15/7/14

ΣΤΑΜΑΤΑΜΕ ΤΗΝ "ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ" ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ!

Συνάδελφοι, μέσα στο κατακαλόκαιρο, η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, η κυβέρνηση της κοινωνικής καταστροφής, δείχνει για μια ακόμη φορά το πραγματικό της πρόσωπο. Απαντώντας στον πρωτοφανή ξεσηκωμό των εργαζομένων στο Δημόσιο ενάντια στον αντεργατικό νόμο 4250 για την «ψευτοαξιολόγηση», σέρνει στα δικαστήρια την ΑΔΕΔΥ και τα σωματεία για να βγάλει παράνομες τις απεργιακές κινητοποιήσεις. Όπως έκανε με την επιστράτευση των καθηγητών, των εργαζομένων του ΜΕΤΡΟ, των εργαζομένων της ΔΕΗ.
Νομίζει ότι έτσι θα τελειώσει με τους αγώνες και τις αντιστάσεις. Είναι βαθιά γελασμένη! Η αντίδραση όλων των εργαζόμενων συνεχίζεται πιο μαζική. Ομόφωνη είναι η απόφαση σχεδόν σε όλα τα σωματεία και τις γενικές συνελεύσεις ότι αυτός ο νόμος δεν πρέπει να εφαρμοστεί. Σε πολλά Υπουργεία, Νοσοκομεία και Δήμους, ο νόμος έχει ήδη μπλοκαριστεί στην πράξη. Τα φύλλα αξιολόγησης παραδίδονται μαζικά στα σωματεία και δεν παραλαμβάνονται από τις αρμόδιες υπηρεσίες. Το ίδιο συμβαίνει και στο νοσοκομείο μας.

Συνάδελφοι μην τους φοβάστε!!!
Ήδη έχουμε κάνει ένα πρώτο μεγάλο βήμα! Η μαζική καταδίκη του νόμου με τις υπογραφές, τις κινητοποιήσεις, τις απεργίες και γενικά τη συλλογική μας αντίσταση έχει φέρει σε άμυνα την κυβέρνηση. Συνεχίζουμε! Εφαρμόζουμε παντού τις αποφάσεις των σωματείων και των Γενικών μας Συνελεύσεων! Απέχουμε-απεργούμε από κάθε διαδικασία αξιολόγησης. Όλοι καταθέτουμε ασυμπλήρωτα και ανυπόγραφα στο σωματείο τα φύλλα αξιολόγησης, αν και όταν μας παραδοθούν.
Θα συνεχίσουμε μέχρι τη νίκη ακόμα και αν βγάλουν «παράνομους» τους αγώνες μας!
Καλούμε τους γενικούς διευθυντές των υπηρεσιών να απέχουν από την οποιαδήποτε συμμετοχή σε αυτό το βάρβαρο νόμο, να μην προχωρήσουν στους επιμερισμούς, να μην καταθέσουν εισήγηση ή έκθεση «αξιολόγησης». Να μην συνηγορήσουν στις απολύσεις και τις μειώσεις των μισθών μας. Αλλιώς θα απολογηθούν στις γενικές συνελεύσεις και δεν θα έχουν θέση στο σωματείο μας.
               
Συνάδελφοι μην τους πιστεύετε!!!
Ο νόμος 4250 δεν προβλέπει καμιά αξιολόγηση. Είναι το νομικό πρόσχημα και η δικαιολογία για τις απολύσεις του επόμενου διαστήματος, τις μειώσεις των μισθών, τις ατομικές συμβάσεις, την ταφόπλακα στη σταθερή εργασία. Είναι ένα εργαλείο προκειμένου να επιβάλλουν στο δημόσιο τομέα ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, να καταργήσουν ό,τι έχει απομείνει από το κοινωνικό κράτος, να διαιρέσουν τους εργαζόμενους σε καλούς, κακούς και άχρηστους.

Συνάδελφοι κλείστε τ’ αυτιά σας στα παπαγαλάκια!!!
Που καλούν για «υπευθυνότητα» και σύνεση, που καλούν να «καταθέσουμε τα φύλλα αξιολόγησης με επιφυλάξεις»-όπως κάνει η άθλια ΠΑΣΥΝΟ, να υπογράψουμε δηλαδή με «επιφυλάξεις» την απόλυσή μας. Που μας καθησυχάζουν ότι δεν θα «έρθουν απολύσεις και άλλα μέτρα», και την ίδια στιγμή τα συμφωνούν παρασκηνιακά με το ΔΝΤ και την Ε.Ε..

Είμαστε οι πολλοί και έχουμε το δίκιο! Είναι οι λίγοι και έχουν το άδικο!
Ο νόμος για την «ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ», θα μείνει στα χαρτιά!

Τον καταργούμε στην πράξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να αφήσετε τα σχόλιά σας εδώ, σεβόμενοι το χώρο (και το χρόνο μας).