3/4/14

ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ - Αβελτηρία του Υπουργού και της ΔΥΠΕ

Επειδή αρκετοί συνάδελφοι ρωτούν για ποιο λόγο δεν έχουν συγκροτηθεί ακόμη τα υπηρεσιακά συμβούλια των νοσοκομείων της περιφέρειάς μας, σας ενημερώνουμε για τα εξής:
1)    Από τον Ιούνιο του 2013 με απόφαση του Υπουργείου Υγείας (για προφανείς λόγους!) καταργήθηκαν τα υπηρεσιακά συμβούλια που υπήρχαν σε κάθε νοσοκομείο και δημιουργήθηκε μια πιο συγκεντρωτική και γραφειοκρατική δομή με συμβούλια ανά ομάδα νοσοκομείων.
2)    Συγκεκριμένα το ΑΤΤΙΚΟ νοσοκομείο εντάχθηκε σύμφωνα με τον παραπάνω νόμο σε κοινό υπηρεσιακό συμβούλιο με Θριάσιο, ΨΝΑ, Δρομοκαΐτειο, Ασκληπιείο Βούλας.
3)    Η διοίκηση του Δρομοκαΐτειου επικαλείται το ειδικό καθεστώς (κληροδότημα) του συγκεκριμένου νοσοκομείου και αρνείται την αποστολή ονομαστικών καταστάσεων εργαζομένων για να πραγματοποιηθούν οι αρχαιρεσίες για ανάδειξη αιρετών εκπροσώπων στο νέο συμβούλιο.
4)    Ο ΔΥΠΕάρχης και το Υπουργείο Υγείας αποφεύγουν σκόπιμα να πάρουν θέση (νίπτουν τας χείρας τους) και δεν παρεμβαίνουν για να εφαρμόσουν τον ίδιο το νόμο που ψήφισαν!!! γράφοντας για μια ακόμη φορά στα παλιά τους τα παπούτσια τους εργαζόμενους.
5)    Για το λόγο αυτό έχουν μπλοκάρει μια σειρά ζητήματα όπως:
- Έγκριση μεταπτυχιακών σπουδών για ένταξη σε ανώτερη μισθολογική κατάσταση.
- Βαθμολογική εξέλιξη.
- Κρίσεις προϊσταμένων
- Μετατάξεις - αποσπάσεις…. και πολλά άλλα.
Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΒΑΡΥΤΑΤΗ!
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΗ ΛΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ!


ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ! ΟΛΟΙ ΣΥΣΠΕΙΡΩΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να αφήσετε τα σχόλιά σας εδώ, σεβόμενοι το χώρο (και το χρόνο μας).