8/9/16

ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΑΤΤΙΚΟΥ - (συνεδρίαση Δευτέρας 5/9/2016)

ΠΑΡΟΝΤΕΣ 9 – ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΜΕΝΟΙ ΑΠΟΝΤΕΣ 2
1.      Η κατάσταση δεν βελτιώνεται. Η επίθεση στα δικαιώματα των εργαζομένων συνεχίζεται και σκληραίνει. Εφαρμόζεται απαρέγκλιτα το 3ο μνημόνιο από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, οι δανειστές και η ΕΕ απαιτούν κατά γράμμα εφαρμογή, χωρίς καμιά παρέκκλιση, και ζητούν κι άλλα μέτρα – κι άλλες αντιλαϊκές αναδιαρθρώσεις. Η κυβερνητική προπαγάνδα περί “λειτουργικής σταθεροποίησης”, “μικρών και σταθερών βελτιώσεων”, “διακοπής της καθοδικής πορείας” κλπ είναι λόγια του αέρα. Η όποια ανάκαμψη προκύψει θα είναι για τα συμφέροντα των λίγων, των μονοπωλιακών ομίλων του κεφαλαίου, δεν θα είναι για το λαό.
2.    Το κυβερνητικό νομοθετικό έργο ως τώρα είναι ένα μεγάλο ΝΑΙ στα μνημόνια, στην πληρωμή του χρέους , στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας (πχ ΤΡΑΙΝΟΣΕ), στην διεύρυνση και ανάπτυξη των ελαστικών μορφών εργασίας και στην αναδιανομή της πίτας μεταξύ των μεγάλων καπιταλιστικών ομίλων (όπως στις τηλεοπτικές άδειες), στα κέρδη των αφεντικών. Κι αυτό το ονομάζουν “μάχη κατά της διαφθοράς”. Με μια κουβέντα: συνέχιση και κλιμάκωση της επίθεσης στους εργαζόμενους, μπόλικο θέατρο, ψέμα και σώου για δήθεν μάχη με τα συμφέροντα.
3.    Στην Υγεία: Κανένα σοβαρό ζήτημα δεν έχει λυθεί. Οι ελλείψεις σε προσωπικό παραμένουν τραγικές, οι εργασιακές σχέσεις γαλέρας πληθαίνουν, το εισόδημα μειώνεται περαιτέρω. Τα νοσοκομεία γίνονται όλο και περισσότερο αυτοχρηματοδοτούμενα (με απογευματινά ιατρεία, με Ανώνυμες Εταιρείες όπως στη Σαντορίνη, με χορηγούς και πληρωμή εξετάσεων κλπ) ενώ οι υγειονομικοί εντάσσονται σταδιακά σε καθεστώς μόνιμης κινητικότητας και ομηρίας. Έχουν έτοιμο νομοσχέδιο που κάνουν τις δημόσιες δομές ψυχικής υγείας-ΑΕ. Ετοιμάζονται νέες μειώσεις στα ειδικά μισθολόγια των γιατρών του ΕΣΥ, ενώ το νομοσχέδιο για την αναδιάρθρωση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας θα είναι η νέα κοροϊδία του Υπουργείου Υγείας. Οι εργολάβοι που θα έπρεπε ήδη να είναι παρελθόν ζουν και βασιλεύουν ενώ οι ατομικές συμβάσεις έργου διευρύνονται.
4.    ΣΤΟ ΑΤΤΙΚΟ: Καμία από τις βασικές μας διεκδικήσεις δεν έχει λυθεί. Ελλείψεις, προσλήψεις με ΚΕΕΛΠΝΟ και επικουρικούς (κι αυτές με το σταγονόμετρο), ράντζα, στέρηση ρεπό και αδειών, συνεχείς μετακινήσεις και επικουρίες, η ασυδοσία των εργολάβων που παραμένουν, η  πειθάρχηση και τρομοκρατία, η υλικοτεχνική υποδομή που επιδεινώνεται (μαγνητικός τομογράφος, κλιματισμός, αναπνευστήρες, κλίνες ΜΕΘ και χειρουργείων κλπ).
5.    Άρα υπάρχει ανάγκη συλλογικής προετοιμασίας και κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων που πρέπει να την οργανώσουν τα μαχόμενα σωματεία και οι ταξικές, αγωνιστικές δυνάμεις. Ανάγκη μαζικού κινήματος μετωπικής αντιπαράθεσης με την αντεργατική επίθεση, για να υπερασπίσουμε και να διευρύνουμε τα δικαιώματά μας, για συνολική ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής.
6.    ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΑΥΤΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ
α) Συμμετέχουμε στις κινητοποιήσεις της ΔΕΘ με το παρακάτω πλαίσιο:

“Κυβέρνηση και ΕΕ ετοιμάζουν νέες μειώσεις στους μισθούς, νέες ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις,  χτύπημα των συνδικαλιστικών ελευθεριών έως και πλήρη απαγόρευση τους. Η νομοθέτηση του δημοσιονομικού κόφτη και το νέο κύμα φορολεηλασίας αμέσως μετά την «ταφόπλακα» στην κοινωνική ασφάλιση, αποδεικνύει πως η επίθεση δεν έχει τέλος. Διεκδικούμε το αυτονόητο: Να έχουμε ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς, με επαρκές προσωπικό, αναλώσιμο υλικό, ιατροτεχνικό  εξοπλισμό, να καλυφτούν όλες οι απώλειες που είχαμε, να έχει υψηλού επιπέδου, αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία, πρόνοια ο λαός. Να υπάρχει πρόληψη, πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας.
Όλα αυτά που είναι απολύτως αναγκαία, δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν, αν δεν γίνουν όλες οι αναγκαίες προσλήψεις, αν δεν χρηματοδοτηθεί  γενναία η δημόσια υγεία –πρόνοια και το ΕΚΑΒ με επάρκεια από τον κρατικό προϋπολογισμό. Δεν μπορεί να γίνει, αν δεν ισχυροποιηθεί ο αγώνας για κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης στην Υγεία.
Δεν δίνουμε χρόνο σε δήθεν κόκκινες γραμμές, δεν αποδεχόμαστε την κοροϊδία, τις παροχές-ψίχουλα όταν μας τα έχουν πάρει όλα.
Ή με τις ανάγκες του λαού ή με τη χλιδή και τα πλούτη των κεφαλαιοκρατών. Ο λαός μας έχει ήδη χρεοκοπήσει εξαιτίας της οξυμένης επίθεσης των επιχειρηματικών ομίλων στο δικαίωμα στη δουλειά, στους μισθούς και τις συντάξεις, στα δικαιώματα στην Υγεία και την Παιδεία.
Το νέο μοντέλο, της δήθεν ”δίκαιης ανάπτυξης” που με θρασύτητα αναφέρουν, δεν είναι για εμάς. Η ανάπτυξη τους πατάει πάνω στα συντρίμμια των εργατικών – λαϊκών δικαιωμάτων. Το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Μοντέλο που επικαλείται ξανά και ξανά η κυβέρνηση έχει επιβάλει στους εργαζόμενους κάθε χώρας, εργασιακές συνθήκες ζούγκλας, με μισθούς πείνας, χωρίς δικαιώματα.

Διεκδικούμε:
·         Μαζικές προσλήψεις, μόνιμου προσωπικού, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης.
·         Να μονιμοποιηθούν όλοι οι εργαζόμενοι με ελαστικές σχέσεις εργασίας οι εργαζόμενοι στα ιδιωτικά συνεργεία χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
·         Έξω τώρα όλοι οι εργολάβοι! Να πληρωθούν άμεσα όλα τα δεδουλευμένα! Όχι στα νέα δεσμά των ατομικών συμβάσεων!
·         Να αποκατασταθούν όλες οι απώλειες, μισθολογικές, ασφαλιστικές, εργασιακές.
·         Όχι στη διευθέτηση του χρόνου εργασίας. Σταθερός ημερήσιος χρόνος εργασίας. Ένταξη των υγειονομικών στα ΒΑΕ
·         Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν υγεία-πρόνοια για όλο το λαό. Να καταργηθεί κάθε επιχειρηματική δράση στην υγεία. Να μην πληρώσουν ούτε ένα ευρώ ανασφάλιστοι και ασφαλισμένοι.
·         Κάτω τα χέρια από το δικαίωμα στην απεργία.”
-ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ 9/9 ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ, 7μμ, που οργανώνουν ταξικά συνδικάτα και ομοσπονδίες με το παραπάνω πλαίσιο.
-Αποφασίζουμε να ενισχύσουμε οικονομικά (με συμβολικό ποσό) όσους συναδέλφους επιθυμούν να λάβουν μέρος στη διαδήλωση της ΔΕΘ με τη ΓΣΕΕ, το ΕΚΘ, την ΑΔΕΔΥ και την ΠΟΕΔΗΝ. Στο σημείο αυτό η απόφαση δεν ήταν ομόφωνη (και σε ότι αφορά την οικονομική ενίσχυση και σε ότι αφορά τον τόπο συγκέντρωσης και το περιεχόμενο της κινητοποίησης – υπάρχουν και άλλες δύο συγκεντρώσεις την ημέρα εκείνη στη Θεσ/νίκη όπως η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Αριστοτέλους και άλλων σωματείων και κινήσεων στην Καμάρα).

β) Συνεχίζουμε, κλιμακώνουμε και συντονιζόμαστε με άλλα σωματεία στη μάχη να φύγουν οι εργολάβοι. Η κυβέρνηση παίζει θέατρο, συνεχίζεται το μπαλάκι μεταξύ δικαιοσύνης-υπουργείου-διοικήσεων. Και οι εργολάβοι ζουν και βασιλεύουν. Ζητάμε μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους χωρίς ατομικές συμβάσεις περιορισμένης διάρκειας. ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ στο Υπουργείο Υγείας την Τρίτη 20/9 (καταρχήν πρόταση-συζητάμε την ημερομηνία) όλων των εργολαβικών ΜΕ ΓΕΝΙΚΟ ΚΑΛΕΣΜΑ. Το προτείνουμε και σε άλλα σωματεία (καταρχήν στα έξι που συντονιστήκαμε τον Ιούνιο). Προτείνουμε και αντίστοιχη στάση εργασίας τη μέρα εκείνη.

γ) Προτείνουμε σε σωματεία υγειονομικών (και στην ΠΟΕΔΗΝ και στην ΕΙΝΑΠ) οργάνωση “καραβανιού” αγώνα στην Αθήνα όπου θα γίνουν την ίδια μέρα συγκεντρώσεις σε όλα τα νοσοκομεία και μικρές πορείες από όλα προς το Υπουργείο Υγείας όπου καλούμε για περικύκλωση και ολοήμερο αποκλεισμό. Προκήρυξη πανυγειονομικής απεργίας για τη μέρα εκείνη.

δ) Συμμετέχουμε στις τριήμερες αντιφασιστικές κινητοποιήσεις 17-18-19 Σεπτέμβρη για τα τρία χρόνια από τη δολοφονία Π. Φύσσα στο Κερατσίνι (το ψήφισμα της κινητοποίησης ακολουθεί στο τέλος).
ε) Ειδικά για το ΑΤΤΙΚΟ
Απαιτούμε:
-Όλα τα τμήματα να λειτουργούν με το αναγκαίο προσωπικό, χωρίς καμιά παραβίαση των εργασιακών δικαιωμάτων. Απειθαρχούμε σε κάθε μετακίνηση, επικουρία ή διαρκή κινητικότητα – λάστιχο του προσωπικού. ΜΑΖΕΥΟΥΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ  ειδικά από το νοσηλευτικό κλάδο.
-Στο τμήμα ΤΕΙ που έχει υπερφορτωθεί από εκατοντάδες ίσως και χιλιάδες ραντεβού, ενώ αποψιλώνεται από προσωπικό, στηρίζουμε το μάζεμα υπογραφών για διακοπή συνεχή ή ολιγόωρη της λειτουργίας τους (καθημερινά) αν συνεχιστεί αυτή η αθλιότητα.
-Άμεσα (στο 2ο 15ήμερο) του μήνα ΝΑ ΜΠΑΙΝΟΥΝ όλες οι υπερωρίες, οι βάρδιες και οι εφημερίες του αμέσως προηγούμενου μήνα. Ο κόσμος έχει φτωχύνει, ρωτάει συνεχώς πότε θα μπουν οι ώρες κλπ ΤΕΡΜΑ ΠΙΑ ΣΤΙΣ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ, τους επίτροπους, τους ελέγχους που μόνο στόχο έχουν να καθυστερούν τα δεδουλευμένα μας για να λύνουν πάνω στην πλάτη μας τις “αξιολογήσεις” και τα δημοσιονομικά μεγέθη.
-Προετοιμαζόμαστε για γενική κινητοποίηση με αποχή από δραστηριότητες, στάσεις εργασίας, επισχέσεις και απεργίες αν δεν προσληφθεί το αναγκαίο προσωπικό και δεν καταβάλλονται στην ώρα τους τα δεδουλευμένα. Διεκδικούμε αυξήσεις, επαναφορά 13ου – 14ου μισθού, κάλυψη των απωλειών, προσλήψεις, σταθερή δουλειά, πλήρες δημόσιο σύστημα υγείας.
-Παίρνουμε πρωτοβουλία για συγκέντρωση στο Λοιμωδών με φορείς από Δυτική Αθήνα για να ανοίξει το νοσοκομείο καθώς και οι δημόσιες δομές πρωτοβάθμιας υγείας στην περιοχή. Για να φύγουν τα ράντζα από το ΑΤΤΙΚΟ.
στ) Διεκδικούμε αυτόνομο τμήμα ΤΕΠ και οργανώνουμε κινητοποίηση στη διοίκηση για τα τεράστια προβλήματα στη λειτουργία του.
ζ) Το ΔΣ επανεπιβεβαιώνει τη θέση του για τα απογευματινά ιατρεία και το καθεστώς λειτουργίας του νοσοκομείου της Σαντορίνης, θεωρώντας τα μορφές ιδιωτικοποίησης του ΕΣΥ και της δημόσιας υγείας που ανοίγουν πολύ επικίνδυνους δρόμους. Καλούμε τους συναδέλφους να μη στηρίζουν με τη συμμετοχή τους αυτές τις μορφές που αργά ή γρήγορα θα γυρίσουν σε βάρος όλων μας. Στο σημείο αυτό η απόφαση επίσης δεν ήταν ομόφωνη .


ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΑΤΤΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ
ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ 17-18-19 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ,
ΣΤΑ ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΦΥΣΣΑ
ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ - ΔΕΝ ΣΥΓΧΩΡΟΥΜΕ, ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ ΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΝΕΟΝΑΖΙ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ
Καλούμε σε συμμετοχή στο τριήμερο κινητοποιήσεων στην επέτειο των τριών χρόνων από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα 17-18-19 Σεπτέμβρη 2016
*Σάββατο 17/9, Αντιφασιστική διαδήλωση, 6 μμ στο Κερατσίνι, Οδός Αντιφασίστα Παύλου Φύσσα (πρώην Π. Τσαλδάρη)
*Κυριακή 18/9 Συμμετοχή στη Συναυλία στον ΟΛΠ Πειραιά. Προσυγκέντρωση ΗΣΑΠ Πειραιά 7 μμ
*Δευτέρα 19/9, καλούμε Σωματεία και την ΠΟΕΔΗΝ με 4ωρη στάση εργασίας (8-12) να πάρουν μέρος στη Συγκέντρωση-Παρουσία στη Δίκη της ΧΑ, Εφετείο Αθηνών, Λ. Αλεξάνδρας και Λουκάρεως, 8.30 πμ
Η επέτειος των τριών χρόνων από την στυγερή δολοφονία του μουσικού και αντιφασίστα Παύλου Φύσσα από τον χρυσαυγίτη Ρουπακιά μετά από οργανωμένη επίθεση του τάγματος της Νίκαιας έρχεται σε κρίσιμη φάση της εξέλιξης της δίκης των δολοφόνων της Χρυσής Αυγής.
 Οι εμπλεκόμενοι χρυσαυγίτες στις δολοφονικές επιθέσεις είναι όλοι ελεύθεροι, αφού οι μηχανισμοί της δικαιοσύνης αργοπόρησαν με αποτέλεσμα να παρέλθει το δεκαοκτάμηνο προσωρινής φυλάκισης. Η δίκη μεταφέρθηκε στο Εφετείο Αθηνών μετά από πολύμηνη προσπάθεια των συνηγόρων πολιτικής αγωγής και διάβημα της οικογένειας Φύσσα προς τον Τσίπρα. Στις επόμενες συνεδριάσεις ολοκληρώνεται η εξέταση της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα. Ακολουθεί η εξέταση της επίθεσης κατά των Αιγύπτιων ψαράδων και κατόπιν η επίθεση κατά των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ στο Πέραμα. Τώρα είναι η ώρα να δυναμώσει το κίνημα για τη δίκη-καταδίκη της Χρυσής Αυγής με μαζική παρουσία στο ακροατήριο, κατά των προκλήσεων των νεοναζί αλλά και της Αστυνομίας που τους κάνει πλάτες.
Οι εξελίξεις στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ δεν αφήνουν περιθώρια εφησυχασμού για την φασιστική απειλή. Στην Αυστρία η ακροδεξιά κέρδισε επανάληψη των προεδρικών εκλογών και απειλεί να τις κερδίσει. Στη Γερμανία το κόμμα Εναλλακτική για την Γερμανία συνεργάζεται με το ισλαμοφοβικό PEGIDA και κλιμακώνονται οι επιθέσεις κατά μουσουλμάνων.
Οι πολιτικές της ρατσιστικής Ευρώπης-φρούριο, της λιτότητας, των μνημονίων και των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων, με τα κλειστά σύνορα, τους φράχτες, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης και την συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας στρώνουν το δρόμο στους φασίστες της ακροδεξιάς.
Η Χρυσή Αυγή επιχειρεί να εμφανίσει τη δίκη σαν παρελθόν και τον εαυτό της σαν νόμιμο πολιτικό κόμμα υπό δίωξη. Δεν θα τους αφήσουμε! Η συνέχιση της δίκης και η καταδίκη τους ως ναζιστική εγκληματική οργάνωση δολοφόνων ανοίγει το δρόμο για να μπει φραγμός στην άνοδο των φασιστών στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Γι αυτό και έχει σημασία να στηριχτεί μαζικά από όλους τους φορείς, συνδικάτα, συλλογικότητες, κινήσεις, το τριήμερο κινητοποιήσεων 17-18-19 Σεπτέμβρη, στα τρία χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.
Ταυτόχρονα χρειάζεται να συγκρουστούμε με τις ρατσιστικές πολιτικές δυναμώνοντας το κίνημα αλληλεγγύης στους πρόσφυγες. Να αντισταθούμε στις κατασταλτικές πολιτικές κυβέρνησης, ΕΛΑΣ και Δημάρχων κατά των καταλήψεων στέγης, παλεύοντας για ανοικτές πόλεις για την υποδοχή τους και ανοιχτά σύνορα για την ελεύθερη μετακίνηση τους, διεκδικώντας δικαίωμα στη δουλειά, στην παιδεία και την υγεία για τους πρόσφυγες και τα παιδιά τους. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να αφήσετε τα σχόλιά σας εδώ, σεβόμενοι το χώρο (και το χρόνο μας).