5/4/15

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ (για την αξιοπρεπή περίθαλψη!)Το σωματείο μας χαιρετίζει τους συναδέλφους, που σε συνθήκες πολεμικής γενικής εφημερίας (για μια ακόμη φορά περισσότερες από 1100 προσελεύσεις ασθενών στα επείγοντα) συμμετείχαν στην αγωνιστική κινητοποίηση της Πέμπτης 2 Απριλίου 2015. Χαιρετίζει επίσης τους δεκάδες φορείς, σωματεία, λαϊκές επιτροπές της Δυτικής Αττικής που σταθήκανε και στέκονται αλληλέγγυοι στο δίκαιο αγώνα μας. Όλοι μαζί περιφρουρήσαμε το δικαίωμα του ασθενούς σε αξιοπρεπή και σύμφωνη με τους κανόνες της ιατρικής νοσηλεία. Πετύχαμε, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, όλοι οι ασθενείς να νοσηλεύονται σε κανονικούς θαλάμους των κλινικών και όχι σε ράντζα και φορεία στους διαδρόμους. ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΕΝΤΙΜΟ ΑΓΩΝΑ για να πάψει η εργασιακή εξόντωση γιατρών - προσωπικού και η επικίνδυνη νοσηλεία “κοινής θέας” και εξαθλίωσης στο διάδρομο, ΘΑ ΤΟΝ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ, ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΡΑΝΤΖΟ ΑΠΟ ΤΟ ΑΤΤΙΚΟ!
Την Πέμπτη αποδείχτηκε ότι έχουμε εναντίον μας την ηγεσία του ΕΚΕΠΥ (Εθνικό Κέντρο ΕΠιχειρήσεων Υγείας), αφού παρά τις επανειλημμένες και δραματικές εκκλήσεις μας για να σταματήσει η προσέλευση του ΕΚΑΒ λόγω υπερπληρότητας όλων των διαθέσιμων κλινών από τις 10 το βράδυ της 2/4, μόλις στις 3 τα ξημερώματα έδωσε εντολή περιορισμού μεταφοράς ασθενών με ασθενοφόρα στο νοσοκομείο.
Είδαμε για μια ακόμη φορά την ανυπαρξία της διοίκησης, της ομάδας συντονισμού Ο3 (πλην της διευθύντριας νοσηλευτικής υπηρεσίας και ορισμένων γιατρών) από τα καθήκοντα αρμοδιότητάς τους. Δεν έκαναν το στοιχειώδες: Να είναι παρόντες και να αναλάβουν την ευθύνη της διακοπής των εισαγωγών, από τη στιγμή που οι κλίνες στο νοσοκομείο είχαν υπερπληρωθεί. Αναγκαστικές εισαγωγές πραγματοποιούνταν μέχρι το μεσημέρι της 3/4, αντί να υποχρεώσουν το ΕΚΕΠΥ να διακομίσει τα περιστατικά (που είχαν στοιβαχτεί στο χώρο των ΤΕΠ και της Βραχείας Νοσηλείας) σε άλλα νοσοκομεία με κενά κρεβάτια που είχαν αναλάβει γενική εφημερία. Προτιμούν να πετούν τους ασθενείς σαν τσουβάλια “στο διάδρομο” και να ρίχνουν τις ευθύνες στους διοικητικούς υπαλλήλους του γραφείου κίνησης και τους νοσηλευτές. Χαρακτηριστικό είναι ότι από όλο το Διοικητικό Συμβούλιο του νοσοκομείου παρόντες ήταν μόνο οι εκπρόσωποι των εργαζομένων.
Είναι τόσο ευθυνόφοβοι που ΚΑΝΕΝΑΣ ΤΟΥΣ δεν έχει βάλει την υπογραφή του ΟΤΙ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ για την παρα-νοσηλεία στο διάδρομο. Μόνο λόγια, λόγια, λόγια και δήθεν διαβιβαστικά έγγραφα στους αρμόδιους.
-Παίρνουμε δύναμη από τους συναδέλφους μας (γιατρούς, νοσηλευτές, τραυματιοφορείς, διοικητικούς, τεχνικούς) που μάχονται για το ΕΣΥ, το νοσοκομείο και τον ασθενή.
-Καλούμε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας να λάβει άμεσα πολιτικές αποφάσεις για το ΕΣΥ και την υγεία στη Δυτική Αθήνα σύμφωνα με τις προτάσεις των σωματείων. Να προσλάβει προσωπικό, να αξιοποιήσει όλες τις διαθέσιμες υποδομές, να ξαναλειτουργήσει τα νοσοκομεία που παραμένουν ανενεργά (στην περιοχή μας το Λοιμωδών «Αγία Βαρβάρα»).
-Καλούμε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας να παρέμβει άμεσα για τις άθλιες συνθήκες και την ανοργανωσιά της γενικής εφημερίας στο ΑΤΤΙΚΟ και γενικά τη Β΄ ΔΥΠΕ. Να αναγνωρίσει τις διοικητικές ευθύνες όλων των εμπλεκομένων φορέων.
Δηλώνουμε ότι και τη Δευτέρα 6/4, στην επόμενη γενική μας εφημερία, νοσηλεία σε ράντζο στο ΑΤΤΙΚΟ δεν θα ξαναγίνει!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να αφήσετε τα σχόλιά σας εδώ, σεβόμενοι το χώρο (και το χρόνο μας).