30/6/15

ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΕΚΒΙΑΣΜΟ - ΟΧΙ ΣΕ ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ

Στο δημοψήφισμα της Κυριακής 5/7/2015 όλοι οι εργαζόμενοι του ΑΤΤΙΚΟΥ, όλοι οι υγειονομικοί, όλοι οι άνεργοι, οι νέοι, οι συνταξιούχοι πρέπει να ταχθούν με την πλευρά του ΟΧΙ.
ΟΧΙ στις προτάσεις των δανειστών, που είναι προτάσεις κοινωνικού κανιβαλισμού και συνέχισης της εξαθλίωσης και της λεηλασίας του δημόσιου πλούτου.
ΟΧΙ στη βαθιά περιφρόνηση των λεγόμενων «θεσμών» (ΕΕ, ΕΚΤ, ΔΝΤ) απέναντι στην θέληση του ελληνικού λαού. Η επιμονή όλων, από την Μέρκελ μέχρι τον Ομπάμα και από τον Γιουνκέρ μέχρι τον Ολάντ, στις αντιδραστικές «μεταρρυθμίσεις» και στο «πρόγραμμά» τους δείχνει, ότι έχουν κοινή πολιτική για το ξεπέρασμα της κρίσης στις πλάτες των εργαζόμενων και των λαών της Ευρώπης.
ΟΧΙ στη συνέχιση των μνημονίων, της λιτότητας, των ιδιωτικοποιήσεων, της φοροεπιδρομής, της διάλυσης της δημόσιας υγείας και του ασφαλιστικού, της ελαστικής εργασίας και των 5μηνων.
ΟΧΙ στην ασυλία του πλούτου, του κεφαλαίου, των τραπεζιτών και των εργολάβων.
ΟΧΙ στο σφαγείο του ληστρικού χρέους.
ΟΧΙ στην ΕΕ και το ΔΝΤ που επιβάλλουν καθεστώς επιτροπείας και υποτέλειας, καταργούν τη δημοκρατία και μετατρέπονται σε οικονομικούς δικτάτορες.
ΟΧΙ σε κάθε αντιλαϊκή συμφωνία, όποια κυβέρνηση και αν την επιχειρήσει! Δεν διαλέγουμε «σκληρότερα» ή «πιο βιώσιμα» μνημόνια.
Δεν εκβιαζόμαστε – Δεν φοβόμαστε!
Δεν θυσιάζουμε τα δικαιώματά μας στον μονόδρομο της «ανταγωνιστικότητας» και της κερδοφορίας των επιχειρήσεων, της εξυπηρέτησης των τοκογλύφων. Από την εμπειρία της 5μηνης διαπραγμάτευσης αποδείχτηκε ότι δεν μπορεί να υπάρχει καμιά φιλολαϊκή πολιτική μέσα στα όρια της ευρωζώνης και των κανόνων της ΕΕ, στην αναγνώριση και αποπληρωμή του χρέους.
Λέμε ΝΑΙ σε έναν «άλλο δρόμο», της δημοκρατίας και της κοινωνικής δικαιοσύνης, του δικαιώματος των λαών να επιλέγουν το μέλλον τους, των ισότιμων διεθνών σχέσεων, της ρήξης με την ΕΕ και το ΔΝΤ.
Για να μην περάσει το κλίμα του φόβου, για να υπάρξουν αγωνιστικές κινητοποιήσεις που θα αντιτάσσονται σε Μνημόνια.
ΠΕΜΠΤΗ 2 ΙΟΥΛΙΟΥ
 • 7-9 π.μ. ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΑΙΘΡΙΟ
 • 9 π.μ. ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ στο ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ
«Κάθε άνθρωπος είναι τόσο μικρός
όσο ο φόβος που αισθάνεται
και τόσο μεγάλος
όσο ο εχθρός που επιλέγει»
Εντουάρντο Γκαλεάνο

1 σχόλιο:

 1. Με 62% απαντήσαμε ΟΧΙ στα μνημόνια με δημοψήφισμα (και εκβιασμό με κλειστές τράπεζες)! Είναι δυνατό να δεχτούμε τώρα ένα πιο σκληρό μνημόνιο μαζί με την Τρόικα?
  ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ , Τετάρτη 15 Ιουλίου, 11 στην Πλατεία Κλαυθμώνος.
  Κανένας δεν έχει δικαίωμα να παραχαράξει την απόφασή μας. Αυτοί μας ετοιμάζουν και άλλα. Εμείς να επιβάλουμε τις δικές μας λύσεις με έξοδο από το κλουβί τους (€Ε), με καταλήψεις ώστε η γνώμη μας να μην παραχαραχτεί και με διαγραφή του χρέους.
  Να πάρουν ό,τι έχουμε (τίποτα πια)! Αλλά να τους πάρουμε τις τράπεζες, αφού τόσα χρόνια τις πληρώνουμε!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Μπορείτε να αφήσετε τα σχόλιά σας εδώ, σεβόμενοι το χώρο (και το χρόνο μας).