ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΘΕΜΑ: ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΤΗΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΛΟΓΩ ΕΛΛΕΙΨΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ (ΓΣ 20/2/12)


«Η εκάστοτε διοίκηση υποχρεώνει τους εργαζόμενους να εργάζονται σε συνθήκες (διπλοβάρδιες, χωρίς επαρκή ενδιάμεση ανάπαυση, χωρίς επαρκή εβδομαδιαία ανάπαυση, ένας νοσηλευτής να αντιστοιχεί σε 40 ασθενείς, ένας τραυματιοφορέας να καλείται να καλύψει τις ανάγκες 300 ή και παραπάνω ασθενών κ.ά.) που δεν είναι ασφαλείς τόσο για τους ίδιους, όσο και για τους ασθενείς που νοσηλεύουν. Απ’ αυτές ακριβώς τις συνθήκες απορρέει η επικινδυνότητα για λάθη, παραλείψεις, ελλιπή νοσηλευτική φροντίδα ή αδυναμία αντιμετώπισης κάποιων περιστατικών. Τα περιστατικά που θα μπορούσαν να αποβούν μοιραία για κάποιον ασθενή ή έχουν βλάψει κατά καιρούς την υγεία των εργαζομένων σίγουρα είναι πολλά. Σας αναφέρουμε παρακάτω κάποια..»
Η αναλυτική αναφορά στην Εισαγγελία από το Σωματείο μας απορρίφθηκε μετά την κατάθεση του Διοικητή για την αναμονή προσλήψεων και τις αντίστοιχες καταθέσεις του Προϊστάμενου Τμήματος Παραϊατρικών Επαγγελμάτων, της Διευθύντριας Νοσηλευτικής Υπηρεσίας, του Διευθυντή της Δ’ Π. Παθολογικής Κλινικής και του Προέδρου του Επιστημονικού Συμβουλίου, ότι δεν κινδυνεύει η ζωή του νοσηλευτικού προσωπικού και των νοσηλευόμενων ασθενών λόγω έλλειψης νοσηλευτικού προσωπικού.
Η Γενική Συνέλευση των εργαζόμενων στο ΑΤΤΙΚΟ Νοσοκομείο εξουσιοδοτεί το Διοικητικό Συμβούλιο να ασκήσει έφεση στην παραπάνω απόφαση του Εισαγγελέα αλλά και ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ τους:
·     ΗΛΙΑ ΛΑΜΠΙΡΗ                 ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ
·     ΧΡΗΣΤΟ ΛΙΑΠΗ                 ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
·     ΓΕΩΡΓΙΟ ΠΕΤΡΙΚΟ           ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΤΗΣ Δ’ ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ
·     ΕΛΕΝΗ ΠΙΣΙΜΙΣΗ               ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ
·     ΔΗΜΗΤΡΙΟ ΜΟΡΦΗ         ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟ ΠΑΡΑΪΑΤΡΙΚΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ


Η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

1 σχόλιο:

  1. σε ολα τα νοσοκομεια η διευθυντριες της νοσηλευτικης κανουν την παπια μολις κατσουν στην καρεκλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μπορείτε να αφήσετε τα σχόλιά σας εδώ, σεβόμενοι το χώρο (και το χρόνο μας).