10/9/13

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ

Σε έκτακτη συνεδρίασή του το ΔΣ του σωματείου εργαζομένων του ΑΤΤΙΚΟΥ νοσοκομείου εκτίμησε τα εξής:
1)     Το Γενικό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο ΑΤΤΙΚΟΝ δεν μπορεί πλέον να λειτουργήσει με ασφάλεια για τους ασθενείς και το προσωπικό του, και σύμφωνα με τις επιταγές του ΕΣΥ και του δημόσιου συμφέροντος. Ολόκληρες πτέρυγες και νοσηλευτικά τμήματα, κλίνες ΜΕΘ, μονάδες Παίδων, Νεογνών, Λοιμώξεων και Ακτινοθεραπείας, χειρουργικές αίθουσες παραμένουν κλειστές. Τα ράντζα εξακολουθούν να πλημμυρίζουν τους διαδρόμους. Αιτία είναι η μεγάλη έλλειψη προσωπικού και η κυβερνητική αδιαφορία για την επίλυση των προβλημάτων του νοσοκομείου. Οι υποσχέσεις και οι τηλεοπτικές δηλώσεις του υπουργού υγείας ότι το ΑΤΤΙΚΟ θα καλύψει όλα τα κενά του με προσωπικό (350 άτομα!) έως τα μέσα Σεπτεμβρίου παραμένουν παχιά λόγια.
2)     Δηλώνουμε με πλήρη ειλικρίνεια απέναντι στους πολίτες και τους ασθενείς, ότι για να λειτουργήσει το νοσοκομείο έως τώρα, όλο το προσωπικό υπερέβαλλε εαυτό και θυσίασε βασικά εργασιακά του δικαιώματα (παράνομες διπλοβάρδιες πρωί-νύχτα, στέρηση κανονικών αδειών, χιλιάδες οφειλόμενα ρεπό - περίπου 9.500 -, απλήρωτες βάρδιες και εφημερίες για πολλούς μήνες).
3)     Η κατάσταση αυτή δεν πάει άλλο. Τέρμα τα παιχνίδια πάνω στις δικές μας πλάτες και στην ασφάλεια των ασθενών. Η κυβέρνηση κλείνει νοσοκομεία αντί να τα αναπτύξει πλήρως για να συνεπικουρούν τα μεγάλα νοσοκομεία όπως το δικό μας που υπερφορτώνεται στις εφημερίες (πληρότητα 130%). Ετοιμάζει για απόλυση υγειονομικούς αντί να προσλαμβάνει προσωπικό. Προτιμά να αφήνει τους ασθενείς σε ράντζα και φορεία στοιβαγμένους στους διαδρόμους, αντί να αναπτύσσει νοσηλευτικά κρεβάτια. Να παραμένουν διασωληνωμένοι ασθενείς σε κοινούς θαλάμους νοσηλείας και τους διαδρόμους αντί να ανοίγει κρεβάτια ΜΕΘ. Να παραμένουν επί μήνες σε λίστες αναμονής για να χειρουργηθούν αντί να λειτουργήσουν οι κλειστές χειρουργικές αίθουσες.
4)     Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι δεν θα αφήσουμε να συνεχιστεί αυτή η καταστροφή. Διεκδικούμε τώρα:
-Άμεση πρόσληψη μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων και υπηρεσιών σύμφωνα με τον ιδρυτικό οργανισμό του νοσοκομείου.
-Να δοθούν άμεσα όλα τα οφειλόμενα ρεπό και οι κανονικές άδειες του 2012-2013.
-Μόνο έτσι μπορούν να αναπτυχτούν όλες οι κλειστές κλινικές (πχ Ουρολογική), οι νοσηλευτικές πτέρυγες, τα χειρουργεία, οι μονάδες τα αυτοτελή τμήματα ΤΕΠ.
     -Απαιτούμε να μην κλείσει κανένα νοσοκομείο. 
     -Είμαστε ενάντια στη διαθεσιμότητα και τις απολύσεις.

5)     Αποφασίσαμε ομόφωνα:
-Προκήρυξη 4ωρης στάσης εργασίας την Τετάρτη 11/9, 11πμ - 3μμ και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Παλατάκι με άλλα νοσοκομεία και φορείς.
-Συμμετοχή στη στάση εργασίας της ΠΟΕΔΗΝ την Πέμπτη 12/9 ΚΑΙ ΣΤΗ 48ΩΡΗ απεργία της ΑΔΕΔΥ στις 18 και 19/9/2013.

-Σε κάλεσμα νέας Γενικής Συνέλευσης την 16/9 για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να αφήσετε τα σχόλιά σας εδώ, σεβόμενοι το χώρο (και το χρόνο μας).