14/3/17

ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 11-3, 11 ΠΟΥΛΜΑΝ από την πύλη

Να μην περάσουν τα νέα αντιλαϊκά μέτρα!
ΛΕΜΕ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΟΧΙ
στην αξιολόγηση και την πρόταση νόμου για νέους οργανισμούς, που οδηγεί σε νέες συγχωνεύσεις μονάδων υγείας και καταργήσεις οργανικών θέσεων
ΤΕΤΑΡΤΗ 15 ΜΑΡΤΙΟΥ 2017
Παναττική Στάση Εργασίας (11 π.μ. – 3 μ.μ.)
Συγκέντρωση στην Πλατεία Μαβίλη (σταθμός μετρό ΜΕΓΑΡΟ) στις 12 και Πορεία
Απευθυνόμαστε
·      σε σένα που δυσκολεύεσαι να τα βγάλεις πέρα γιατί μας έχουν τσακίσει με τις μειώσεις μισθών και την αύξηση της φορολογίας.
·      σε σένα που αγανακτείς με τις καθημερινές συνθήκες εργασίας αλλά και την ταλαιπωρία και τις πληρωμές των ασθενών.
·      στους επικουρικούς, τους εργολαβικούς και τους μέσω προγραμμάτων ΟΑΕΔ συναδέλφους, που επιπλέον αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο της απόλυσης και της ανεργίας. Σε καλούμε να μη συμβιβαστείς με τη σημερινή κατάσταση.
Σκέψου:
·       Τι πρέπει να γίνει συνολικά και τι πρέπει να κάνει ο καθένας για να σταματήσει η ζωή μας να πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο.
Καταλαβαίνεις ότι
·      Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ αξιοποιεί τις «πιέσεις» των δανειστών για να υλοποιήσει νέα αντιλαϊκά μέτρα ύψους 3,6 δις ευρώ που έρχονται να προστεθούν στα υπόλοιπα αντιλαϊκά μέτρα, που έχουν αποφασισθεί στο πλαίσιο της δεύτερης «αξιολόγησης».
·      Κοροϊδεύει όταν λέει ότι τα νέα μέτρα είναι οι «παράλογες απαιτήσεις» του ΔΝΤ και κάποιων ακραίων κύκλων. Στην πραγματικότητα, αυτά τα μέτρα είναι πάνω απ’ όλα απαιτήσεις των μεγαλοεπιχειρηματιών. Αυτοί θα εξασφαλίσουν νέες επιδοτήσεις μέσω της «ελάφρυνσης του κρατικού χρέους» και φθηνότερο εργατικό δυναμικό από τις ανατροπές στα εργασιακά δικαιώματα. Παρόμοια μέτρα εφαρμόζονται σε όλα τα κράτη της ΕΕ - είτε είναι σε ανάκαμψη είτε σε στασιμότητα. Παντού με τον ίδιο στόχο. Να γίνουμε φθηνότεροι εργαζόμενοι για να εξασφαλισθεί η ανάκαμψη των επιχειρηματικών κερδών.
Τα αντιλαϊκά μέτρα στην υγεία υπηρετούν το στόχο της δήθεν «δίκαιης ανάπτυξης». Προσπαθούν να κρύψουν ότι η ανάπτυξη, δηλαδή η ανάκαμψη της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων, απαιτεί φθηνούς εργαζόμενους, με εντελώς ανεπαρκείς κρατικές και ασφαλιστικές παροχές υγείας. Όπως ορίζει και το δημοσιονομικό σφαγείο της Ε.Ε. Απαιτεί εξασφάλιση πεδίων για να επενδυθούν, με εξασφαλισμένη κερδοφορία, τα υπερσυσσωρευμένα κεφάλαια, γι’ αυτό θα συνεχισθεί η πολιτική υποβάθμισης και εμπορευματοποίησης των δημόσιων μονάδων υγείας και πρόνοιας.
Έτσι εξηγείται η τραγική κατάσταση στα νοσοκομεία:
·      Γι’ αυτό, η κρατική χρηματοδότηση για το 2017 παραμένει στα ίδια απαράδεκτα επίπεδα με πέρυσι για τα δημόσια νοσοκομεία και μειώνεται για τον ΕΟΠΥΥ και τις μονάδες ΠΕΔΥ, ενώ ταυτόχρονα η συγκυβέρνηση συνεχίζει να «μπουκώνει» με επιδοτήσεις τους μεγαλοεπιχειρηματίες.
·      Γι’ αυτό, ο προσλήψεις, για τις οποίες πανηγυρίζει η συγκυβέρνηση, δεν καλύπτουν ούτε τις πρόσφατες συνταξιοδοτήσεις, ενώ ταυτόχρονα, επεκτείνουν τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις, δηλαδή δουλειά με ημερομηνία λήξης και μειωμένα δικαιώματα.
·      Προωθούν τη λειτουργία των δημόσιων νοσοκομείων ως «αυτοτελείς επιχειρηματικές μονάδες» που θα καλύπτουν ολοένα μεγαλύτερο μέρος του κόστους λειτουργίας τους από την «πώληση» υπηρεσιών υγείας στους ασθενείς και τα ασφαλιστικά ταμεία.
·      Στο σχεδιασμό αυτό εντάσσεται το νομοσχέδιο για την Ψυχική Υγεία, η εφαρμογή της αξιολόγησης και η Πρόταση Νόμου για την αναμόρφωση των οργανισμών των νοσοκομείων. Με το νομοσχέδιο για την Ψυχική Υγεία ενισχύεται ο ρόλος του ιδιωτικού τομέα, αφού θα συμμετέχει ενεργά στο σχεδιασμό και την ανάπτυξη των υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας. Ταυτόχρονα προβλέπεται η ιδιωτικοποίηση οικονομικών υπηρεσιών και της μηχανοργάνωσης των νοσοκομείων και επεκτείνεται η δράση της Ανώνυμης Εταιρείας Α.Ε.Μ.Υ. Α.Ε. στους τομείς της Ψυχικής Υγείας, του Ασύλου και της επιμόρφωσης υγειονομικού προσωπικού.
·      Η διαδικασία της αξιολόγησης είναι εφαρμογή του Ν. 4369/2016, που έχει θεσπίσει ένα σύστημα "αξιολόγησης δομών και δημοσίων υπαλλήλων" με βασικό κριτήριο τη "στοχοθεσία", το βαθμό επίτευξης στόχων, την παραπέρα εντατικοποίηση της εργασίας, τη διαρκή κινητικότητα, των εργαζομένων στο Δημόσιο, τη σύνδεση της αξιολόγησης με το μισθό αλλά και τις απολύσεις των δημοσίων υπαλλήλων. Ο νόμος ορίζει επίσης την κλίμακα βαθμών για την "αξιολόγηση" των δημοσίων υπαλλήλων από 0 - 100. Όσοι δημόσιοι υπάλληλοι θα αξιολογούνται από 0 - 24 θα αντιμετωπίζουν το φάσμα της απόλυσης, όπως και με το νόμο Μητσοτάκη με τις περίφημες οριζόντιες απολύσεις του 15%.
·      Η Πρόταση Νόμου για αναμόρφωση των οργανισμών των νοσοκομείων προβλέπει τη συνέχιση των διασυνδέσεων – ενοποιήσεων μονάδων υγείας, τις συγχωνεύσεις εργαστηρίων και την κατάργηση οργανικών θέσεων.
Σας καλούμε να παραμερίσουμε τις δυνάμεις του παλιού και νέου κυβερνητικού συνδικαλισμού
Βάζουν εμπόδια στον αγώνα. Υπονόμευσαν και αυτή την απεργία.
Οι συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ έχουν αναλάβει να υπερασπίζονται και να εξωραΐζουν την αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική
Η πλειοψηφία στην ΠΟΕΔΗΝ (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ), κάνουν ό,τι μπορούν για να επιστρέψουν τα κόμματα τους στην κυβερνητική εξουσία, για να αναλάβουν τη συνέχιση του αντιλαϊκών μέτρων. Μαζί καλλιεργούν επικίνδυνες αυταπάτες: ότι μπορούμε τάχα να γλιτώσουμε από τα Μνημόνια, χωρίς να συγκρουστούμε με την πηγή τους, που είναι η εξουσία του κεφαλαίου και η Ευρωπαϊκή Ένωση.
Δεν αρκεί να αγανακτούμε. Να παλέψουμε για το δίκιο μας
Διεκδικούμε:
·      άμεσα μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με πλήρη δικαιώματα,
·      τη μονιμοποίηση των επικουρικών και συμβασιούχων,
·      να προσληφθούν οι εργολαβικοί με μόνιμη, σταθερή εργασία, ένταξη στα ΒΑΕ όσων εργάζονται στις αντίστοιχες συνθήκες.

Αγωνιζόμαστε για σύγχρονο αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν σύστημα Υγείας – Πρόνοιας, με πλήρη και επαρκή κρατική χρηματοδότηση και κατάργηση όλων των πληρωμών και της επιχειρηματικής δράσης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να αφήσετε τα σχόλιά σας εδώ, σεβόμενοι το χώρο (και το χρόνο μας).