12/11/18

ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΔΕΔΥ ΤΕΤΑΡΤΗ 14 ΝΟΕΜΒΡΗ 2018

«Μπροστά οι δικές μας ανάγκες- Να πάρουμε πίσω ό,τι μας έκλεψαν»!
Ένα μήνα μετά τους πανηγυρισμούς της κυβέρνησης για την «έξοδο από τα μνημόνια», η αλήθεια προβάλλει αμείλικτη: Κανένας από τους 700 περίπου μνημονιακούς νόμους δεν πρόκειται να καταργηθεί αν δεν ανατραπεί η πολιτική τους, καθώς έχουν αναληφθεί συγκεκριμένες δεσμεύσεις για επιτήρηση και δημοσιονομικά μέτρα έως το 2060! Η μεταμνημονιακή πραγματικότητα περιλαμβάνει μόνιμη εξαθλίωση με μισθούς πείνας, γι’ αυτό προσπαθούν να μας εγκλωβίσουν στη λογική του μικρότερου κακού και της παραλυτικής αναμονής για «σταδιακές βελτιώσεις».
Αποτυπώνεται στην πράξη τι σημαίνει «κανονικότητα» και «ανάπτυξη» για τις οποίες πανηγυρίζουν. Η μόνη «κανονικότητα» που επιφυλάσσουν κυβέρνηση, ΕΕ και κεφάλαιο στους εργαζομένους είναι η «κανονικότητα» της ανεργίας, της μόνιμης λιτότητας, του ρατσισμού και του πολεμικών προετοιμασιών.
Ανάπτυξη σημαίνει: νέα κέρδη στα ταμεία κράτους και επιχειρηματικών ομίλων και ταυτόχρονα εργασιακά κάτεργα και εργαζόμενοι χωρίς δικαιώματα.

Κανείς να μην πιστέψει τις απάτες της κυβέρνησης!
1) Διαλαλεί πως θα αυξήσει τον κατώτερο μισθό αλλά η πραγματικότητα είναι πως η κυβέρνηση και τα υπόλοιπα κόμματα που ψήφισαν το 3ο μνημόνιο (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, Ποτάμι), καταψήφισαν την πρόταση των 530 σωματείων, για αύξηση του κατώτερου μισθού στα 751€! Στην ουσία εφαρμόζουν τον Νόμο Βρούτση του 2ου μνημονίου, που πλέον μετονομάζεται σε Νόμο Αχτσιόγλου - Βρούτση. Είναι ο νόμος που ο ΣΥΡΙΖΑ ως αντιπολίτευση αποκαλούσε Νόμο - δολοφόνο και θα ... τον καταργούσε άμεσα!!!
Είναι ο νόμος που καταργεί τις συλλογικές διαπραγματεύσεις αφού η κυβέρνηση με τον εκάστοτε Υπουργό θα καθορίζει τον κατώτερο μισθό, με κριτήρια την "παραγωγικότητα" και την "ανταγωνιστικότητα", δηλαδή όλο το αντιδραστικό πλαίσιο που τσάκισε και τσακίζει τους μισθούς.
2) Αναφέρονται στην τάχα επεκτασιμότητα των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, ενώ ξέρουν πως οι ΣΣΕ που έχουν υπογραφεί ως τώρα είναι ελάχιστες και αφορούν ελάχιστους εργαζόμενους. Η συντριπτική πλειοψηφία των κλάδων βρίσκεται χωρίς συλλογική σύμβαση εδώ και χρόνια.
3) Η κοροϊδία της κυβέρνησης για “μη περικοπή των συντάξεων” κυριολεκτικά μας .... ξεπερνάει. Έφεραν συνολικά 21 μειώσεις στις συντάξεις, πρόσθεσαν και άλλες πάνω στις προηγούμενες. Πετσόκοψαν την κατώτερη σύνταξη από τα 486 στα 384 ευρώ. Μετέτρεψαν σε φιλοδώρημα τις επικουρικές. Έκοψαν το ΕΚΑΣ από αρκετούς δικαιούχους ή το μείωσαν δραστικά.

Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη!
Η επίθεση κυβέρνησης, τραπεζών και μηχανισμών του αστικού κράτους κλιμακώνεται ενάντια και στη λαϊκή κατοικία και τα χρεωμένα νοικοκυριά, με μπαράζ πλειστηριασμών, χαρατσιών και φοροληστείας αλλά και με βιομηχανία διώξεων σε όσους αντιστέκονται. Η κυβέρνηση καθιστά «ιδιώνυμο» αδίκημα τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις ενάντια στους πλειστηριασμούς.

Καμία συμμετοχή στου ΝΑΤΟ τα σφαγεία!
Η πολιτική που εφαρμόζει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και η «αναβάθμιση» της αμυντικής συνεργασίας Ελλάδας - ΗΠΑ σημαίνουν αναβάθμιση των κινδύνων για το λαό, αφού η χώρα, οι υποδομές της, οι Ένοπλες Δυνάμεις της, συμμετέχουν σε σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ και άλλους, που μυρίζουν μπαρούτι και μπαίνουν στο στόχαστρο πολεμικών αναμετρήσεων. Βάζει τη χώρα μας ακόμα πιο βαθιά στο παιχνίδι του ελέγχου των πηγών ενέργειας και των δρόμων μεταφοράς της. Μας μπλέκει ακόμα περισσότερο στην αντιπαράθεση των μεγάλων ιμπεριαλιστικών πόλων, οι οποίοι δεν διστάζουν να λύσουν τις διαφορές τους με πόλεμο, καταστροφές, σκοτωμούς και ξεριζωμούς.

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ:

·         Νέες δυσκολίες είναι μπροστά μας. Την ώρα που κυβέρνηση, ΕΕ και μονοπώλια επιτίθενται και παίρνουν νέα μέτρα ενάντια στο λαό, δίνουν στο κεφάλαιο νέες φοροαπαλλαγές, νέες μειώσεις στις εργοδοτικές εισφορές, περισσότερα κίνητρα στο όνομα των επενδύσεων, όπως προβλέπει άλλωστε και το προσχέδιο του προϋπολογισμού.
·         Επιδιώκουμε να σπάσει η τρομοκρατία που εξαπολύει η εργοδοσία, τα Υπουργεία, η Διοίκηση και οι κολλητοί της. Η μαζική συμμετοχή στην απεργία, που είναι ανώτερη μορφή συλλογικής πάλης, μπορεί να φέρει κατακτήσεις.
·         Οι εργαζόμενοι δεν μπορούμε να δουλεύουμε λεηλατημένοι και σκυφτοί, με εξοντωτικά προγράμματα, με κυλιόμενο ωράριο, με αυθαίρετες μετακινήσεις.
·         Θέλουμε συλλογικές συμβάσεις, που θα ικανοποιούν τις ανάγκες των οικογενειών μας σε κάθε κλάδο και χώρο δουλειάς, υποχρεωτικές για όλες τις επιχειρήσεις και το κράτος.
·         Απαιτούμε αυξήσεις στους μισθούς, στις συντάξεις και στις κοινωνικές παροχές με πλήρη αποκατάσταση των μνημονιακών απωλειών. Καταβολή δώρου Χριστουγέννων 2018 και επαναφορά 13ου και 14ου μισθού. Διπλασιασμό του ανθυγιεινού επιδόματος και επέκτασή του στο σύνολο των εργαζομένων στην υγεία και την πρόνοια.
·         Διεκδικούμε σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους. Δεν μπορούμε να είμαστε κάθε μέρα με τη θηλιά της ανασφάλειας αν θα πάρουμε τα δεδουλευμένα, αν θα απολυθούν οι επικουρικοί και οι εργολαβικοί εργαζόμενοι. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων. Κατάργηση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων.
·         Πρέπει να καταργήσουμε εδώ και τώρα το νόμο Κατρούγκαλου και όλους τους αντιασφαλιστικούς νόμους. Δημόσια καθολική υποχρεωτική Κοινωνική Ασφάλιση. Κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας. Να σταματήσουν όλες οι διώξεις! Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, των χαρατσιών, της φοροληστείας.
·         Θέλουμε αποκλειστικά δημόσια δωρεάν υγεία και φάρμακα. Να σταματήσει το αίσχος των ράντζων, να ανοίξει το Λοιμωδών ως σύγχρονο δωρεάν νοσοκομείο, να υπάρχει μαγνητικός τομογράφος, να μην ακριβοπληρώνει ο ασθενής για θεραπείες και εξετάσεις.
·         Οι παιδικοί σταθμοί και τα σχολεία δεν έχουν εκπαιδευτικό προσωπικό, δεν έχουν υποδομές. Για να είναι η μόρφωση των παιδιών μας δικαίωμα και να μην πληρώνουμε χιλιάδες ευρώ για αποσπασματική γνώση.
·         Η ιδιωτικοποίηση του νερού, της Ενέργειας, της Υγείας, της Παιδείας, των Μεταφορών, των λιμανιών θα φέρει ακόμη περισσότερα βάσανα στη ζωή όλων μας, με νέες αυξήσεις στα τιμολόγια, με χειροτέρευση των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Γιατί η απεργία "δεν έφαγε τα ψωμιά της".
Μόνο η δύναμη της συλλογικής πάλης,
του ταξικού αγώνα δίνει ελπίδα, αποφασιστικότητα,
προοπτική για ένα καλύτερο μέλλον.


Στις 14 Νοέμβρη ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ μαζί με άλλα ταξικά σωματεία και ομοσπονδίες! Σπάμε τη σιωπή και απραξία των ηγεσιών των ανώτερων συνδικαλιστικών οργάνων, που ουσιαστικά στηρίζουν κυβέρνηση και εργοδοσία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να αφήσετε τα σχόλιά σας εδώ, σεβόμενοι το χώρο (και το χρόνο μας).