11/9/19

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ - ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ


Κάτω τα χέρια από τη ζωή και τη δράση των σωματείων!

Κάτω τα χέρια από την απεργία και τους αγώνες!
Να μην περάσει το σχέδιο της κυβέρνησης της Ν.Δ.
να βάλει τη συνδικαλιστική δράση στο γύψο!
Να σημάνει αγωνιστικός και απεργιακός συναγερμός
για την αποτροπή των αντεργατικών μέτρων

Η κυβέρνηση της ΝΔ με μια ομοβροντία νομοθετικών παρεμβάσεων ετοιμάζεται για την τελική επίθεση απέναντι στους εργαζόμενους και τα σωματεία πάνω στο έδαφος που προετοίμασε η προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Από τις πρώτες κιόλας μέρες έσπευσε να νομοθετήσει μέτρα υπέρ των μεγάλων επιχειρήσεων, για να διαμορφώσει ένα «φιλικό περιβάλλον» για τους «επενδυτές»…
Έχει ήδη ψηφίσει την κατάργηση της διάταξης για την αιτιολόγηση της απόλυσης, απελευθερώνοντας τα χέρια των εργοδοτών, ενώ δίνει πλήρη ασυδοσία στους εργολάβους απαλλάσσοντας τους από το να δίνουν λογαριασμό στον άμεσο εργοδότη δημόσιο ή ιδιωτικό για τις εργασιακές συνθήκες που επιβάλουν στους εργαζόμενους τους. Δρομολόγησαν νέες μεγάλες αυξήσεις στο ρεύμα οικιακής κατανάλωσης. Προετοιμάζουν νέες αντιδραστικές παρεμβάσεις στο ασφαλιστικό και χιλιάδες απολύσεις στους συμβασιούχους στο δημόσιο και τους ΟΤΑ, μαζί με την καθήλωση των μισθών, τις ελλείψεις προσωπικού, την εντατικοποίηση.
Δεν τους φτάνουν όμως αυτά!
Η κυβέρνηση της ΝΔ σχεδιάζει τις επόμενες μέρες να φέρει τροπολογίες που θα νομιμοποιούν και θα επεκτείνουν την κρατική και εργοδοτική παρέμβαση μέσα στα σωματεία, θα καταργούν τα καταστατικά τους, θα φακελώνουν όλους τους συνδικαλισμένους εργαζόμενους. Υλοποιώντας τους πόθους του ΣΕΒ, των άλλων εργοδοτικών ενώσεων και της ΕΕ, θέλει να τελειώνει μία και καλή με οποιαδήποτε οργανωμένη φωνή αμφισβήτησης και σύγκρουσης μέσα στους χώρους δουλειάς. Έτσι θαρρούν πως διευκολύνουν τις «επενδύσεις» δηλ. την κερδοφόρα ανάπτυξη του κεφαλαίου και την ένταση της εκμετάλλευσής μας (δεν είναι τυχαίο ότι φέρνουν αυτές τις αντιδραστικές ρυθμίσεις στον επονομαζόμενο «αναπτυξιακό» νόμο)
Οι ρυθμίσεις αυτές αποτελούν δώρο στην εργοδοσία με στόχο να αφοπλιστεί το εργατικό κίνημα και ο λαός να παρακολουθεί παράλυτος το τσάκισμά του από τη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική. Θέλουν να δώσουν ένα στρατηγικό χτύπημα στο εργατικό κίνημα, αποδυναμώνοντας κυρίως τα πρωτοβάθμια σωματεία και τις συνελεύσεις. Βάλλουν ευθέως στην οργάνωση της πάλης στην βάση της εργατικής τάξης, εκεί όπου μπορεί να αναπτυχθούν αγώνες, να αναγεννηθεί η συλλογική πάλη και να ανασυγκροτηθεί ταξικά το εργατικό κίνημα.
ΚΑΤΑΡΓΟΥΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ!
Θέλουν να κάνουν μαθήματα δημοκρατίας στους εργαζόμενους όταν η ίδια η κυβέρνηση αποφασίζει και διατάσσει, ενώ εκλέγεται μόνο από το 40% του 58% του εκλογικού σώματος (τόσοι ψήφισαν στις τελευταίες εκλογές)! Ισχυρές κυβερνήσεις - ανίσχυρα σωματεία, για να κάνουν ανέμελα τις δουλειές τους οι επιχειρηματίες και οι εργολάβοι!
Έτσι, απαιτούν πλήρες φακέλωμα (ηλεκτρονικό μητρώο των μελών των σωματείων) σε γνώση του κράτους και του κάθε εργοδότη. Θέτουν όριο το 50% + 1 των εγγεγραμμένων μελών για να ληφθεί απεργιακή απόφαση!!! Ενώ εκφυλίζουν τις γενικές συνελεύσεις ως ανώτατο όργανο δημοκρατικής λειτουργίας των σωματείων και λήψης αποφάσεων, αντικαθιστώντας τις με ηλεκτρονική ψήφο. Οι ηλεκτρονικές ψηφοφορίες θα ενισχύουν την αποξένωση των εργαζομένων από τα συνδικάτα. Γι' αυτό προωθούν αυτά τα μέτρα, επειδή δεν θέλουν συνδικάτα - ζωντανές εστίες οργάνωσης αγώνων, όπου οι εργαζόμενοι θα συμμετέχουν ενεργά με τη φυσική παρουσία τους, τη ζωντανή συζήτηση και αντιπαράθεση, την καθημερινή δράση.
Καμία ανοχή στην κρατική-εργοδοτική παρέμβαση στα σωματεία!
Το ήδη περίπλοκο και ασφυκτικό πλαίσιο για να είναι νόμιμη η απεργία, στα δικαστήρια πλέον γίνεται ανυπέρβλητο εμπόδιο. Σύμφωνα με τα στοιχεία το 90% βγαίνουν παράνομες και καταχρηστικές. Δεν τους αρκεί! Ο στόχος είναι το 100% των απεργιών να βγαίνουν παράνομες, οι αγωνιστές να διώκονται και τα σωματεία να μην μπορούν να ανταπεξέλθουν στο κόστος. Ανοίγει ο δρόμος για ακόμα περισσότερες διώξεις συνδικαλιστών, για ένταση της ποινικοποίησης των εργατικών αγώνων.
Στην ίδια κατεύθυνση με τον αντισυνδικαλιστικό νόμο κινείται και η κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου, η αστυνομοκρατία, η καταστολή στις καταλήψεις προσφύγων, ο νόμος που δίνει στους δημάρχους και τους περιφερειάρχες τη δυνατότητα να αποφασίζουν για σημαντικά ζητήματα ως μονάρχες, παρότι αποτελούν μειοψηφία στα δημοτικά συμβούλια.
Λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο!
Τα σωματεία έχουν καταστατικά! Με βάση αυτά αποφασίζουν. Με βάση αυτά παλεύουν, οργανώνουν την πάλη τους, τις μορφές αγώνα. Δε λογοδοτούν στην εργοδοσία, στο κράτος και τις κυβερνήσεις τους. Λογοδοτούν στα μέλη τους, στους εργαζόμενους και την κοινωνία και μόνο σε αυτούς.
Καμία ανοχή στην κυβέρνηση και την πολιτική της - Καμιά αναμονή  
Απαντάμε με απεργία ενάντια στην ψήφιση των μέτρων, ανεξάρτητα από το τι θα πράξουν οι συμβιβασμένες ηγεσίες σε ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, τη μέρα που θα τολμήσει η κυβέρνηση να φέρει τον απεργοκτόνο νόμο στη Βουλή.
Ξέρουμε καλά ότι οι ηγεσίες των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, έχουν αρνηθεί κάθε απεργιακό σχεδιασμό και στηρίζουν την κυβέρνηση, την ΕΕ και τον ΣΕΒ. Εξάλλου τις προηγούμενες μέρες ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ μαζί με τους διορισμένους εργατοπατέρες συναντήθηκαν με τον πρωθυπουργό για να δηλώσουν την υποταγή τους, ενώ δεν παρέλειψαν να τον συγχαρούν για την δημιουργία του Εθνικού Επαγγελματικού Ταμείου και την ιδιωτικοποίηση της ασφάλισης που ετοιμάζει.
·       Κάτω τα χέρια από το δικαίωμα στην απεργία, την συλλογική πάλη και δράση!
·       Να μην περάσουν τα αντεργατικά μέτρα!

Το Διοικητικό Συμβούλιο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να αφήσετε τα σχόλιά σας εδώ, σεβόμενοι το χώρο (και το χρόνο μας).