27/1/21

Ενάντια στον προϋπολογισμό και στην αντιλαϊκή πολιτική - ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Το σωματείο κηρύσσει 2ωρη στάση εργασίας Τρίτη 15-12-2020 12 – 2 μμ και συμμετοχή στις πολύμορφες αγωνιστικές δραστηριότητες σε όλη την Ελλάδα ενάντια στον προϋπολογισμό και στην αντιλαϊκή πολιτική

ΣΤΟΝ ΚΡΑΤΙΚΟ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΓΙΑ ΤΟ 2021 μειώνονται αντί να αυξάνονται οι Δημόσιες Δαπάνες για την Υγεία!

Η χώρα μας έχει Δημόσιες Δαπάνες Υγείας 5% του ΑΕΠ, το χαμηλότερο ποσοστό από τις χώρες της Ευρώπης. Μέχρι τώρα η μόνιμη επιχειρηματολογία των κυβερνήσεων ήταν ότι δεσμεύονται από τους δημοσιονομικούς περιορισμούς των μνημονιακών και μεταμνημονιακών δεσμεύσεων για ετήσιο πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ. Λόγω όμως της πανδημίας δεν ισχύουν τουλάχιστον για εφέτος και το ερχόμενο έτος οι δημοσιονομικοί περιορισμοί για το πλεόνασμα.

Στον υπό ψήφιση όμως προϋπολογισμό οι Δαπάνες για την Υγείας εφέτος θα διαμορφωθούν στο 4.829 δις ευρώ εκ των οποίων τα 786 εκ ευρώ σχετίζονται αποκλειστικά και μόνο με την καταπολέμηση της πανδημίας. Για το έτος 2021 οι Δαπάνες διαμορφώνονται στο 4,257 δις ευρώ εκ των οποίων τα 131 εκ. ευρώ αφορούν τις αμοιβές του έκτακτου προσωπικού που προσελήφθησαν εντός του 2020 για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Ως εκ τούτου οι δαπάνες για την υγεία το 2021 είναι 572 εκατ. ευρώ λιγότερα σε σχέση με το έτος 2020. Τα 786 εκ. ευρώ που δίνονται εφέτος για την διαχείριση της πανδημίας, το 2021 διαμορφώνονται στα 131 εκατ. ευρώ. Δηλαδή 655 εκ. ευρώ λιγότερα.

Όσο και αν η κυβέρνηση κωφεύει στα αιτήματα των υγειονομικών, των σωματείων και των άλλων φορέων των εργαζομένων δεν θα σταματήσουμε να φωνάζουμε για:

  • Ενίσχυση της Δημόσιας Υγείας-Παιδείας-Ασφάλισης
  • Αυξήσεις σε μισθούς – Να δοθεί τώρα σε όλους το δώρο Χριστουγέννων
  • Ένταξη στα ΒΑΕ
  • Μονιμοποιήσεις συμβασιούχων
  • Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να αφήσετε τα σχόλιά σας εδώ, σεβόμενοι το χώρο (και το χρόνο μας).