15/11/18

Ψήφισμα: Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργολαβικών της ΔΕΣΦΑ       Οι εργολαβικοί εργαζόμενοι στην ΔΕΣΦΑ απεργούν για το δικαίωμά τους στην μόνιμη και σταθερή δουλειά και είμαστε στο πλευρό τους.
      Είναι απαράδεκτο το καθεστώς αυτό, με εργαζόμενους που εδώ και είκοσι χρόνια προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στην ΔΕΣΦΑ αλλά είναι εργαζόμενοι δεύτερης κατηγορίας. Οι εργολάβοι έρχονται και παρέρχονται αυτήν την εικοσαετία, αλλά οι εργαζόμενοι παραμένουν οι ίδιοι με κουτσουρεμένα δικαιώματα, κουτσουρεμένους μισθούς, χωρίς συλλογική σύμβαση και καθημερινή ανασφάλεια.
      Αυτή η απαράδεκτη κατάσταση γίνεται ακόμη προκλητικότερη αν αναλογιστούμε ότι οι εργολαβικοί συνάδελφοι της ΔΕΣΦΑ αποτελούν σχεδόν το 60% του προσωπικού που δουλεύει στην επιχείρηση.
      Στην πραγματικότητα η κερδοφορία της επιχείρησης στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό στην εκμετάλλευση των εργολαβικών εργαζόμενων. Και με τη δική τους δουλειά όλα αυτά τα χρόνια η ΔΕΣΦΑ αποκομίζει τεράστια κέρδη. Αλλά η εργοδοσία αρνείται ακόμη και να συναντηθεί με το σωματείο των εργολαβικών.
·        Απαιτούμε από την κυβέρνηση να βάλει τέλος στο απαράδεκτο καθεστώς των εργολάβων και να προχωρήσει στην μονιμοποίηση όλων.
·        Στηρίζουμε τον απεργιακό αγώνα των εργολαβικών εργαζόμενων στην ΔΕΣΦΑ και το σωματείο τους ΠΣΕΦΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να αφήσετε τα σχόλιά σας εδώ, σεβόμενοι το χώρο (και το χρόνο μας).