12/5/17

Τετάρτη 17/5/17 - ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ
ΤΟ ΝΕΟ ΑΝΤΙΛΑΪΚΟ ΣΦΑΓΕΙΟ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΕΕ-ΔΝΤ
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ διάλεξε το βράδυ της εργατικής Πρωτομαγιάς - την οποία είχε το θράσος να ισχυρίζεται ότι τίμησε - για να ανακοινώσει ένα 4ο Μνημόνιο! Ένα Μνημόνιο διαρκείας, με υποχρέωση αιματηρών πλεονασμάτων 3,5% και βάρβαρων αντιλαϊκών μεταρρυθμίσεων, για το οποίο μάλιστα η κυβέρνηση περηφανεύεται και απαιτεί ο λαός να είναι και ευχαριστημένος!
Υποχωρώντας για άλλη μια φορά κατά κράτος στις απαιτήσεις των δανειστών και από τις ξεφτιλισμένες πλέον κόκκινες γραμμές, συνεχίζει τον ίδιο δρόμο που υπηρέτησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, οδηγώντας από τη μια τους εργαζόμενους στην εξαθλίωση και ενισχύοντας από την άλλη τα προνόμια στην επιχειρηματική δράση του μεγάλου κεφαλαίου. Γι αυτό ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΠΟΤΑΜΙ - ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ συμφωνούν κατά βάθος με αυτά τα μέτρα, ούρλιαζαν για να “κλείσει γρήγορα η αξιολόγηση”.
Με τα νέα μέτρα: Πετσοκόβονται για μία ακόμη φορά μισθοί και συντάξεις. Με τη μείωση του αφορολόγητου στα 5.681 ευρώ αφαιρείται σχεδόν ένας μισθός από κάθε εργαζόμενο και συνταξιούχο. Ενώ με τη μείωση τουλάχιστον κατά 22% των συντάξεων και την εξαΰλωση των επικουρικών δεσμεύονται επιπλέον μέχρι 330 ευρώ το μήνα από τους συνταξιούχους. Αντί για την επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού και σύνταξης, μας πάνε σε 10 και 11 μισθούς ετησίως… Μειώνονται κατά 447 εκατομμύρια ευρώ οι κοινωνικές δαπάνες για το 2018, αποδομώντας πλήρως τους τομείς της Υγείας, της Παιδείας και της Κοινωνικής Ασφάλισης! Επεκτείνεται το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές, δώρο στους επιχειρηματικούς ομίλους (30 από τις 52 Κυριακές ανοιχτά μαγαζιά!). Καταβαραθρώνονται τα διάφορα επιδόματα: ανεργίας – φτώχειας – θέρμανσης – αναπηρίας! Προφανώς και δεν επανέρχονται οι συλλογικές συμβάσεις, όπως έλεγε η κυβέρνηση. Αντιθέτως, συνεχίζονται οι ατομικές και επιχειρησιακές συμβάσεις με απαγόρευση της επεκτασιμότητας των κλαδικών, ενώ διευκολύνεται η μαζική απόλυση εργαζομένων με την κατάργηση της υποχρεωτικής Υπουργικής Απόφασης για την έγκρισή τους. Επιμένουν στην αντιδραστική αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων. Επιχειρούν την κατάργηση του επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας στους υγειονομικούς.
Αντί για μονιμοποιήσεις (που «υποσχόταν» ο Σκουρλέτης), συμφώνησαν απολύσεις χιλιάδων συμβασιούχων και μείωση του αριθμού τους στο σύνολο του δημοσίου! Αποδεικνύεται ότι στο πλαίσιο της συρρίκνωσης του κράτους - δημοσίου περικόπτουν όχι μόνο τους μόνιμους αλλά και τους συμβασιούχους - ελαστικά εργαζόμενους στο δημόσιο. Συνεχίζονται οι ιδιωτικοποιήσεις με το ξεπούλημα ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, λιμανιών. Με πρωτοφανή κρατική οικονομική βία γενικεύουν τα μέτρα «ηλεκτρονικής αναγκαστικής είσπραξης» όπως ονομάζουν τις κατασχέσεις λογαριασμών των φτωχών και τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας για χρέη προς την εφορία και τις τράπεζες.
Τα περίφημα και πολυδιαφημιζόμενα αντίμετρα περιλαμβάνουν φοροαπαλλαγές για τις επιχειρήσεις (!) και κάποια συσσίτια για τους ... φτωχούς, αφού προηγουμένως θα μας έχουν γδάρει! Ενώ οι ρυθμίσεις για το χρέος παραμένουν στις καλένδες.
Η κυβέρνηση έχει το θράσος να λέει ότι, με το νέο μνημόνιο, θα «βγει η χώρα από τα Μνημόνια»! Ό,τι ακριβώς έλεγαν και οι προηγούμενοι! Ο πρωθυπουργός προκαλεί κιόλας, λέγοντας ειρωνικά ότι δεν βλέπει κανέναν να αντιδρά (συνέντευξη στον ΑΝΤ1), άρα ο κόσμος συμφωνεί με την πολιτική του.
Να απαντήσουμε στην πρόκληση – Να ξαναβγούμε στο δρόμο!
Οι εργαζόμενοι, ο λαός, η νεολαία δεν υπογράφουν το νέο συμβόλαιο θανάτου! Το 4ο μνημόνιο να μην περάσει! Η “ανάπτυξή” τους βγαίνει από το αίμα μας, να την μπλοκάρουμε αποφασιστικά!
Να σημάνει από τώρα απεργιακός και λαϊκός ξεσηκωμός για την 17 Μάη! Να γίνει ξέσπασμα της οργής για την ανατροπή της πολιτικής τους και αυτών που την εφαρμόζουν! Με συνέχεια και κλιμάκωση! Εμείς πρέπει να πάρουμε την τύχη στα χέρια μας! Οι ηγεσίες ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ δεν υπηρετούν τα συμφέροντα και τα δικαιώματα των εργαζομένων! Ξεδιάντροπα βάζουν πλάτη (με την απραξία και την αδιαφορία τους) και διευκολύνουν τα μέγιστα την κυβέρνηση και το κεφάλαιο να περάσουν το νέο αντεργατικό πακέτο μέτρων. Οι ταξικές δυνάμεις του συνδικαλιστικού κινήματος οφείλουν να πρωτοστατήσουν στη μάχη αυτή, με ενωτικό και μαχητικό τρόπο. Μέσα από την κοινή δράση, τον ανεξάρτητο σχεδιασμό, το περιεχόμενο των αιτημάτων και την κατάδειξη των ενόχων, τη δημοκρατικά οργανωμένη και με διαδικασίες βάσης απόφαση για δυναμικές και όχι ξέπνοες μορφές πάλης.
Να διεκδικήσουν μια άλλη πορεία στο συνδικαλιστικό κίνημα για το ξήλωμα του συνόλου των μνημονίων, την μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, τη μείωση του χρόνου εργασίας με αυξήσεις μισθών και ρήξη με τα καπιταλιστικά κέρδη. Για να σπάσουμε τις αλυσίδες της ΕΕ, του ΔΝΤ, των τραπεζιτών, των αφεντικών. Για την αποτροπή του πολέμου και των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων που κλιμακώνονται και στην περιοχή μας.
ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ!

ΓΕΝΙΚΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 17 ΜΑΗ 2017

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να αφήσετε τα σχόλιά σας εδώ, σεβόμενοι το χώρο (και το χρόνο μας).