9/6/20

ΔΩΡΕΩΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΙ ΔΙΕΥΘΥΝΟΥΣΑ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ (8/6/2020)

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Παρακάτω η ανακοίνωση του ΔΣ για τις "Δωρεές" και το ρόλο της Διευθύντριας Νοσηλευτικής Υπηρεσίας.

Οι ανάγκες μας δεν καλύπτονται με τις "Δωρεές" και οργανώνουμε την απεργία στις 16 Ιουνίου 2020.

Ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ καλεί σε Πανελλαδική Στάση Εργασίας Τρίτη 9/6, από 12 ως τη λήξη του ωραρίου με συλλαλητήριο στα Προπύλαια στη 1 μμ για το αντιεκπαιδευτικό σχέδιο νόμου.

Το Διοικητικό Συμβούλιο

Για τελευταία φορά σχετικά με τη «Δωρεά» του Ιδρύματος Νιάρχου: Επιστροφή στην “κανονικότητα” με διαχωρισμούς, 
πολιτικά παιχνίδια, αδικίες και τρομοκρατία 

Επανερχόμαστε σε διάφορα ζητήματα που απασχολούν το νοσοκομείο μας. Σε ότι αφορά τη δωρεά Νιάρχου είναι σαφές ότι γίνεται σε συνεννόηση με την κυβέρνηση, γι’ αυτό την έχει επικυρώσει με νόμο του κράτους που ψηφίστηκε εν μια νυκτί (επισυνάπτουμε σχετικό ΦΕΚ 30/5/2020). Με αφορμή κάποια ακόμη συμβάντα διευκρινίζουμε τα παρακάτω:

1. Το ότι τα χρήματα της δωρεάς δε δόθηκαν στο κράτος, ώστε αυτό να διευθετήσει το ζήτημα της καταβολής τους, επιβεβαιώνει την άποψη μας, ότι πρόκειται για ένα καλοστημένο παιχνίδι με πολλαπλούς στόχους:

  • Να διαχωρίσει τους εργαζόμενους υγειονομικούς και να μας βάλει να τσακωνόμαστε μεταξύ μας για το ποιοι πρέπει να λάβουν τη δωρεά. 
  • Να βάλουν τους δωρητές και τους ιδιώτες μέσα στον πυρήνα των δημόσιων νοσοκομείων, στην επιλογή των εργαζομένων, των τμημάτων, των ειδικοτήτων, των εργασιακών τους σχέσεων ακόμα και της μισθοδοσίας τους. Θυμίζουμε ότι παλαιότερα, διάφορες εταιρείες έκαναν δωρεές ώστε να εισβάλλουν στα νοσοκομεία για να αυξήσουν τα κέρδη τους (π.χ. δωρίζοντας μηχανήματα των οποίων τα αναλώσιμα πουλάνε μόνο αυτοί).
  • Να αναπαράγουν το ρουσφέτι. Στο παιχνίδι αυτό εκτός από την κυβέρνηση βρίσκουν πρόθυμους συμμάχους τους ΔΥΠΕάρχες, τους διοικητές και τις υπηρεσίες των νοσοκομείων. Είναι τόσο τραγελαφική η εικόνα, που φτάνουν να αποκλείουν από τη δωρεά τους τραυματιοφορείς, τους φυσικοθεραπευτές, τους τεχνολόγους, το τμήμα τεχνητού νεφρού, το μαιευτήριο, το χειρουργείο, τους αναισθησιολόγους, τους διοικητικούς και τους σεκιούριτι της πρώτης γραμμής, για να αναφέρουμε μόνο τα πιο χτυπητά παραδείγματα, που αποδεικνύουν τη σκοπιμότητα όλης αυτής της ιστορίας. 
  • Να διαιωνιστεί η άποψη περί “φιλεύσπλαχνων” δωρητών, οι οποίοι δίνουν ένα ψίχουλο από τα πλούτη, τα οποία βγάζουν ξεζουμίζοντας τους εργαζόμενους τους, ενώ ταυτόχρονα κάνουν διαφήμιση, δείχνουν φιλάνθρωπο προφίλ αλά καρτ και με το αζημίωτο, καθώς επιζητούν φοροαπαλλαγές από τις κυβερνήσεις. 
2. Καταγγέλλουμε και υπογραμμίζουμε την ιδιαίτερη ευθύνη της Διευθύντριας Νοσηλευτικής Υπηρεσίας 
Τόσο καιρό διαχειρίζεται ως μεσάζοντας τις άλλες δωρεές και αναπαράγει όλη αυτή την αδικία, από τις κρέμες και τα παπούτσια μέχρι τις δωροεπιταγές των διαφόρων ιδρυμάτων. Γιατί δεν αρνείται τη συμμετοχή σε αυτή την επιλεκτική μεταχείριση; Προφανώς γιατί έτσι έχει μάθει όλα αυτά τα χρόνια που διαχειρίζεται τη νοσηλευτική εξουσία στο νοσοκομείο. Έχει αναπτύξει πλέον καθεστωτική νοοτροπία που το θεωρεί ιδιωτικό της μαγαζί. 
Τα τελευταία κατορθώματα της Διευθύνουσας είναι:
  • Να συντάσσει έγγραφα για να ακυρώσει αποφάσεις υπηρεσιακών συμβουλίων για μετάταξη συναδέλφων νοσηλευτών σε ανώτερη κατηγορία - για να μη πάρουν δηλαδή μια μικρή αύξηση - με το "δήθεν" επιχείρημα ότι αλλάζει ο κουτσουρεμένος οργανισμός Λοβέρδου. Ένας οργανισμός ο οποίος είναι υπό τροποποίηση και η ίδια είναι μέλος της εισηγητικής επιτροπής.
  • Να λειτουργεί τμήματα με τρεις τοποθετημένους μόνιμα νοσηλευτές και οι υπόλοιποι να είναι επικουρίες των δύο και τριών ημερών.
  • Να μη τοποθετεί σε τμήμα νοσηλευτή, που έχει έρθει στο νοσοκομείο με τρίμηνη μετακίνηση, αλλά να τον κρατάει στα γραφεία της ΝΥ. 
  • Να κωλυσιεργεί να καταθέσει εισήγηση στη Διοίκηση, για δίκαιη και ισότιμη τοποθέτηση των νοσηλευτών σε θέσεις ευθύνης, όπως ο οργανισμός, που η ίδια ευαγγελίζεται, προβλέπει. Αίτημα για έναρξη κρίσεων προσωπικού, ούτε λόγος.
  • Να «μεταθέτει δυσμενώς» συναδέλφους νοσηλευτές ανάλογα με τη συνδικαλιστική τους δράση, μπαλώνοντας τρύπες και αδιαφορώντας για τις ανάγκες και τις ζωές τους.
  • Η τελευταία περίπτωση μετακίνησης αφορά συναδέλφισσα νοσηλεύτρια που υπηρετεί στη Ν/Χ εδώ και 14 μήνες και που, ενώ έβγαλε όλη τη λάντζα του COVID το τελευταίο τρίμηνο, θέλει να τη μετακινήσει για 7η φορά τα τελευταία 2 χρόνια!!!
3. Το ΔΣ του σωματείου κατάγγειλε από την πρώτη στιγμή τη διαδικασία των δωρεών λέγοντας ότι: «ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΟΙ ΔΩΡΗΤΕΣ, ΑΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΚΑΤΙ, ΝΑ ΤΟ ΔΩΣΟΥΝ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΗΤΑΝ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ, ΜΕ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ, ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑΤΑ». 
Κανένα μέλος του ΔΣ του σωματείου δεν νομιμοποίησε αυτή την απαράδεκτη κατάσταση. Ο πρόεδρος του ΔΣ και απλοί νοσηλευτές παρότι υπηρετούν στη ΜΕΘ και μονάδες Covid-19 αρνήθηκαν εγγράφως τη δωρεά (επισυνάπτονται οι δηλώσεις τους) , καταγγέλλοντας την αδικία. 
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 16 ΙΟΥΝΗ 
Απαιτούμε: αυξήσεις μισθών, ένταξη στα ΒΑΕ, μονιμοποίηση συμβασιούχων, δημόσια και δωρεάν υγεία για όλους. 
Το υγειονομικό κίνημα ποτέ δεν ζητιάνευε. 
ΑΠΑΙΤΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να αφήσετε τα σχόλιά σας εδώ, σεβόμενοι το χώρο (και το χρόνο μας).