22/7/19

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΥ ΑΣΥΛΟΥ!

Με το «καλημέρα», η κυβέρνηση της ΝΔ δείχνει τα δόντια της απέναντι στους φοιτητές και τους εργαζόμενους. Η πρώτη νομοθετική πρωτοβουλία του υπουργείου Παιδείας θα είναι η κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου, σε νομοσχέδιο που θα καταθέσει η κυβέρνηση στη Βουλή στις 23 Ιούλη, στο πλαίσιο της επιθετικής-κατασταλτικής ρητορείας περί «νόμου και τάξης». Μάλιστα και αυτή η κυβέρνηση, όπως και όλες οι προηγούμενες κατά πάγια τακτική τους, πάει να καταθέσει «νύχτα» την τροποποίηση, στις 23 Ιούλη με μια φαστ τρακ διαδικασία, σε περίοδο που οι σχολές είναι κλειστές. Το έδαφος γι’ αυτή την νομοθετική πρωτοβουλία έχει στρωθεί όλα τα προηγούμενα χρόνια, όπως με το περιβόητο «Πόρισμα Παρασκευόπουλου» επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Το άθλιο αυτό πόρισμα τσουβαλιάζει διάφορα περιστατικά εγκληματικότητας, όπως η διακίνηση ναρκωτικών και οι μικροκλοπές, με τις κινητοποιήσεις των φοιτητικών συλλόγων! Η αυταρχικοποίηση των διοικήσεων στα ιδρύματα, η είσοδος ΜΑΤ στο ΑΠΘ, οι επιχειρήσεις-σκούπα κατά μεταναστών και τοξικοεξαρτημένων, συνέβαλε στην κατασκευή του αφηγήματος της «βίας» και της «ανομίας» μέσα στα πανεπιστήμια, που επί έναν τουλάχιστον χρόνο αναπαράγεται συστηματικά από κάθε λογής ΣΚΑΙ και Καθημερινές.

Η επίθεση στο άσυλο δεν αφορά ούτε «την πάταξη του ναρκεμπορίου» (που η ίδια η αστυνομία το «καναλιζάρει» προς τους χώρους των πανεπιστημίων) ούτε τα φαινόμενα «βίας και ανομίας». Είναι επίθεση στο φοιτητικό συνδικαλισμό, είναι επίθεση στους Φοιτητικούς Συλλόγους, γιατί θέλουν πανεπιστήμια αποστειρωμένα από πολιτικές, κοινωνικές και πολιτιστικές διεργασίες, φοιτητές και φοιτήτριες εντατικοποιημένους σε ρυθμούς ρομπότ. Θέλουν να προχωρήσουν σε μια συνολική αυταρχικοποίηση των δομών του πανεπιστημίου ως αναγκαίο συμπλήρωμα της εισόδου των επιχειρήσεων και των ιδιωτικών συμφερόντων σε αυτά.

Ο αγώνας για την υπεράσπιση του ασύλου δεν αφορά μόνο τους φοιτητές. Αφορά όλους τους εργαζόμενους γιατί η επιχείρηση «νόμος και τάξη» στοχεύει και τις διεκδικήσεις των εργαζομένων, τις κινητοποιήσεις, τις απεργίες και τις μαχητικές διαδηλώσεις. Είναι συνέχεια του αντιαπεργιακού νόμου, της εργοδοτικής τρομοκρατίας, του εργασιακού μεσαίωνα.

Το εργατικό και το φοιτητικό κίνημα μπορούν και πρέπει να κόψουν τη φόρα στην κυβέρνηση της ΝΔ και να διεκδικήσουν Ανώτατη Εκπαίδευση αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν, που θα υπηρετεί τις πραγματικές μορφωτικές ανάγκες των φοιτητών, τις πραγματικές κοινωνικές ανάγκες.

Να μην περάσει η κατάργηση του ασύλου!
Να μην περάσουν οι σχεδιασμοί κυβέρνησης και επιχειρηματικών ομίλων για την Ανώτατη Εκπαίδευση!


ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΚΑΙ ΚΑΛΕΙ ΣΕ ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 23/6 στις 7 μμ στα ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να αφήσετε τα σχόλιά σας εδώ, σεβόμενοι το χώρο (και το χρόνο μας).