10/11/15

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ, ΤΟ ΦΡΑΧΤΗ ΚΑΙ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ

Εδώ και χρόνια μας συμπεριφέρονται σαν αριθμούς. Κι εμείς ΔΕΝ ΤΟ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ! "Σοκάρονται" όταν τα θύματα είναι πολλά αλλά η πολιτική τους στηρίζεται στο ρατσισμό και παράγει ξενοφοβία. Η κοινωνική ανταπόκριση και αλληλεγγύη απέναντι στα δεινά που αντιμετωπίζουν δείχνει τη μόνη ανθρώπινη λύση: οι πρόσφυγες και οι μετανάστες είναι καλοδεχούμενοι. Είναι άνθρωποι κατατρεγμένοι από τους πολέμους, την φτώχεια, τις δικτατορίες, τις φονταμενταλιστικές διαμάχες και δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται με τους φράχτες, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, τις ολοκληρωτικές θεσμίσεις της ευρωπαϊκής και ελληνικής διαχείρισης των συνόρων και την καταστολή των κυβερνήσεων της ρατσιστικής-ξενοφοβικής ΕΕ-φρούριο.
Έχει μεγάλες ευθύνες η κυβέρνηση που συμμετέχει και στρατιωτικά στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ, στους ανταγωνισμούς και τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, στα κοινά στρατιωτικά γυμνάσια με αυτούς που κάναν τη Μεσόγειο θάλασσα πολέμου, φυλακισμένων, νεκρών. Η ευλαβική τήρηση από μεριάς της του κανονισμού του Δουβλίνου, τα τείχη της υποκρισίας και του ρατσισμού στον Έβρο δείχνουν ότι είναι συνένοχη στο έγκλημα. Από τους πνιγμένους της νήσου Λαμπεντούζα και τη δολοφονική δράση της λιμενικής αστυνομίας μέχρι τους φράχτες των ευρωπαϊκών συνόρων (τόσο στην Ελλάδα, όσο και στη Βουλγαρία, την Ουγγαρία κλπ), η βίαιη και ξενοφοβική διαχείριση των προσφύγων και μεταναστών μπορεί να εντοπιστεί σε όλο το μήκος των ευρωπαϊκών ορίων.
Καταδικάζουμε τις επιχειρήσεις της FRONTEX, τη δημιουργία νέων στρατοπέδων συγκέντρωσης-hotspot στα νησιά του Αιγαίου και τον Πειραιά, την απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης να εγκλωβίσει τους πρόσφυγες στην Τουρκία, κοντά στις εμπόλεμες ζώνες, χρηματοδοτώντας τον Ερντογάν με 3 δις ευρώ, αυτόν που βομβαρδίζει τους Κούρδους μέσα στη Τουρκία, όταν μάλιστα η δολοφονική κρατική τρομοκρατία κόστισε τη ζωή σε εκατό αγωνιστές της ειρήνης και των συνδικάτων στην Άγκυρα.
Τα μέτρα αυτά θα αυξήσουν τις εκατόμβες των πνιγμένων στο Αιγαίο και την Μεσόγειο, αφού έτσι σπρώχνονται στα χέρια των διακινητών, που τους φορτώνουν σε σαπιοκάραβα θανάτου.
 • Διεκδικούμε να ανοίξουν τα σύνορα στον Έβρο και τα νησιά, ώστε να σωθούν ζωές που χάνονται γιατί όλοι έχουν δικαίωμα στο άσυλο και σε μια καλύτερη ζωή. Να δοθεί άσυλο και χαρτιά σε όλους τους πρόσφυγες και μετανάστες χωρίς αποκλεισμούς.
 • Απαιτούμε να πέσει ο φράχτης στον Έβρο, να κλείσουν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης (όπως η Αμυγδαλέζα), να μην ανοίξει κανένα νέο.
 • Διεκδικούμε την ενίσχυση των δημόσιων κοινωνικών δομών πρόνοιας και αλληλεγγύης και ανθρώπινη υποδοχή σε καταλύματα αξιοπρεπή, με επαρκή χρηματοδότηση και με προσωπικό που μπορεί να παρέχει την αναγκαία φροντίδα.
 • Στηρίζουμε και ενισχύουμε τις Κινήσεις Αλληλεγγύης που γίνονται τοπικά για βοήθεια σε Πρόσφυγες και Μετανάστες.
 • Στηρίζουμε κινητοποιήσεις για ανοιχτά αποστρατιωτικοποιημένα σύνορα στον Έβρο και ενισχύουμε την Πανελλαδική κινητοποίηση στις 23 & 24 Γενάρη 2016 συμμετέχοντας ως Σωματείο στις διαδηλώσεις στον Έβρο για να πέσει ο φράχτης.
 • Συμμετέχουμε και στηρίζουμε τη Διεθνή μέρα κατά του ρατσισμού και του φασισμού στις 19 Μάρτη 2016.
 • ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗ ΠΑΝΕΛΑΔΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ 23-24 ΓΕΝΑΡΗ 2016
 • ΚΑΛΟΔΕΧΟΥΜΕΝΟΙ ΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ, ΝΑ ΠΕΣΕΙ Ο ΦΡΑΧΤΗΣ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ
 • ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΙΣ 19 ΜΑΡΤΗ 2016, ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΜΟΥ
 • ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ-ΦΡΟΥΡΙΟ - ΜΕ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΣΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΧΩΡΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΝΤΑΙ!
 • ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
 • ΧΑΡΤΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ - ΚΑΜΙΑ ΑΠΕΛΑΣΗ
 • ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΩΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ
Η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ (10/11/2015)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να αφήσετε τα σχόλιά σας εδώ, σεβόμενοι το χώρο (και το χρόνο μας).