19/10/18

ΜΙΑ ΑΠ' ΤΑ ΙΔΙΑ - Δελτίο τύπου για την κατάσταση τα τελευταία χρόνια (11/10/18)

Σε λίγο συμπληρώνονται 4 χρόνια θητείας της νέας κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Στα βασικά ζητήματα που μας απασχολούν ως εργαζόμενους, ως γιατρούς, ως ανθρώπους η κατάσταση παραμένει ίδια και απαράλλακτη (όπως και με την προηγούμενη κυβέρνηση).

-Οι μισθοί μας παραμένουν οι ίδιοι, βάναυσα περικομμένοι, χωρίς καμιά αποκατάσταση των μνημονιακών απωλειών. Ούτε καν λόγος -παρά μόνο λόγια και εκτιμήσεις - για καταβολή δώρου Χριστουγέννων 2018 και επαναφορά 13ου και 14ου μισθού.
- Όλοι οι συμβασιούχοι υγειονομικοί είναι υπό απόλυση (επικουρικοί, εργολαβικοί, συμβασιούχοι ορισμένου χρόνου με προγράμματα ΟΑΕΔ και ΚΕΕΛΠΝΟ). Αν οι συμβάσεις δεν ανανεωθούν από το ΑΤΤΙΚΟ θα απολυθούν ως τον Απρίλιο 2019 περίπου 200 εργαζόμενοι και γιατροί όλων των κλάδων και ειδικοτήτων. Χώρια που για να πληρωθούν το πενιχρό μηνιάτικο, τους βγαίνει το λάδι με εντάλματα, αρνήσεις παρέδρων, 4μηνες τουλάχιστον καθυστερήσεις κλπ (όπως οι συνάδελφοί μας στην ασφάλεια). Ενώ οι εργολάβοι ζουν και βασιλεύουν με διαρκή ανανέωση των συμβάσεων τους από τη διοίκηση (αυτοί έχουν μόνιμη και σταθερή δουλειά!).
- Η αθλιότητα των ράντζων στο ΑΤΤΙΚΟ παραμένει και διευρύνεται (130% και πλέον πληρότητα). Όλες οι υποσχέσεις του υπουργού υγείας πήγαν περίπατο. Σαν να μην άλλαξε ούτε μια μέρα.
- Οι περικοπές στις δημόσιες υγειονομικές δαπάνες συνεχίζονται. Οι εργαζόμενοι πληρώνουν φόρους, ασφαλιστικές εισφορές, τόκους για να ξεπληρωθεί το ληστρικό χρέος και βλέπουν κλειστά κρεβάτια ΜΕΘ, κλειστά νοσοκομεία, κλειστές χειρουργικές αίθουσες γιατί δεν προσλαμβάνουν προσωπικό.

Δεν συμβιβαζόμαστε με τη μνημονιακή πραγματικότητα και τα "ματωμένα" πλεονάσματα. Διεκδικούμε και οργανώνουμε κινητοποιήσεις για:
- Δημόσια δωρεάν υγεία - πρόνοια για όλους. Χρηματοδότηση της υγείας από τον κρατικό προϋπολογισμό που να καλύπτει τις λειτουργικές ανάγκες των μονάδων υγείας και Πρόνοιας. Έξω τα επιχειρηματικά συμφέροντα και οι "χορηγοί" από τα νοσοκομεία.
- Να σταματήσει η αθλιότητα των ράντζων στο νοσοκομείο μας.
-Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων. Κατάργηση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων.

- Αυξήσεις στους μισθούς, στις συντάξεις και στις κοινωνικές παροχές με πλήρη αποκατάσταση των μνημονιακών απωλειών. Καταβολή δώρου Χριστουγέννων 2018 και επαναφορά 13ου και 14ου μισθού. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να αφήσετε τα σχόλιά σας εδώ, σεβόμενοι το χώρο (και το χρόνο μας).