22/7/13

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ 22/7 - ΑΠΕΡΓΙΑ 24/7!

Το προεδρείο του σωματείου εργαζομένων του ΑΤΤΙΚΟΥ νοσοκομείου συναντήθηκε σήμερα στο Υπουργείο Υγείας με τον Υπουργό κ. Άδωνι Γεωργιάδη. Στη συνάντηση αυτή καταθέσαμε γραπτό υπόμνημα με το οποίο ζητάμε:
1)  Την καταδίκη της παρουσίας των ΜΑΤ στο νοσοκομείο μας και του προπηλακισμού εργαζομένων (γιατρών, νοσηλευτών κλπ). Την επίσημη διάψευση από την ηγεσία του υπουργείου των ανακοινώσεων για βιαιοπραγίες και χειροδικίες σε βάρος του υπουργού, καθώς και των  εμφυλιοπολεμικών συνθημάτων (Μελιγαλάς κλπ), που δήθεν φωνάχθηκαν κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας.
2)  Το σωματείο μας διεκδικεί την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού με βάση τις κενές οργανικές θέσεις και τις ανάγκες ενός σύγχρονου νοσοκομείου. Ο αριθμός τους για τις άμεσες λειτουργικές ανάγκες ανέρχεται σε 340 άτομα (νοσηλευτές, τραυματιοφορείς, διοικητικούς, τεχνικούς, τεχνολόγους). Και για την πλήρη ανάπτυξη του νοσοκομείου είναι αναγκαία η πρόσληψη προσωπικού, ώστε να λειτουργήσουν όλες οι χειρουργικές αίθουσες, τα κλειστά κρεβάτια ΜΕΘ, η μονάδα νεογνών, η Ουρολογική κλινική και η μονάδα Παίδων - μοναδική για όλη την περιφέρεια Δυτικής Αθήνας, Πειραιά και Νήσων. Η λειτουργία των σύγχρονων πλυντηρίων, με τα οποία έχει εξοπλιστεί το Νοσοκομείο από την αρχή, απαιτεί προσλήψεις προσωπικού, ώστε να εξασφαλιστεί η ποιότητα και υγιεινή και να σταματήσει η πληρωμή υπέρογκων ποσών σε εργολάβους.
3)  Επιπλέον πρέπει άμεσα να καλυφτούν οι ανάγκες σε γιατρούς στη Ν/Χ κλινική, τις μονάδες παίδων και νεογνών και τα εργαστήρια. Είμαστε αντίθετοι σε προσλήψεις μέσω ΚΕΕΛΠΝΟ, εργολάβων, μαθητείας ή άλλων συμβάσεων ορισμένου χρόνου.
4)  Απαιτούμε να μην κλείσει κανένα νοσοκομείο. Η «αλλαγή του χαρακτήρα τους» σε Κέντρα Υγείας, είναι ολοφάνερο ότι ταυτίζεται με την παύση της λειτουργίας τους ως νοσηλευτικά ιδρύματα δευτεροβάθμιας φροντίδας. Είμαστε ενάντια στη διαθεσιμότητα και «κινητικότητα» προσωπικού από άλλα νοσοκομεία προς το δικό μας, γιατί οδηγεί σε απολύσεις υγειονομικών, επίταση της αθλιότητας των ράντζων στα μεγάλα νοσοκομεία, αδιέξοδο στις γενικές εφημερίες.
5)  Το νοσοκομείο ανήκει στο ΕΣΥ, δεν είναι μαγαζάκι κανενός Πανεπιστημιακού, και πρέπει να καλύπτει πλήρως τη γενική εφημερία. Ζητάμε όμως συνεφημέρευση και κάλυψη από μικρότερο ή μικρότερα δορυφορικά νοσοκομεία, λόγω του τεράστιου φόρτου της γενικής εφημερίας.
6)  Ζητάμε να σταματήσει η υποχρηματοδότηση και να δοθεί άμεση οικονομική ενίσχυση για τις λειτουργικές ανάγκες του νοσοκομείου σε κτιριακή υποδομή, εξοπλισμό, φάρμακα και αναλώσιμα υλικά. Δεν μπορεί η πρόβλεψη να γίνεται μήνα-μήνα και με το σταγονόμετρο χωρίς ετήσιο, σταθερό και συνολικό σχεδιασμό.
7)  Απαιτούμε την άμεση αποπληρωμή όλων των χρωστούμενων ποσών σε εφημερίες, υπερωρίες και βάρδιες από το προηγούμενο έτος και των οφειλόμενων του τρέχοντος έτους, που είναι υπό αμφισβήτηση.
8)  Άμεση ανανέωση των συμβάσεων των εργαζομένων στο ΚΥ Περιστερίου, με προοπτική τη στελέχωση με μόνιμο προσωπικό και εξόφληση των οφειλόμενων ποσών τους.
9)  Παλεύουμε για δωρεάν δημόσια υγεία, χωρίς επιχειρηματικά συμφέροντα. Ζητάμε να καταργηθεί η πληρωμή των ασθενών που προσέρχονται στα τακτικά εξωτερικά ιατρεία για ιατρική επίσκεψη ή εξετάσεις.

Σε κοινό μέτωπο με τους ασθενείς, τους υπόλοιπους υγειονομικούς και το λαό θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για το δίκιο μας, για την ανατροπή της βάρβαρης πολιτικής κυβέρνησης - Ε.Ε. - ΔΝΤ. 

1 σχόλιο:

 1. ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 23/7/13
  Τα κυβερνητικά παπαγαλάκια, συνδικαλιστικοί κύκλοι του ξεπουλημένου συνδικαλισμού και διάφοροι πληρωμένοι κονδυλοφόροι της εξουσίας (πχ εφημερίδα Κέρδος) διαδίδουν ότι το σωματείο μας και οι εργαζόμενοι του ΑΤΤΙΚΟΥ πανηγυρίζουν για το κλείσιμό της Αγ. Βαρβάρας και την μετακίνηση νοσηλευτών και λοιπού προσωπικού στο νοσοκομείο μας.
  Τους προειδοποιούμε για ακόμα μία φορά να σταματήσουν με τα ψεύδη τους και την προσπάθεια να διασπάσουν τον συντονισμό των σωματείων όλων των νοσοκομείων ενάντια στην διάλυση της δημόσιας υγείας. Τους έχει ενοχλήσει το κοινό αγωνιστικό μέτωπό μας και η μαχητική αντίδραση στη βάρβαρη πολιτική τους.
  Δεν τους φοβόμαστε!
  Δεν μπορούν να μας διασπάσουν!
  Θα βρουν απέναντι τους την ακόμα μεγαλύτερη οργή των ίδιων των εργαζόμενων που πια δεν τους πιστεύουν.
  Σας παραθέτουμε την θέση της γενικής συνέλευσης των εργαζομένων του ΑΤΤΙΚΟΥ Νοσοκομείου και η οποία διατυπώνεται σε κάθε επίσημο έγγραφο του Σωματείου:
  «Απαιτούμε να μην κλείσει κανένα νοσοκομείο. Η «αλλαγή του χαρακτήρα τους» σε Κέντρα Υγείας, είναι ολοφάνερο ότι ταυτίζεται με την παύση της λειτουργίας τους ως νοσηλευτικά ιδρύματα δευτεροβάθμιας φροντίδας. Είμαστε ενάντια στη διαθεσιμότητα και «κινητικότητα» προσωπικού από άλλα νοσοκομεία - και το Λοιμωδών Αγίας Βαρβάρας - προς το δικό μας, γιατί οδηγεί σε απολύσεις υγειονομικών, κλείσιμο νοσοκομείων επίταση της αθλιότητας των ράντζων στα μεγάλα νοσοκομεία, αδιέξοδο στις γενικές εφημερίες.
  ΟΛΟΙ ΑΥΡΙΟ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΑΖΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ!
  ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Μπορείτε να αφήσετε τα σχόλιά σας εδώ, σεβόμενοι το χώρο (και το χρόνο μας).