3/2/17

Ψήφισμα συμπαράστασης στους αγωνιστές του κινήματος κατά των πλειστηριασμών

Το Δ.Σ. του σωματείου εργαζομένων ΑΤΤΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ καταδικάζει απερίφραστα τις αστυνομικές και εισαγγελικές διώξεις σε βάρος του κινήματος κατά των πλειστηριασμών στην Θεσσαλονίκη και προσωπικά ενάντια στα μέλη του Συντονισμού Συλλογικοτήτων Θεσ/νίκης, τον δάσκαλο Ηλία Σμήλιο, δημοτικό σύμβουλο Αμπελοκήπων-Μενεμένης και πρ. μέλος του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. και τον δικηγόρο Ζήση Κλεισιάρη, μέλος της Εναλλακτικής Πρωτοβουλίας και πρ. μέλος του Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης.
Τους τελευταίους μήνες το κίνημα κατά των πλειστηριασμών της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας, με πρωτοφανή μαζικότητα και μαχητικά χαρακτηριστικά, δίνει μια σημαντική μάχη με επιτυχία ενάντια στα συμφέροντα των τραπεζών και των μεγαλοσυμβολαιογράφων.
Το κίνημα αυτό έχει την υποστήριξη πολλών συλλογικοτήτων της πόλης, συνελεύσεων γειτονιάς και επιτροπών αγώνα, σωματείων, φοιτητικών συλλόγων κ.ά. Αγκαλιάστηκε από πλατιά στρώματα της χειμαζόμενης κοινωνίας της πόλης και όχι μόνο, που όλο και πιο συχνά απευθύνονται στον Συντονισμό Συλλογικοτήτων για να ζητήσουν βοήθεια και αλληλεγγύη για πλειστηριασμούς, κομμένες παροχές ρεύματος από τη ΔΕΗ, κατασχέσεις λογαριασμών κ.ά. Προκάλεσε έντονες συζητήσεις, πολιτικές αντιπαραθέσεις και αναταράξεις, φόβο στους κυρίαρχους κύκλους και ελπίδα στην πληττόμενη κοινωνία για σοβαρό πλήγμα στην ασκούμενη μνημονιακή και αντιλαϊκή πολιτική.
Έτσι μετά την πρώτη αποτυχία συκοφάντησης και απαξίωσης του από την κυβέρνηση και τα συμφέροντα που εκπροσωπεί, η επίθεση εναντίον του πήρε τα γνωστά χαρακτηριστικά της αστυνομικής και δικαστικής δίωξης και καταστολής. Στον Ηλία Σμήλιο (και πιθανότατα και άλλους αγωνιστές, τις επόμενες μέρες) αποδίδεται η παραβίαση του μισού ποινικού κώδικα (!!!) απλά και μόνο γιατί με εκατοντάδες άλλους πολίτες υπεράσπισαν το δικαίωμα των εργαζόμενων, των συνταξιούχων και των ανέργων στην λαϊκή κατοικία απέναντι στην λεηλασία που ασκούν οι τράπεζες.
·     Γι αυτό είμαστε στο πλευρό τους, εκφράζουμε την απόλυτη αλληλεγγύη μας, αλλά και τη συμφωνία μας με τον αγώνα και τους στόχους αυτού του κινήματος.
·     Απαιτούμε την άμεση παύση κάθε προκαταρκτικής εξέταση και κάθε δίωξης και την απόσυρση όλων των κατηγοριών.
·     Απαιτούμε την πλήρη προστασία της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας από κατασχέσεις και πλειστηριασμούς, την διαγραφή των χρεών των μακροχρόνια ανέργων κ.ά. ευπαθών ομάδων, την δραστική μείωση των δανείων των εργαζομένων προς τις τράπεζες και το δημόσιο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να αφήσετε τα σχόλιά σας εδώ, σεβόμενοι το χώρο (και το χρόνο μας).