10/11/15

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΣ 10/11/2015 ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΦΗΜΕΡΙΕΣ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΕΥΟΜΕΝΩΝ

ΝΑ ΚΑΤΑΒΛΗΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΟΛΕΣ ΟΙ ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΕΣ - ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΚΟΠΗ ΣΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΕΥΟΜΕΝΟΥΣ ΙΑΤΡΟΥΣ
Οι ειδικευόμενοι της Γ' Χειρουργικής, της Δ' Χειρουργικής και της Ορθοπαιδικής Κλινικής διαπιστώσαμε ότι οι εφημερίες του τελευταίου τριμήνου μας καταβλήθηκαν με περικοπές, περικοπές που αφορούν τις πραγματοποιηθείσες και δεδουλευμένες εφημερίες μας (κυρίως το μήνα Ιούλιο).
Αυτή η εξέλιξη είναι αποτέλεσμα της πολιτικής της κυβέρνησης, καθώς και των προηγουμένων, που μείωσαν σχεδόν 40% τους μισθούς της τελευταίας πενταετίας σε όλους τους συναδέλφους και τους ειδικευόμενους.
Περικόπτονται δεδουλευμένες εφημερίες και μάλιστα από ειδικευόμενους γιατρούς, δηλαδή σε ένα από τα πιο ζωντανά και σκληρά εργαζόμενα τμήματα ιατρών.
Η βαθιά αντιλαϊκή πολιτική των περικοπών και της απλήρωτης δουλειάς έχει στο νοσοκομείο μας πιστούς συμπαραστάτες.
Η Διοίκηση (κ. Γιαννακάκου) και η Διεύθυνση Ιατρικής Υπηρεσίας (κ. Κωστοπαναγιώτου), που με δική τους εντολή έγιναν οι περικοπές στις εφημερίες μας, βρίσκονται σε απόλυτη σύμπνοια ως προς το πετσόκομμα δεδουλευμένων εφημεριών. Καταγγέλλουμε ως επαίσχυντη τη στάση της Διοίκησης και της Διεύθυνσης Ιατρικής υπηρεσίας. Αντί να διεκδικούν κονδύλια για την εξασφάλιση της πληρωμής των απαραίτητων εφημεριών, αντί να διεκδικήσουν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για να ανοίξουν οι πάνω από τις μισές χειρουργικές αίθουσες, που σήμερα είναι κλειστές, βρίσκουν προσχήματα για να μένουν οι γιατροί απλήρωτοι.
Ταυτόχρονα ισχυρίζονται ότι οι εφημερίες μπορούν να βγαίνουν με λιγότερους συναδέλφους. Κάνουν το ένα έγγραφο μετά το άλλο για να μειωθούν οι εφημερίες μας και έτσι αποδυναμώνουν το νοσοκομείο από εφημερεύοντες γιατρούς, θέτουν την υγεία των ασθενών σε κίνδυνο και αυξάνουν την εντατικοποίηση της εργασίας.
Διακηρύσσουμε προς πάσα κατεύθυνση ότι δεν θα επιτρέψουμε να παγιωθεί αυτή η κατάσταση. Καλούμε τους συναδέλφους των υπόλοιπων κλινικών σε επαγρύπνηση. Να μην επιτρέψει κανείς να έρθει η σειρά του. Κανείς να μη δεχτεί να δουλεύει απλήρωτος, κανείς να μη βάλει σε κίνδυνο την υγεία των ασθενών

Θα ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ με κάθε τρόπο ΕΝΩΜΕΝΟΙ και θα εξαντλήσουμε ακόμα και τα ένδικα μέσα για να δικαιωθούμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να αφήσετε τα σχόλιά σας εδώ, σεβόμενοι το χώρο (και το χρόνο μας).