29/9/14

ΤΕΡΜΑ ΠΙΑ Η ΚΟΡΟΪΔΙΑ - ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΤΩΡΑ! ΠΕΜΠΤΗ 2/10 - ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΑΝΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 2/10/14.
ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΣΤΙΣ 12 ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ!
  •             ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ ΜΕ ΔΩΡΕΑΝ ΚΑΙ ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗ
  • ·       ΕΠΑΡΚΗΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ
  • ·       ΑΝΑΚΤΗΣΗ ΤΩΝ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΩΝ ΑΠΩΛΕΙΩΝ
  • ·       ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ Ε.Σ.Α.Ν. Α.Ε. (ΤΟ «ΜΑΓΑΖΙ» ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ)

ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 25/9,7-9 π.μ. ΕΙΧΑΜΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟ ΑΙΘΡΙΟ
ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΜΠΗΚΑΜΕ ΓΙΑ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ. ΒΡΗΚΑΜΕ ΤΙΣ ΠΟΡΤΕΣ ΚΛΕΙΔΩΜΕΝΕΣ ΚΑΙ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΗΤΑΝ ΑΦΑΝΤΗ. ΟΜΩΣ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ, ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΚΑΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ (ΜΑΖΙ ΜΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ) ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΕΙΔΙΚΑ. Παρακάτω η προκήρυξη που βγάλαμε (ο τίτλος είναι δεσμός για το βίντεο της συνέντευξης)


Χαϊδάρι, 23/9/2014

Συνάδελφοι Νοσηλευτές, Γιατροί, Διοικητικοί, Τεχνικοί, Τεχνολόγοι - Παρασκευαστές,

-Βαρεθήκαμε τις βρισιές, την τρομοκρατία και τις απειλές της Διοικήτριας και της Υποδιοικήτριας, που από την πρώτη στιγμή που ανέλαβαν τη διοίκηση του νοσοκομείου δεν σεβάστηκαν το έργο μας, τις συνθήκες εφημέρευσης και την υπερεργασία μας. Προσπάθησαν να στρέψουν τον ασθενή ενάντια στο γιατρό, το νοσηλευτή, τον υπάλληλο της διοικητικής και τεχνικής υπηρεσίας. Από την αρχή, χωρίς λύσεις στα προβλήματα, η Διοίκηση μεταφέρει στο προσωπικό την ευθύνη για το ράντζο, το χαλασμένο μηχάνημα ή την αναβολή του χειρουργείου.
-Βαρεθήκαμε να κάνουμε τις αναγκαίες βάρδιες και υπερωρίες σε καθεστώς έκτακτης ανάγκηςγια χρόνια, χωρίς να ξέρουμε αν θα τις πληρωθούμε και από την άλλη να περικόβουν συνεχώςμισθούς, εφημερίες, νυχτερινά και απογευματινά.
-Βαρεθήκαμε τους ελεγκτές και τους πάρεδρους να μην εγκρίνουν τα δεδουλευμένα μας και οι διοικήτριες να ρίχνουν τις ευθύνες σε μας, με την αισχρή κατηγορία ότι φτιάχνουμε ψεύτικα προγράμματα. Βαρεθήκαμε την απάτη των δήθεν «υπερβάσεων», όταν ξέρουμε ότι έχουν μειωθεί στο μισό οι δαπάνες του προϋπολογισμού για τα νοσοκομεία και τη μισθοδοσία.
-Βαρεθήκαμε να μένει το νοσοκομείο χωρίς βασικά υλικά, φάρμακα, αναλώσιμα, χωρίς συντήρηση βασικών μηχανημάτων. Βαρεθήκαμε να είμαστε σε επιτροπές παραλαβής υλικών και να μην έχουμε υλικά.
-Βαρεθήκαμε την υπερεργασία, τα αλλότρια καθήκοντα, τις παράνομες διπλοβάρδιες, τα οφειλόμενα ρεπό και τις απλήρωτες υπερωρίες. Να δουλεύουμε για δύο. Να ανεχόμαστε την τρομερή έλλειψη προσωπικού, ενώ εκατοντάδες χιλιάδες συμπολίτες μας είναι άνεργοι.Βαρεθήκαμε να μας τρομοκρατούν με την ανθρωποφάγα «αξιολόγηση», τον χυδαίο ανταγωνισμό τους, τη μετατροπή των νοσοκομείων σε επιχειρήσεις από αυτούς τους ανάξιους που διαλύουν την υγεία.
-Βαρεθήκαμε να στοιβάζουμε τους ασθενείς σε διαδρόμους στα ράντζα, να μένουν κλειστές χειρουργικές αίθουσες και κλίνες, να δεχόμαστε χιλιάδες ασθενείς καθημερινά, όταν γύρω μας κλείνουν νοσοκομεία, κλινικές και πρωτοβάθμιες δομές υγείας.
-Βαρεθήκαμε να μας βρίζουν οι ασθενείς καθημερινά, λες και φταίμε εμείς που τους βάζουν να πληρώνουν ξανά για την υγεία τους εξαιτίας της αθλιότητας της πολιτικής τους.
-Βαρεθήκαμε να πληρώνουμε τις περικοπές του μνημονίου και του δημοσιονομικού ζουρλομανδύα της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε βάρος της ψυχικής και σωματικής μας υγείας.
-Βαρεθήκαμε την κοροϊδία και τα ψέματά τους.
ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΞΙΩΤΙΚΕΣ, ΑΝΕΝΤΙΜΕΣ, ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΣ!
Να φύγουν ΤΩΡΑ!
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ, ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΝ, ΣΥΝΕΦΗΜΕΡΕΥΣΗ, ΑΜΕΣΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΜΑΣ, ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να αφήσετε τα σχόλιά σας εδώ, σεβόμενοι το χώρο (και το χρόνο μας).