15/12/14

ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ! ΤΕΤΑΡΤΗ 17/12 ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ - ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΣ ΔΕ!

Το σωματείο εργαζομένων ΑΤΤΙΚΟΥ Νοσοκομείου καλεί σε μαζικό ξεσηκωμό όλους τους υγειονομικούς απέναντι στη νέα, θρασύτατη επίθεση της κυβέρνησης, ειδικά απέναντι στο πιο εκμεταλλευόμενο προσωπικό των νοσοκομείων, τους συναδέλφους ΔΕ.
Ακόμα και τώρα που η επίσπευση της διαδικασίας της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας, είναι αποτέλεσμα των αδιεξόδων μιας κυβέρνησης, που κυβερνά κάτω από το φόβο της λαϊκής οργής με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου και με καταστολή, τολμούν να φέρνουν νομοσχέδια που διαλύουν τα νοσοκομεία και εξαθλιώνουν τους εργαζόμενους.
Το υπουργείο Υγείας κατέθεσε για «διαβούλευση» λίγων νυχτερινών ωρών (!!!) νομοσχέδιο με τίτλο «ΙΔΡΥΣΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟΥ ΑΝΟΙΑΣ, ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΠΕΡΙΓΕΝΝΗΤΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΚΑΙ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΘΕΜΑΤΩΝ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ.». Στο άρθρο 43, "ΚΛΑΔΟΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ ΕΣΥ", γράφει: Η παράγραφος 1 του άρθρου 102 του ν. 2071/1992 (Α’ 123), όπως ισχύει, αντικαθίσταται ως εξής: «Σε όλα τα δημόσια νοσοκομεία και λοιπούς φορείς που εποπτεύονται από το Υπουργείο Υγείας συνιστάται ειδικός κλάδος νοσηλευτών, επισκεπτών, μαιών τριτοβάθμιας εκπαίδευσης». Με το επίμαχο άρθρο, ουσιαστικά και τυπικά πλέον, βγάζουν εκτός νοσηλευτικού κλάδου περί τις 15.000 εργαζομένων, ΔΕ Νοσηλευτές, στο χώρο της Υγείας. Οι συνάδελφοι αυτοί αποτελούν ένα από τα πιο άγρια εκμεταλλευόμενα τμήματα του εργατικού δυναμικού στο χώρο της Υγείας, καθώς θεωρούνται τυπικά μη νοσηλευτές αλλά βοηθοί νοσηλευτών, επιτελούν πραγματικό νοσηλευτικό έργο, αμείβονται λιγότερο για ίδια εργασία λόγω της διαφορετικής εκπαιδευτικής βαθμίδας στην οποία ανήκουν και στηρίζουν τα νοσοκομεία και άλλες υπηρεσίες υγείας για δεκαετίες.
Είναι γνωστό ότι η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, υπό τις εντολές της τρόικα (ΕΕ, ΕΚΤ, ΔΝΤ), σχεδιάζει την ψήφιση και εφαρμογή ενός νέου μισθολογίου με:
-τη νέα συνολική οικονομική υποβάθμιση όλων των εργαζομένων στο δημόσιο,
-την εφαρμογή στην πράξη του «ατομικού μισθολογίου» (μέσω της σύνδεσης μισθού - αξιολόγησης, μισθού - παραγωγικότητας κλπ).
-Την Πέμπτη 18/12 φέρνουν στην ολομέλεια ένα ακόμα κατάπτυστο νομοσχέδιο.
-Πρέπει να αντισταθούμε και να αναγκάσουμε την κυβέρνηση να το αποσύρει τώρα!!!
ην Τετάρτη 17/12/2014 το πρωί 7-9 συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Αίθριο και στις 9 Γενική Συνέλευση. Προκηρύσσουμε στάση εργασίας από τις 11 πμ και με πούλμαν διαδηλώνουμε στο Υπουργείο Υγείας στις 12 το μεσημέρι!
-Συμμετέχουμε στη στάση εργασίας της ΑΔΕΔΥ ενάντια στις Απολύσεις και τις Διαθεσιμότητες (Κλαυθμώνος 1 μμ.
-Καλούμε την ΠΟΕΔΗΝ και όλα τα σωματεία στο χώρο της υγείας να προκηρύξουν αντίστοιχες πανελλαδικές απεργιακές κινητοποιήσεις για να μην περάσει το άθλιο ν/σχέδιο και τα νέα αντεργατικά μέτρα της κυβέρνησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να αφήσετε τα σχόλιά σας εδώ, σεβόμενοι το χώρο (και το χρόνο μας).