11/5/15

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ 11/5, 14/5 ΚΑΙ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 20/5

Η Γενική Συνέλευση των εργαζομένων του ΑΤΤΙΚΟΥ νοσοκομείου, που πραγματοποιήθηκε στις 6/5/15:
Εκτίμησε ότι έως τώρα δεν έχει λυθεί από τη νέα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κανένα από τα αιτήματα του υγειονομικού κινήματος, εκτός από την κατάργηση του 5ευρου στα τακτικά εξωτερικά ιατρεία, της πολιτικής επιστράτευσης και την κατάργηση αντιδραστικών διατάξεων στο Πειθαρχικό Δίκαιο των Δημοσίων Υπαλλήλων, που είχε επιβάλει η προηγούμενη κυβέρνηση.
Οι απαντήσεις των υπουργών και των διοικητών της ΔΥΠΕ, στις συναντήσεις που είχαμε μαζί τους, είναι σαφείς. Σχεδόν όλα τα αιτήματά μας προσκρούουν στο “δημοσιονομικό πρόβλημα” και στην “έλλειψη πόρων”.
Επομένως, οι προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, το άνοιγμα των κλειστών νοσοκομείων, η οικονομική ενίσχυση των νοσοκομείων, οι υπερωρίες, οι εφημερίες, η επιστροφή των κλεμμένων από τους μισθούς μας από τις προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις και άλλα παραπέμπονται στο άγνωστο μέλλον. Την ίδια εκτίμηση έκανε και το ΓΣ της ΠΟΕΔΗΝ σε πρόσφατη συνεδρίασή του, όπως μας μετέφερε στη συνέλευση και ο εκπρόσωπος της ομοσπονδίας.
Αυτή την κατάσταση τη ζούμε και στο νοσοκομείο μας. Οι προσλήψεις προσωπικού διαρκώς αναβάλλονται, οι οικονομικοί πόροι εξαντλούνται, οι υπερωρίες μας δεν καταβάλλονται, τα αποθεματικά των ΔΥΠΕ δεσμεύονται στις τράπεζες, για να εξυπηρετηθεί το “ληστρικό” χρέος. Ακόμα και για την αθλιότητα των ράντζων, που τόσες προσπάθειες κάναμε ως εργαζόμενοι και ως σωματείο για να σταματήσουν (και το καταφέραμε επί 8 συνεχείς γενικές εφημερίες), δεν προωθείται καμιά πολιτική λύση, όπως κατ' επανάληψη έχουμε ζητήσει.
Για τους λόγους αυτούς δεν έχουμε άλλο δρόμο, από το δρόμο του αγώνα. Της μαζικής πανυγειονομικής απάντησης. Για να σπάσουμε τον εκβιασμό του δημοσιονομικού συμφώνου των “θεσμών”, για να μπλοκάρουμε την εξυπηρέτηση του χρέους στο ΔΝΤ και την ΕΚΤ, που στερεί πολύτιμο πλούτο των εργαζομένων, που θα μπορούσε να πάει για την άμεση κάλυψη μισθών, συντάξεων, κοινωνικών δαπανών. Για να ανατρέψουμε την “υγεία - επιχείρηση - εργολαβία”.
ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ:
-Συμμετοχή στην ΠΑΝΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ (ΠΟΕΔΗΝ-ΕΙΝΑΠ) την 20η Μαΐου και τη συγκέντρωση 12 στο Υπουργείο Υγείας.
-Συμμετοχή στη μεγάλη παλλαϊκή κινητοποίηση τη Δευτέρα 11/5, 6 το απόγευμα στα Προπύλαια, διεκδικώντας την διαγραφή του χρέους και την μη καταβολή των δόσεων στην ΕΕ και το ΔΝΤ, που οδηγούν τον κόσμο της εργασίας στην εξαθλίωση και στην φτώχεια. Καλούμε όλους τους συναδέλφους να συμμετάσχουν μαζικά στην διαδήλωση που οργανώνει η «Κίνηση για Διαγραφή του χρέους Τώρα», με αφορμή την συνεδρίαση του Συμβουλίου Υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης (Eurogroup).
-Συμμετοχή στην κινητοποίηση των φορέων της Δυτικής Αττικής για την Υγεία την Πέμπτη 14/5, στις 7 μ.μ. στο Υπουργείο Υγείας.

-Συνεχίζουμε τις κινητοποιήσεις μας στο νοσοκομείο, για να σταματήσει η αθλιότητα των ράντζων, για την άμεση καταβολή των υπερωριών και των εφημεριών του 2015, την τήρηση του νόμιμου ωραρίου και των ρεπό, την μηδενική ανοχή στο Διοικητικό αυταρχισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να αφήσετε τα σχόλιά σας εδώ, σεβόμενοι το χώρο (και το χρόνο μας).