσωπικού, στερούν υλικά και φάρμακα, που σε βάζουν να πληρώνεις όλο και περισσότερα για την υγεία σου, που έχουν μετατρέψει την περίθαλψη σε είδος πολυτελείας.
Με αυτούς πρέπει να τα βάλουμε όλοι μαζί!
Σίγουρα μας κατανοείς. Κι εμείς, όπως κι εσείς, στενάζουμε κάτω από τη βάρβαρη πολιτική, τα αντιλαϊκά μέτρα και τον εργασιακό μεσαίωνα που μας επιβάλλουν. Δουλεύουμε μαζί με ανασφάλιστους και απλήρωτους!
ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ!! ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΤΩΡΑ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ!
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ, ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ ΩΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΑΣΘΕΝΕΙΣ, ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ ΜΕ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να αφήσετε τα σχόλιά σας εδώ, σεβόμενοι το χώρο (και το χρόνο μας).