28/9/20

Ανακοίνωση - Καταγγελία για Απλήρωτη Εργασία Συναδέλφων (ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟΙ - 28/9/20)

 Τους τελευταίους 7 μήνες έχουν προσληφθεί στο νοσοκομείο Αττικόν περίπου 130 επικουρικοί εργαζόμενοι, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από το αρμόδιο τμήμα (20 γιατροί και 109 λοιπό προσωπικό), με τις λεγόμενες συμβάσεις covid, στις οποίες έχουν συμπεριληφθεί και ανανεώσεις συμβάσεων επικουρικού ιατρικού προσωπικού (με βάση το άρθρο 17 της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, ΦΕΚ 55/Α’/11-3-2020). Από την αρχή παρατηρήθηκε καθυστέρηση της πληρωμής τους, όπως καταγγέλθηκε από τους συναδέλφους, η οποία αποκαταστάθηκε στη συνέχεια μόνο όμως σε ένα τμήμα των εργαζομένων. Ανάλογα προβλήματα εμφανίστηκαν και σε άλλα νοσοκομεία.

Μετά από 5 μήνες παραμένουν απλήρωτοι 34 εργαζόμενοι, από τους οποίους 13 είναι ιατρικό και 21 λοιπό προσωπικό. Δηλαδή ΔΕΝ έχουν καταβληθεί οι εφημερίες, οι αργίες και τα νυχτερινά από τον Μάιο. Αβέβαιο είναι αν και πότε θα καταβληθούν τα ήδη δεδουλευμένα, αλλά κι αν και πώς θα εξασφαλιστεί η μισθοδοσία τους στη συνέχεια.

Η αιτία σύμφωνα με την Οικονομική Υπηρεσία του νοσοκομείου είναι ότι δεν υπάρχει κονδύλι και ότι είναι θέμα της Περιφέρειας, χωρίς σαφή απάντηση για το τι θα γίνει. Είναι συνηθισμένη η τακτική να πετάει ο ένας το μπαλάκι στον άλλο, από τη Διοίκηση στην ΥΠΕ, στην Κυβέρνηση και το αντίστροφο και τελικά να την “πληρώνουν” οι εργαζόμενοι.

Η ευθύνη για την απλήρωτη εργασία, τις ελλείψεις σε προσωπικό, σε κλίνες ΜΕΘ, σε εξοπλισμό, σε ΜΑΠ είναι της Κυβέρνησης, είναι της ΥΠΕ, είναι της Διοίκησης του κάθε νοσοκομείου.

Δεν αρκούν οι εξαγγελίες για προσλήψεις, όταν αυτές είναι σταγόνα στον ωκεανό. Δεν ενισχύεται το ΕΣΥ μόνο στα λόγια και με απλήρωτους εργαζόμενους.

Οι υγειονομικοί βρισκόμαστε στις θέσεις μας, δουλεύουμε κάτω από σκληρές συνθήκες, κάνουμε το καθήκον μας.

Απαιτούμε την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων και μόνιμη λύση για την έγκαιρη καταβολή της μισθοδοσίας.

Αν το θέμα δεν λυθεί ως το τέλος της εβδομάδας θα προχωρήσουμε σε δυναμικές κινητοποιήσεις. (αποχή από εφημερίες και βάρδιες, επίσχεση εργασίας).


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να αφήσετε τα σχόλιά σας εδώ, σεβόμενοι το χώρο (και το χρόνο μας).