18/6/20

ΑΠΕΡΓΙΑ 16/6/20 - Μονιμοποίηση όλων των Επικουρικών

Α) Χαιρετίζουμε τη μαζική συμμετοχή στην χθεσινή απεργία και την κινητοποίηση των συναδέλφων του νοσοκομείου. Το ίδιο έγινε σε πολλά νοσοκομεία της Αττικής και πανελλαδικά. Ήταν η μεγαλύτερη των τελευταίων χρόνων παρά την αποσιώπηση από τα ΜΜΕ. Ιδιαίτερα σημαντική ήταν η συμμετοχή συμβασιούχων συναδέλφων (επικουρικών, κοινωφελών σε προγράμματα ΟΑΕΔ, πρώην εργολαβικών με ατομικές συμβάσεις). Μας δίνει δύναμη για τη συνέχεια. Οι απαντήσεις του υπουργείου στους εκπροσώπους των σωματείων ήταν γενικόλογες και χωρίς συγκεκριμένες δεσμεύσεις. Σίγουρα όμως έλαβαν το ηχηρό μήνυμα των δίκαιων αιτημάτων μας.
 
Το σωματείο θα ενημερώσει άμεσα για το πρόγραμμα δράσης που θα αποφασιστεί στη συνέχεια.

Β) Επιπλέον ενημερώνουμε σχετικά με ένα πρόβλημα που έχει προκύψει για τους καινούριους επικουρικούς που προσλήφθηκαν μέσα στην επιδημία Covid:
1) Δεν τους χορηγήθηκε το ανθυγιεινό επίδομα (η διοίκηση μας ενημέρωσε ότι πρόκειται για τεχνικό λάθος που θα αποκατασταθεί στην επόμενη μισθοδοσία).
2) Δεν τους καταβλήθηκαν υπερωρίες (όπως και σε αρκετά νοσοκομεία) διότι φαίνεται ότι δεν έχει εξασφαλιστεί το απαραίτητο κονδύλι, αφού η μισθοδοσία τους έχει ενταχθεί σε πρόγραμμα ΠΔΕ – ΕΣΠΑ και όχι του κρατικού προϋπολογισμού, άρα, όπως ήταν αναμενόμενο, «τα λεφτά δεν φτάνουν».

Την ίδια ώρα που το κρατικό χρήμα φαίνεται να ρέει κανονικά για την ενημέρωση για την πανδημία, ακόμα και προς ιστότοπους που κυριολεκτικά δεν υπάρχουν, για τους "ήρωες" δεν περισσεύουν.
Απαιτούμε:
- Την μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων.
- Την ένταξη όλων των επικουρικών στην κανονική μισθοδοσία μέσω κρατικού προϋπολογισμού τακτικών αποδοχών και υπερωριών. Την αναγνώριση σε αυτούς πλήρων δικαιωμάτων όσον αφορά άδειες κλπ ισότιμα με τους μόνιμους.
- Να λυθεί άμεσα το πρόβλημα που προκύπτει με την αποπληρωμή δεδουλευμένων υπερωριών, για το οποίο υπεύθυνη πλήρως και αποκλειστικά είναι η κυβέρνηση που ένταξε τους συναδέλφους σε πρόγραμμα «ΠΔΕ – ΕΣΠΑ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να αφήσετε τα σχόλιά σας εδώ, σεβόμενοι το χώρο (και το χρόνο μας).