31/3/16

ΨΗΦΙΣΜΑ: Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και τους μετανάστες!

ΟΧΙ στις αποφάσεις της Ε.Ε που τους εγκλωβίζουν στην Ελλάδα
ΕΞΩ ΤΟ ΝΑΤΟ ΑΠΟ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ
Καμία συμμετοχή στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις

Καθημερινά παρακολουθούμε τις απαράδεκτες συνθήκες που αντιμετωπίζουν χιλιάδες άνθρωποι κάθε ηλικίας που έφυγαν από τις χώρες τους κυνηγημένοι από τις επεμβάσεις και τους βομβαρδισμούς των ιμπεριαλιστών ή για γλιτώσουν από τη φτώχεια και την πείνα.
Θαλασσοπνίγονται, πέφτουν θύματα κυκλωμάτων δουλεμπόρων, στοιβάζονται σε hotspots και ακατάλληλες υποδομές, έρχονται αντιμέτωποι με την καταστολή και το ρατσισμό εγκλωβίζονται στην Ελλάδα λόγω της Συνθήκης Σένγκεν και των αποφάσεων της Ε.Ε.
Η συγκυβέρνηση φέρει σοβαρότατες ευθύνες για την εξέλιξη του προβλήματος.
  • Στήριξε τις επεμβάσεις των ιμπεριαλιστών του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Μέση Ανατολή για τον έλεγχο των ενεργειακών δρόμων και του πλούτου της περιοχής, διεκδικώντας μερίδιο για την ελληνική άρχουσα τάξη.
  • Συμμετέχει ενεργά στους σχεδιασμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το Προσφυγικό - Μεταναστευτικό, συμφώνησε σε αποφάσεις που οδηγούν σε μαζικό εγκλωβισμό  στην Ελλάδα και στο ανοιγοκλείσιμο της κάνουλας των προσφυγικών ροών, σύμφωνα με τις ανάγκες των επιχειρηματικών ομίλων για φτηνά εργατικά χέρια.
  • Συμφώνησε με την εμπλοκή του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, ουσιαστικά αμφισβητώντας κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας, αξιοποιώντας τη γνωστή θέση του ΝΑΤΟ, ότι το Αιγαίο αποτελεί ενιαίο επιχειρησιακό χώρο.

Ακόμα, η κυβέρνηση αναμένει κονδύλια από την ΕΕ τα οποία θα κατευθύνονται κυρίως σε ενίσχυση των μηχανισμών «φύλαξης» των συνόρων, καταγραφής καθώς και στις λεγόμενες ΜΚΟ και όχι για τη σίτιση και για τη φιλοξενία των προσφύγων. Ήρθε η ώρα να δοθεί τέλος στην υποκρισία Ευρωπαϊκής Ένωσης και της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. που χρηματοδοτούν και στηρίζουν με κρατικές δομές και άλλα μέσα τις λεγόμενες Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (ΜΚΟ). Τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες είναι σταγόνα στον ωκεανό μπροστά στην αλήθεια που κρύβεται για την ύποπτη  δράση των ΜΚΟ. Είναι πολλές οι καταγγελίες που αφορούν τη χρηματοδότηση τους, τον τρόπο λειτουργίας, τη σκοπιμότητα που εξυπηρετούν.
Είναι ξεκάθαρη πολιτική επιλογή της κυβέρνησης να μην έχει κρατικές δομές φιλοξενίας και να αφήνει να αλωνίζουν οι ΜΚΟ στα κέντρα φιλοξενίας, με face control ακόμα και για σωματεία που θέλουν να προσφέρουν είδη πρώτης ανάγκης στους πρόσφυγες!
Απαιτούμε:

  • Καμία συμμετοχή της Ελλάδας στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις που ευθύνονται για τους χιλιάδες πρόσφυγες. Να κλείσουν όλες οι αμερικανο-ΝΑΤΟικές βάσεις.
  • Απευθείας, ασφαλής μεταφορά των προσφύγων - μεταναστών από τις χώρες πρώτης υποδοχής, όπως είναι η Τουρκία, η Ιορδανία, ο Λίβανος, αλλά και από τα ελληνικά νησιά στις χώρες τελικού προορισμού τους, με ευθύνη του ΟΗΕ και της ΕΕ. Κατάργηση του Κανονισμού του Δουβλίνου, της Σένγκεν.
  • Δημιουργία δημόσιων, αξιοπρεπών κατάλληλων χώρων προσωρινής φιλοξενίας, με ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, με ευθύνη αποκλειστικά του κράτους, χωρίς καμία εμπλοκή ΜΚΟ, για όσο διάστημα διαρκούν οι διαδικασίες πρώτης υποδοχής, περίθαλψης, καταγραφής και προετοιμασίας των εγγράφων για τη συνέχιση του ταξιδιού των προσφύγων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να αφήσετε τα σχόλιά σας εδώ, σεβόμενοι το χώρο (και το χρόνο μας).