26/9/17

Να αποσυρθεί η κυβερνητική τροπολογία Γεροβασίλη για την «αξιολόγηση» - Συνεχίζουμε πιο δυναμικά την Αποχή - Απεργία από κάθε διαδικασία της αντιδραστικής αξιολόγησης!

1. Η «αξιολόγηση» στο Δημόσιο συνδέεται άμεσα με τη νέα επίθεση του Μαύρου Μετώπου κυβερνήσεων - κεφαλαίου - ΕΕ - ΔΝΤ, απέναντι στους εργαζόμενους. Πάει μαζί με το κλείσιμο της 3ης αξιολόγησης και όλων των μνημονιακών δεσμεύσεων. Είναι προαπαιτούμενο της. Στο στόχαστρο μπαίνουν για μια ακόμη φορά οι δημόσιοι υπάλληλοι και τα δημόσια κοινωνικά αγαθά. Η κυβέρνηση έφερε στη Βουλή τροπολογία (την 3η στη σειρά), που αφορά την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων. Παρά τις αντιδράσεις της συντριπτικής πλειοψηφίας των δημοσίων υπαλλήλων αυτοί επιμένουν. Αυτή είναι η δημοκρατία και η δικαιοσύνη τους!
2. Είναι αξιολόγηση αντιδραστική και αντιλαϊκή. Ο σκοπός τους είναι: να αξιολογήσουν τους δημοσίους υπαλλήλους με συγκεκριμένη στοχοθεσία, που υπηρετεί αντιλαϊκούς σχεδιασμούς (ιδιωτικοποιήσεις, επιχειρηματική λειτουργία των δημόσιων υπηρεσιών, μείωση αποδοχών, κατάργηση ενιαίου μισθολογίου, υπερεντατικοποίηση, συνεχείς περικοπές στον κρατικό προϋπολογισμό, διαθεσιμότητες κ.ά.). Με τα κριτήρια της συμπεριφοράς των δημοσίων υπαλλήλων «εντός κι εκτός υπηρεσίας», την «πίστη στους αντιλαϊκούς νόμους», τη σύνδεση της αξιολόγησης με την περικοπή μισθού και το ερώτημα της απόλυσης (βλ. ν. 4354/2015 και ν. 4369/2016).
3. Δεν πρόκειται για μια δήθεν "καλή" αξιολόγηση σε σχέση με την "κακή" του Κ. Μητσοτάκη, όπως ισχυρίζεται η κυβέρνηση. Και οι δύο εντάσσονται στην ίδια στρατηγική, υπηρετούν τους ίδιους στόχους. Απόδειξη ότι την τροπολογία Γεροβασίλη την ψήφισε και η Νέα Δημοκρατία. Θέλουν την αξιολόγηση και εκβιάζουν για την εφαρμογή της αυτοί που καθυβρίζουν συνεχώς, συκοφαντούν και ντροπιάζουν συλλήβδην τους δημοσίους υπαλλήλους ως τεμπέληδες και κοπανατζήδες
4. Με την τροπολογία Γεροβασίλη η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ επιδιώκει να περάσει ό,τι δεν κατάφεραν οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Με ωμό εκβιασμό καλούνται οι προϊστάμενοι και οι διευθυντές να αξιολογήσουν με βάση τα αντιδραστικά κριτήρια του νόμου Βερναρδάκη (ν. 4364/2016). Αλλιώς «δε θα έχουν το δικαίωμα υποβολής αίτησης για την υπηρεσιακή τους εξέλιξη». Η κυβέρνηση πετάει το μπαλάκι της «αξιολόγησης» στους προϊσταμένους και διευθυντές, επιδιώκει να τους χρησιμοποιήσει ως απεργοσπαστικό μηχανισμό, για να διαιρεθούν και να φαγωθούν μεταξύ τους οι δημόσιοι υπάλληλοι. Τιμωρεί όσους υλοποιούν το συνδικαλιστικό τους δικαίωμα να συμμετέχουν στην «αποχή από κάθε διαδικασία αξιολόγησης», επιτίθεται στις συνδικαλιστικές ελευθερίες και δικαιώματα.

5. Το Διοικητικό Συμβούλιο και η Γενική Συνέλευση του σωματείου αποφάσισαν να μην δεχτούν την εφαρμογή της αντιλαϊκής, αντιδραστικής αξιολόγησης. Καλούμε τους εργαζόμενους σε αγώνα για να μην περάσει η απεργοσπαστική και διασπαστική κίνηση της κυβέρνησης, να συνεχίσουν με μεγαλύτερη ένταση τη συμμετοχή τους στην «ΑΠΕΡΓΙΑ - ΑΠΟΧΗ από την αξιολόγηση». Κανένας εργαζόμενος και προϊστάμενος να μην παραλάβει τα έντυπα, να μη συμμετάσχει στην εξευτελιστική αυτή διαδικασία. Καλούμε ιδιαίτερα τους προϊσταμένους να τοποθετηθούν στο πλευρό του σωματείου, στο πλάι των συναδέλφων. Να μη δεχτούν να γίνουν απεργοσπαστικός μηχανισμός, για λογαριασμό της κυβέρνησης. ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΝ ΟΥΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ ΝΑ ΜΑΣ ΔΙΑΣΠΑΣΟΥΝ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να αφήσετε τα σχόλιά σας εδώ, σεβόμενοι το χώρο (και το χρόνο μας).