7/4/14

ΩΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΜΑΣ ΑΞΙΟΛΟΓΟΥΝ ΑΠΛΗΡΩΤΟΥΣ ΚΑΙ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΥΣ; ΑΠΕΡΓΙΑ 9/4

Βγάζουν ξανά συναδέλφους μας σε διαθεσιμότητα. Παραδίνουν γιατρούς, οδηγούς φύλακες-νυχτοφύλακες και σε λίγο όλους τους υγειονομικούς στην εργασιακή ομηρία και στην «αξιολόγηση» της απόλυσης. Νομοθετούν στο πόδι μανιωδώς, ακόμα και με μεταμεσονύχτιες τροπολογίες και μπαράζ αντιδραστικών νομοσχεδίων που τους υπαγορεύουν τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα και η Ε.Ε. (και δεν προλαβαίνουν να διαβάσουν...).
Συνάδελφοι, μην πιστεύετε άλλο τα ψέματά τους:
-Ισχυρίζονται ότι πασχίζουν για την εύρυθμη λειτουργία των νοσοκομείων όταν το προσωπικό έχει αποδεκατιστεί αφού αποχώρησαν προς συνταξιοδότηση πάνω από 15.000 και δεν έχει προσληφθεί ούτε ένας. Αντίθετα, με τη διαθεσιμότητα γιατρών απειλείται άμεσα η λειτουργία νοσοκομείων όπως το Σισμανόγλειο, ο Άγιος Σάββας, η Αγία Όλγα και το νοσοκομείο των Αγίων Αναργύρων, που δεν θα έχουν δυνατότητα να βγάλουν πρόγραμμα εφημεριών για τον Απρίλη!
-Μας λένε ότι με τις διαθεσιμότητες «τακτοποιούν» τις δυσλειτουργίες των νοσοκομείων και κατανέμουν καλύτερα το προσωπικό τους. Όταν είναι ξεκάθαρο πως η κατάργηση του κλάδου των οδηγών θα επιφέρει την παράδοση των υπηρεσιών ενδο- και διανοσοκομειακής μεταφοράς του ΕΣΥ στις ιδιωτικές εταιρείες. Και ακολουθούν τα εργαστήρια, οι τεχνικές υπηρεσίες …ο κατάλογος δεν έχει τελειωμό.
-Δηλώνουν ότι νοιάζονται για τον ασθενή, όταν τον βάζουν να πληρώνει καθημερινά όλο και περισσότερα. Όταν συγχωνεύουν κλινικές, κλείνουν νοσοκομεία και κρεβάτια. Όταν τα νοσοκομεία υποχρηματοδοτούνται, αδυνατούν να υποστηρίξουν βασικές λειτουργίες, αντιμετωπίζουν σημαντικές ελλείψεις σε υλικά και φάρμακα. Οι προϋπολογισμοί τους βρίσκονται στο 1/3 σε σχέση με το 2010.
Συνάδελφοι, μην ακούτε τα κυβερνητικά παπαγαλάκια:
-Που διαδίδουν ότι δεν φταίει η πολιτική ηγεσία αλλά οι εργαζόμενοι που είναι τεμπέληδες, οι μισθοδοσίες που δεν καταθέτουν έγκαιρα τα προγράμματα (ενώ το καλό υπουργείο έχει εγκρίνει τα κονδύλια!), οι γιατροί και οι νοσηλευτές που δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους.
-Που όπου σταθούν κι όπου βρεθούν δηλώνουν ότι δεν βγαίνει τίποτα με τους αγώνες και το συνδικαλισμό, παρά μόνο με τα ατομικά προσόντα, τα μεταπτυχιακά που τα πληρώνουμε πανάκριβα, το γλύψιμο στον προϊστάμενο για μια μετακίνηση ή μια άδεια. Η οσφυοκαμψία βλάπτει σοβαρά την υγεία!
ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΕΦΙΑΛΤΗ - ΔΕΝ ΟΔΗΓΕΙ ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΛΟ! ΜΟΝΟ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΓΡΙΑ ΑΦΑΙΜΑΞΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ:
-Κανένας υγειονομικός και κανένας εργαζόμενος στη μέγγενη της διαθεσιμότητας και της απόλυσης! Η διαθεσιμότητα μας αφορά όλους! Χθες ήταν οι εργαζόμενοι από τα 8 νοσοκομεία που έκλεισε η κυβέρνηση και οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ, σήμερα είναι οι οδηγοί των νοσοκομείων και οι γιατροί του ΙΚΑ (πάλι!), αύριο μπορεί να είναι ο καθένας μας. Η διαθεσιμότητα είναι ο τρόπος για τη κατάργηση της μόνιμης εργασίας, για τον κατακερματισμό των εργασιακών σχέσεων, για την επιβολή της πλήρους ανασφάλειας.
-Μόνιμη, σταθερή δουλειά, προσλήψεις προσωπικού. Κατάργηση των ελαστικών σχέσεων εργασίας.
-Άμεση καταβολή όλων των δεδουλευμένων (ώρες, βάρδιες, εφημερίες, απογευματινά) χωρίς καμιά περικοπή. Όχι κι άλλο θέατρο διοίκησης - ΔΥΠΕ – υπουργείου, που μας αφήνει απλήρωτους πασχαλιάτικα.
-Όχι στην ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ, τις πληρωμές ασθενών και τα χαράτσια. Έξω οι εργολαβικές εταιρείες από τα δημόσια νοσοκομεία.
ΔΩΡΕΑΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ
ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 8/4 ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ 7-9 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΟ ΑΙΘΡΙΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ!
ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 9/4 
προσυγκέντρωση 10 π.μ. έξω από το Υπουργείο Υγείας
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ 5ΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 11/4 συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Υγείας στις 12
ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να αφήσετε τα σχόλιά σας εδώ, σεβόμενοι το χώρο (και το χρόνο μας).