11/3/14

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΕΛΕΙ ΑΠΛΑ ΝΑ ΜΑΣ "ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΙ"...

Να τους απολύσουμε πριν μας τελειώσουν!
-«Η Ελλάδα ξεπερνά την κρίση, φτιάχνει πρωτογενές πλεόνασμα», Α. Σαμαράς πρωθυπουργός.
-«Τη δόξα για τις απολύσεις στο δημόσιο θα την πάρω εγώ και όχι η τρόικα», Άδωνις Γεωργιάδης Υπουργός Υγείας.
-«Για να είναι αποδοτικό το κράτος ως προς τις ανάγκες των επιχειρήσεων έχουμε μειώσει το μέγεθος του δημοσίου και το μισθολογικό κόστος των Δ.Υ. κατά 8,5 δις ευρώ την τελευταία 4ετία», Κυριάκος Μητσοτάκης, Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
-«Η κ. Γιαννακάκου Λίτσα, διοικήτρια του ΑΤΤΙΚΟΥ νοσοκομείου βραβεύτηκε για τις επιδόσεις της στη μείωση του δημοσιονομικού κόστους του ΕΣΥ», επιτροπή του Υπουργείου Υγείας για τη βράβευση των καλύτερων διοικητών δημόσιων νοσοκομείων.

Με τι ανθρώπους έχουμε στα αλήθεια να κάνουμε; Πανηγυρίζουν και αυτοβραβεύονται για την καταστροφή, καμαρώνουν για τη διάλυση των δημόσιων κοινωνικών παροχών, χαίρονται που γονατίζουν το λαό στη φτώχεια, την ανεργία, την εξαθλίωση. Τη στιγμή που το ΑΤΤΙΚΟ βουλιάζει από απελπισμένους ασθενείς στα ράντζα, τα επείγοντα και τα τακτικά ιατρεία, όταν υλικά και προσωπικό δεν υπάρχουν, χειρουργεία και βασικές εξετάσεις αναβάλλονται, το υπουργείο βραβεύει τους διοικητές – απεσταλμένους του για «την επίτευξη των στόχων». Την ώρα που εργαζόμενοι και γιατροί μένουν χωρίς εφημερίες και υπερωρίες (πάλι ανακαλύπτουν «υπερβάσεις»), με τους νοσηλευτές σε παράνομες διπλοβάρδιες, χωρίς άδειες, η ανεπιθύμητη διοίκηση απαξιώνει το προσωπικό και επιβάλλει καθεστώς τρομοκρατίας. Υπάρχει όμως και συνέχεια….
Αξιολόγηση: Οι "μετεξεταστέοι" θα απολυθούν!
 Η κυβέρνηση με εντολή της Ε.Ε. και των μεγάλων συμφερόντων επιχειρεί να νομοθετήσει το πιο αντιδραστικό νομοσχέδιο στην ιστορία του ελληνικού δημοσίου. Ένα νόμο που θεσμοθετεί τον κοινωνικό κανιβαλισμό αφού:
Εξ ορισμού το 15% των υπαλλήλων είναι άχρηστοι! Στη νέα «αξιολόγηση», το 15% ανά Γενική Διεύθυνση πρέπει να πέσει υποχρεωτικά κάτω από τη βάση! Ομοίως, το 25% είναι άριστοι (εκ νομοθετικού ορισμού!) και 60% μέτριοι. Η μη τήρηση των ποσοστών από τους αξιολογητές συνιστά πειθαρχικό παράπτωμα! Τα κριτήρια που λαμβάνονται υπόψη είναι: η παραγωγικότητα των μονάδων και η εφαρμογή των προτεραιοτήτων της ασκούμενης κυρίαρχης πολιτικής. Καλώς ήρθατε στη ζούγκλα!

Οι καλοί και άξιοι είναι λοιπόν λίγοι. Καμία αξιολόγηση δεν επιτρέπεται να προσπεράσει αυτόν τον πρώτο «φυσικό» νόμο. Όταν όμως μιλάμε για τους (ήδη) προϊσταμένους, ο νόμος τροποποιείται: έτσι, εδώ μπορούν να υπάρχουν έως και 70% «άξιοι»!
Είναι φανερό ότι με το νέο νόμο τελειώνει η μόνιμη και σταθερή δουλειά (που γίνεται δουλεία) αφού κάθε χρόνο θα δίνουμε εξετάσεις για τη διατήρηση της εργασιακής μας θέσης. Η «αξιολόγηση», είναι ένας απροσχημάτιστος τρόπος για απολύσεις χιλιάδων εργαζομένων στο δημόσιο και για εξευτελισμό - απαξίωση των υπολοίπων. Μας εξωθούν με αυτό τον τρόπο στον ανταγωνισμό με τους συναδέλφους μας, είτε για την προαγωγή στον επόμενο βαθμό (και άρα την αύξηση στο μισθό), είτε για να μείνουμε στη δουλειά μας. Το καρότο της προαγωγής από τη μία και το μαστίγιο της απόλυσης από την άλλη προωθούν την ατομική διεκδίκηση αντί της συλλογικής. Με το νέο σχέδιο νόμου γκρεμίζονται και οι τελευταίες αυταπάτες όσων επέμεναν να πιστεύουν τις ανοησίες περί βελτίωσης του δημοσίου μέσω της αξιολόγησης. Η Ε.Ε. και η κυβέρνηση φτιάχνουν τη δεξαμενή για τουλάχιστον 150.000 απολύσεις έως το 2020. Δεν τους ενδιαφέρει τίποτα πέρα από την παράδοση των φιλέτων του δημόσιου τομέα στις επιχειρήσεις με προίκα την ανατροπή των εργασιακών σχέσεων. Ο κάθε μεγαλοεργολάβος - λαμόγιο χρειάζεται πειθαρχημένους, φτηνούς και εντελώς υπάκουους υπαλλήλους, εργασιακή σταθερότητα και κυβερνητική ανοχή στο νόμο της ζούγκλας.

ΑΥΤΟΣ Ο ΝΟΜΟΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!
ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ νοσηλευτές, γιατροί, διοικητικοί, τεχνικοί, παρασκευαστές ΟΛΟΙ ΤΩΡΑ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ! Ο αγώνας ενάντια στην αξιολόγηση, δεν είναι μόνο η αναγκαία αντίσταση στις απολύσεις. Είναι και πάλη για ελευθερία, δημοκρατία και διεκδίκηση ανοιχτών οριζόντων για όλους, κόντρα σε ένα βαθύ σκοταδισμό. Να ανατρέψουμε την πολιτική κυβέρνησης – Ε.Ε. – ΔΝΤ.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ!
-Να μην απολυθεί κανείς. Να πάρουν πίσω όλες τις διαθεσιμότητες!
-Να καταργηθούν όλα τα χαράτσια και οι πληρωμές των ασθενών στα δημόσια νοσοκομεία.
-Να πάρουμε πίσω όσα μας κλέψανε την τελευταία τετραετία σε μισθούς, υπερωρίες, δεδουλευμένα.
-Να καταργήσουμε τους άθλιους νόμους της «αξιολόγησης - λαιμητόμου», της διάλυσης της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, του κλεισίματος δημόσιων νοσοκομείων - Ψυχιατρείων - Κέντρων Υγείας.
-Μόνιμη, σταθερή δουλειά και πλήρη δικαιώματα για όλους. Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Όχι στη σύγχρονη δουλεία. Κατάργηση των συμβάσεων επικουρικών, ΚΕΕΛΠΝΟ, μαθητείας, «ωφελούμενων», ΙΔΟΧ, εργαζομένων σε εργολαβίες.
-Αύξηση των δαπανών για την περίθαλψη. Καθολική, σύγχρονη, αποκλειστικά δωρεάν δημόσια υγεία για όλους.

ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ
ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 12 ΜΑΡΤΗ


48ΩΡΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ
ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ 19 & 20 ΜΑΡΤΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να αφήσετε τα σχόλιά σας εδώ, σεβόμενοι το χώρο (και το χρόνο μας).